CulturaNotícies

El Teatre de Lloret de Mar, presenta nova temporada

El Teatre de la Costa Brava Sud de Blanes i Lloret inclou una 50ena d’espectacles fins al desembre. Els teatres municipals de Blanes i Lloret ja tenen a punt la nova temporada que s’allargarà fins al desembre. Una programació pensada per a tots els públics que inclou, com sempre, a més de grans èxits teatrals, propostes de teatre familiar i creacions de companyies locals. Sense oblidar que la música també tindrà aquesta temporada una especial importància. Consulta el programa 👉🏻aquí

Són una 50ena d’espectacles que, sumant les funcions i espectacles professionals i locals, s’oferiran alternativament en cadascun dels escenaris de les dues poblacions veïnes que sumen esforços culturals, a través del projecte ‘Teatre de la Costa Brava Sud’. Aquesta és la novena temporada conjunta que presenten els Ajuntaments de Lloret de Mar i Blanes i, en total, hi haurà 22 propostes de companyies i artistes professionals.

Programació Professional al Teatre de Lloret de Mar: La programació professional a Lloret comença el divendres 14 d’octubre amb l’espectacle inclòs en el cicle Lloret Espai Off que torna a recuperar la normalitat i torna a programar espectacles en espais no convencionals. Es tracta de l’espectacle de la companyia de La Rioja, El Patio Teatro, que presenten l’espectacle ‘Conservando Memoria’. Aquest espectacle es farà al Mercat Municipal, un espai que es remodelarà ben aviat i que planteja a l’espectador un exercici de com conservar les coses quotidianes.

L’altre espectacle del cicle Lloret Espai Off serà el recent estrenat ‘Exit throug the gift shop’ que l’actriu gironina Carla Rovira ha estrenat a la darrera edició de Fira Tàrrega i on planteja una revisió crítica sobre els processos de gestació que no van bé. L’espectacle es podrà veure a la Masia de Can Saragossa el divendres 25 de novembre i compta amb el suport de l’Associació de Dones L’Aurora.

La programació a dins del Teatre de Lloret comença el diumenge 16 d’octubre amb una adaptació de l’espectacle ‘Bona Gent’ de Quim Masferrer pel 30è aniversari del Puntet, el Casal de Joves de Lloret. També el mes d’octubre s’ha programat un concert a càrrec del músic Agustí Busom, molt vinculat a Lloret, i titulat, ‘Arbre’ (21 d’octubre), que repassa en aquest disc la seva trajectòria vital emmarcada en una desena de cançons.

El 4 de novembre serà el torn per a la memòria històrica amb l’espectacle de Xavier Bobés i Alberto Conejero, ‘El Mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai’, estrenat al Teatre Nacional de Catalunya la temporada passada. El mes de novembre també és el mes de la Festa Major de Sant Romà a Lloret i per això s’hi podran veure títols amb l’humor com a protagonista com són ‘Màster Xof’ amb Joan Pera (11 de novembre) i ‘¿Sí o no?’ amb Bruno Oro (17 de novembre). El mes es tancarà amb un concert tribut a ‘Mocedades’. El dissabte 26 de novembre l’agrupació, ‘Viento del Norte’, oferiran un concert homenatge a Mocedades, El Consorcio i Sergio i Estíbaliz.
Abel Folk, Emma Vilarasau, Quim Masferrer, Ramon Madaula, Bruno Oro, o la periodista Raquel Sans són alguns dels protagonistes de la
9a temporada conjunta.

El mes de desembre serà el torn de ‘Monopoli’ (9 de desembre), una comèdia dramàtica de Mar Monegal que interpel·la directament al públic i que reflexiona sobre el valor de l’individu, els límits de la llibertat i com el capitalisme modifica les relacions humanes. La temporada es tancarà el 18 de desembre amb un dels títols més internacionals de la dramatúrgia contemporània catalana, ‘L’oreneta’ protagonitzada per Emma Vilarasau i Dafnis Balduz. El toc musical del desembre serà el dia 16 amb un concert a càrrec del Cor de Cambra de la Diputació de Girona, que arriba al Teatre de Lloret programat pels Amics de la Música, amb qui el Teatre de Lloret té signat un conveni de col·laboració. Oferiran el concert ‘O Magnum Mysterium’, dedicat a la música relacionada amb el Nadal.

Programació Professional al Teatre de Blanes: Al Teatre de Blanes la programació professional s’encetarà el divendres 21 d’octubre amb ‘Una teràpia integral’, una comèdia creada i dirigida a quatre mans per Marc Angelet i Cristina Clemente, de qui vam poder gaudir a Blanes la seva anterior comèdia ‘Lapònia’. La protagonitzen tres actors que no necessiten de gaire presentacions: Àngels Gonyalons, Roger Coma i Abel Folk. Dues setmanes més tard, el diumenge 6 de novembre, arriba el segon espectacle professional: ‘Traces of Memory’, de Lucas Martínez Projecte, amb quatre músics de renom internacional dins de l’escena del jazz a Europa, liderats pel saxofonista blanenc Lucas Martínez.

A finals d’aquell mes, el diumenge 26 de novembre, visitarà el Teatre de Blanes qui ja ha esdevingut un convidat habitual dins la programació professional blanenca: Ramon Madaula. En aquesta ocasió ho fa a través d’una més que atractiva proposta: ‘Buffalo Bill’, on una reconeguda periodista del segle XXI, Raquel Sans, fa una entrevista pòstuma en exclusiva a l’heroi de finals del segle XIX incorporat per Madaula.

