EducacióNotícies

El sistema domòtic del lloretenc Eric Casañé triomfa als Premis Recerca Jove

El treball de recerca de l’exalumne de l’Institut Ramon Coll i Rodés, l’Eric Casañé Torras ha estat reconegut en els Premis Recerca Jove. Amb aquest, ja són tres els premis que li han concedit pel seu treball anomenat Sistema domòtic amb Arduino i Raspberry.

L’acte de lliurament d’aquests premis es va realitzar a l’Auditori de Barcelona, el passat dia 5 de novembre. Aquests premis són hereus dels premis per a fomentar l’esperit científic del jovent que atorgava el Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació de la Generalitat de Catalunya des del 1982 (Premis CIRIT). Enguany s’han lliurat un total de setanta-vuit premis a treballs de recerca i onze premis a centres d’educació secundària de Catalunya. Cada premiat rep un diploma i també una dotació econòmica.

El treball de recerca de l’Eric, que va ser tutoritzat pel professor de Tecnologia Joan Fluvià, va consistir a dissenyar un complet sistema domòtic per a una llar, utilitzant les noves tecnologies de codi obert (open source). L’Eric va construir també una magnífica maqueta, d’una moderna casa, en la qual es pot comprovar el funcionament dels diferents elements que s’hi poden controlar: obertura i tancament de la porta del garatge, il·luminació de les diferents estances, alarma de gasos i antirobatori, control de temperatura i humitat, sensors de presència, ventilador, etc. Amb aquesta configuració es pot controlar i supervisar aquest sistema des de l’ordinador o el telèfon mòbil, i des de qualsevol lloc del món.

Publicat per Joan Fluvià (Institut Ramon Coll i Rodés).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button