ActivitatsNotícies

El Teatre de Lloret acull cinc activitats en el marc dels actes contra la LGTBIfòbia

El Teatre de Lloret acull cinc activitats en contra de la LGTBIFòbia entre el 10 i el 23 de maig. Totes elles organitzades per l’Ajuntament de Lloret i entitats del municipi, formen part també del calendari d’activitats del Pride Costa Brava 2024 que s’allarga durant tot el mes de maig.

El 17 de maig és el Dia Internacional contra la LGTTBIfòbia i pel Teatre de Lloret passaran cinc propostes amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere, així com la denúncia a la discriminacions i agressions per homofòbia, bifòbia i transfòbia.

Les cinc propostes són:

 • El concert Fins a l’Arrel a càrrec de Víctor Jímenez, organitzat per l’associació Amics de la Música dins del cicle Nits de Piano. (10 de maig) Entrades i horaris: fes clic aquí.
 • L’espectacle teatral, Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig, a càrrec del col·lectiu Que no salga de aquí, programat pel Teatre de Lloret. (11 de maig) Entrades i horaris: fes clic aquí.
 • L’estrena de l’espectacle de dansa flamenc, Sueños de Mujer, a càrrec de Carolina Villegas i Brenda Delgado, programat pel Teatre de Lloret. (18 de maig) Entrades i horaris: fes clic aquí.
 • L’acte Lloret contra la LGTBIFòbia on s’entrevistarà al youtuber, escriptor, periodista, redactor de televisió i activista pels drets LGTBIQ+, Daniel Valero (Tigrillo). Acte organitzat per l’associació Plurals. (19 de maig) Entrades i horaris: fes clic aquí.
 • Projecció de la pel·lícula Alteritats a càrrec del Cineclub Adler i postfunció a càrrec de l’associació Plurals, Associació LGTBIQ+ de Lloret de Mar amb la col·laboració del Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Lloret de Mar. (23 de maig) Entrades i horaris: fes clic aquí.

Fins a l’arrel

El divendres 10 de maig Lloret de Mar acull l’estrena del concert Fins a l’Arrel: un homenatge musical del contratenor Víctor Jiménez Díaz dedicat a celebrar la diversitat en la historia de música clàssica. L’artista ha definit el concert com una oda a la inclusió i diversitat dins la música clàssica.

El concert l’organitza l’Associació Amics de la Música de Lloret i està inclòs en el cicle Nits de Piano 

Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig

El col·lectiu Que no salga de aquí porta a Lloret aquest espectacle que va posar dempeus al públic de Fira Tàrrega quan es va estrenar i que va exhaurir localitats al Teatre Tantarantana quan va estar programat aquest hivern passat. Un espectacle que aborda el debat sobre els cossos.

Què té un intersexual sota la roba interior? Amb aquest plantejament l’espectacle, de poc més d’una hora de durada, juga amb els formats dels programes de televisió sensacionalistes per fer descobrir al públic  un món tant mític com la criatura mítica que era l’hermafrodita. Un tema del qual en parlen gairebé tots els grans textos religiosos i històrics. Un tercer sexe del qual en van escriure Ovidi o Plató o l’historiador Titus Livi i que causava tanta inquietud com per enviar-los mar endins. I a l’actualitat, com denuncien a l’obra, els condemnen a operacions i silenci i ignorància per part de tota la societat.

Humor, ritme, una escenografia imaginativa i projeccions dels testimonis, apareixen en una obra que és tota una reivindicació que els cossos intersex i la seva varietat trastocaran les estructures del mon i multiplicaran les possibilitats de desig. 

Sueños de mujer

Estrena de l’espectacle de dansa flamenc a càrrec de Carolina Villegas i Brenda Delgado.

Sueños de mujer relata la història d’amor entre dues dones que s’enfronten a barreres per poder-se estimar lliurement. Una d’elles plena de pors i prejudicis que li impdeixen enfrontar-se a una societat difícil on, a vegades, no l’arriben a acceptar per la seva condició sexual o, simplement, pel què diran. L’altra en canvi és un cant a la llibertat, sense pors a estimar lliurament i sense pors al què diran. Només vol estimar bé, sense que li importin les demés persones.

Una creació de Carolina Villegas i Brenda Delgado amb el suport del Teatre de Lloret. 

Acte, Lloret contra la LGTBIFòbia

Organitzat per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar i per Plurals, l’associació LGTBIQ+ de Lloret de Mar, la Joanne entrevista al youtuber, escriptor, periodista, redactor de televisió i activista pels drets LGTBIQ+, Daniel Valero (Tigrillo). L’acte també comptarà amb les actuacions dels artistes de burlesque Viktor Monroe i Dito Castro. A més, es farà entrega del premi Tortuga d’Or a càrrec de l’Associació Plurals, associació LGTBIQ+ de Lloret de Mar. 

Alteritats

Projecció del film, Alteritats a càrrec del Cineclub Adler. I debat posterior a la projecció a càrrec de Plurals, Associació LGTBIQ+ de Lloret de Mar.

L’activitat l’organitza el Cineclub Adler i Plurals, Associació LGTBIQ+ de Lloret de Mar amb la col·laboració del Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Lloret de Mar. 

La regidora de Cultura, Isabel Bernal, ha dit que s’aposta per donar suport a les entitats organitzadores en els actes i per programar espectacles perquè des de l’Ajuntament de Lloret tenim un ferm compromís amb la igualtat i no discriminació per raó d’identitat o orientació sexualI ho fem, ha afegit, convençuts perquè, malauradament, és encara necessari posar sobre la taula el rebuig a la discriminació i la cultura, en qualsevol de les seves expressions, és una gran eina per sensibilitzar.

La Regidoria d’Igualtat i l’associació Plurals, Associació LGTBIQ+ de Lloret de Mar han organitzat un mes d’activitats per tot Lloret, que culminarà el cap de setmana de l’1 i 2 de juny amb la celebració del Pride Costa Brava.

La inauguració oficial del calendari d’activitats serà el proper divendres 10 de maig amb l’exposició fotogràfica d’Isaac Flores que es podrà visitar a La Cuevas, situada al carrer Agustí Cabañas. Un local emblemàtic a Lloret, que va funcionar com a taberna, discoteca i també com a refugi durant la Guerra Civil. 

La regidora d’Igualtat, Míriam Rodríguez, ha explicat que malgrat el treball realitzat hi ha molt camí per córrer i ha subratllat que continuarem treballant perquè les personespuguem ser i puguem estimar com vulguem. És per això que la regidora ha afegit que aquest calendari d’activitats que celebrarem durant tot el mes de maig ha de servir per reflexionar i remoure consciències i perquè ens ajudi a viure lliurement les diferències de gènere.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar.

2 Comentaris

 1. Ja canseu, collons!
  Que cadascú fagi el que vulgui a la seva vida privada, però hi ha altres problemes més importants que fer això.
  L’esquerra, que se suposa que hauria de protegir els drets dels treballadors, es dedica a distreure l’ atenció amb aquest tema per no haver de fer emprenyar l’amo.
  Tot això dels drets lgtbi no se qué ha estat un cavall de Troia per perjudicar la lluita obrera.

  1. Rectifico: retiro els meus dos anteriors comentaris, que de fet els borraria si sapiguès com fer-ho. Demano disculpes i desitjo que tot el col.lectiu lgtbi+ disfruti de la festa amb total llibertat i en pau. De veritat.
   No tinc dret a criticar la diversitat, sino que l’ he de respectar totalment i absoluta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button