Les dues darreres propostes de la programació professional al Teatre de Blanes són de caire musical. La primera és ‘La Tierra y el Barrio’, amb l’autor i poeta Danilo Facelli, la cantant Anna Alfaro i el guitarrista blanenc Hugo Martínez. Tots tres proposen un viatge personalíssim i suggestiu a través dels seus textos i delicades composicions que tindran lloc el diumenge 11 de desembre. Vorejant el cap d’any, el 30 de desembre, La Selva Big Band presenta una proposta que vindrà molt de gust enmig de les festes nadalenques: ‘Cinema & Big Band’, les millors bandes sonores i els temes més emblemàtics d’aquelles pel·lícules que tots i totes podem tenir a la memòria: des de la mítica ‘2001, A Space Odyssey’, passant per l’emotiva ‘Breakfast at Tiffanys’, o bé les característiques notes dels films de James Bond, ‘Casablanca’, i així fins sumar 18 títols fílmics.

Programació KM 0 al Teatre de la Costa Brava Sud: Blanes i Lloret: Com també és habitual, la programació local també té un destacat espai a la nova programació del Teatre de la Costa Brava Sud. A Blanes ja en vàrem tenir una primera mostra el passat cap de setmana, amb la representació ‘A mil kilómetros’, que formava part dels actes d’agermanament amb la població malaguenya d’Ardales. La següent proposta tindrà lloc el diumenge 9 d’octubre amb ‘Dones’, del grup Miratge.

Continuarà els dies 22 i 27 d’octubre amb sengles propostes carregades de sentiment. La primera a càrrec de Danstudio Escola de Dansa, que presenta ‘Vivir’, un espectacle de dansa flamenca, i la segona l’organitza la Plataforma de Dones de Blanes: ‘No solo duelen los golpes’, que narra la vivència personal de l’actriu, comunicadora i activista feminista Pamela Palenciano en la seva primera relació afectiva que es va anar tornant tòxicament violenta.

El 5 de novembre l’Associació de Veïns de Mas Enlaire ha organitzat un Festival Cultural per recaptar fons per seguir lluitant contra el càncer infantil, a benefici del SJD de Sant Joan de Déu. Dues setmanes més tard, el dissabte 19 de novembre, hi haurà l’oportunitat de poder tornar a gaudir dels ‘PdePanallets’ que ens ofereixen els grups de teatre Xiroia i El Mirall de Blanes, estrenat l’any passat a l’Esbarjo.

Tot just l’endemà diumenge, el 20 de novembre, hi haurà un Concert Solidari de Gospel amb el cor Fil de Gospel, que inclou una espectacular posada en escena amb música en directe. La darrera actuació local es farà el 18 de desembre amb el grup Nabac, que presentarà un nou espectacle de música amb cançons de tots els temps, sempre amb un títol evocador: ‘Records per a tu’.

Capítol a banda mereixen els espectacles que al llarg d’aquests propers tres mesos ha programat l’Agrupació Rialles Blanes en ple 40è aniversari. N’hi haurà sis, tots ells les tardes del diumenge, a 2/4 de 6: el 2 d’octubre ‘Una dent sota el coixí’; el 16 d’octubre ‘Lumière’; el 30 d’octubre ‘L’Odissea del Riure Perdut’; el 13 de novembre ‘Joc de Cadires’; el 27 de novembre ‘La Caputxeta Vermella’; i finalment el 4 de desembre ‘Ara ve Nadal’.

A Lloret, la primera proposta arriba el dissabte 22 d’octubre amb la companyia Ja Cobrarem, que retorna als escenaris després de dos anys aturats a causa de la pandèmia, i ho fan amb la comèdia, L’ambigüitat de les flors.

Feia temps que no se’ls veia a dalt de l’escenari i retornen amb força. Són la companyia Sempre anem tard que estrena nou espectacle, Anirem tots cap al cel, un espectacle que ells mateixos defineixen com a fresc, dinàmic i sobretot tolerant. Pels volts de Sant Romà els que mai fallen són el Casal de l’Obrera que tornen a estrenar espectacle al Teatre de Lloret. L’han titulat Km0, una proposta que inclou, humor, música i actuacions musicals.
L’empresa lloretenca Rescat Films ha recuperat una pel·lícula rodada a Lloret l’any 1952 protagonitzada pel lloretenc Joan Agustí, pare de l’actriu lloretenca Anna Maria Agustí. Es tracta del film, El color de tus ojos. La pel·lícula s’ha recuperat i digitalitzat i amb el suport de l’Arxiu de Lloret i es presentarà en públic al Teatre en un acte el proper 21 de novembre.

Tancaran la temporada, durant les festes nadalenques, un concert coral i música simfònica basat en temes dels Beatles i bandes sonores de la historia del cinema. Serà a càrrec del Cor ArsNova Lloret el dissabte 17 de desembre.

Venda d’entrades i Abonaments:
Les entrades es podran comprar a partir d’aquest cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre al web www.teatredelacostabravasud.cat

Els Ajuntaments de Blanes i Lloret assumeixen la comissió en la venda electrònica per facilitar la compra per aquest canal. També es poden comprar entrades de forma presencial: a Lloret al Puntet (Casal de Joves) i al Museu del Mar i a Blanes a la Casa Saladrigas de dimarts a divendres de 10h a 12.30h Els dos teatres tindran les taquilles obertes una hora abans de cada funció, sempre i quan quedin entrades.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button