La GentNotícies

El “Síndic emèrit” de Lloret desgrana la memòria 2022 que mai no va poder fer pública a l’ajuntament

Deu anys de Síndic a Lloret

El passat mes de novembre es complien deu anys de l’elecció de la figura del Síndic a Lloret; durant aquests deu anys la persona responsable de vetllar pels drets dels ciutadans/es davant l’administració local ha sigut el senyor Quim Teixidor, amb ell tornem a parlar avui després de deixar el càrrec:

Com valoreu aquests deu anys de mandat davant la institució del Síndic?

Els valoro d’una forma molt positiva, ja que la figura del Síndic compleix una funció vital per la població, defensant i assessorant a tots els veïns, empreses i associacions del nostre poble

Heu patit censura d’alguna mena per part del Govern Municipal? Heu pogut fer la vostra feina amb independència?

No, no he patit cap mena de censura i he treballat amb total independència i confidencialitat. Bé alguna estirada d’orelles sí que he rebut (riu).

Quina ha estat l’excusa per no permetre’l fer l’exposició de la memòria del 2022?

L’excusa és que en altres anys que hi havia eleccions la presentació de la memòria es feia després de les eleccions, i és clar, en altres eleccions jo seguia després com a Síndic, però aquest any no segueixo, per tant, no tinc ocasió d’exposar la memòria 2022. I sembla que això els hi convé per no tocar el tema del radar, sinó, no se m’acut un altre motiu, ja que podria afectar a les eleccions que estan a punt de fer-se. 

Aixó si que potser ho podem considerar una mena de “censura” pel fet de no deixar-me parlar de la memòria del 2022, l’any en el qual només destaquen els problemes provocats pel polèmic radar, i clarament, no els interessa remoure el tema per suposats interessos polítics. Ho he intentat diverses vegades, però no m’han donat l’ocasió, i no em van convocar a cap Ple.

Quin és el contingut de la memòria del 2022 que no ha pogut fer pública?

Bàsicament, tot era al voltant de les sancions del radar d’enfront dels Mossos, ha sigut un tema que ha afectat a molts veïns.

Per què al seu acte de reconeixement, ideat per l’oposició, no va assistir l’equip de govern?

L’assistència era voluntària. A l’acte pel meu reconeixement van assistir tres regidors de l’equip de govern. No es van posar al meu costat, però hi eren a la sala, al costat del públic.

L’equip de govern ha col·laborat al 100%?

Ha col·laborat, de vegades justet i depenent molt del responsable de la regidoria afectada. Qui si han col·laborat són els treballadors/es municipals, que han sigut uns grans aliats per resoldre els temes que els hi plantejava.

Com s’obtindrien millores per facilitar les resolucions de conflictes o queixes dels veïns de Lloret?

Que el Síndic tingues més suport legal i administratiu.

Quins casos han sigut els més complexos, i els més punyents que li han plantejat durant aquests deu anys?

Les queixes rebudes per familiars i usuaris del menjar de l’actual sociosanitari i asil, que depèn de la Corporació del Maresme i la Selva i que té delegat a una empresa externa.

“La poca sensibilitat per part de la Corporació per atendre com es mereix els usuaris del Centre, tot i l’esforç dels professionals que hi treballen, i la deixadesa política del govern municipal per no pressionar als responsables de la Corporació perquè es destinessin més recursos per millorar l’atenció als usuaris del centre”.

D’altra banda, i parlant d’un altre assumpte, també cal destacar la incapacitat del govern municipal per no arribar a un acord, fins avui, mitjançant la signatura d’un conveni, en el que hi porten treballant des de l’any 2017, amb la propietat del monument de l’Àngel:

“Han sigut moltes les persones i entitats lloretenques que s’han adreçat al Síndic per queixar-se del mal estat de tot el conjunt modernista de Sant Pere del Bosc, sense obtenir cap resultat positiu, només paraules, respostes ambigües i informes que no s’han traduït en cap acció concreta. I el monument de l’Àngel i tot el seu entorn es continua degradant perquè el govern municipal no ha fet complir a la propietat amb la seva obligació de manteniment i conservació, ni ha signat, ara com ara, a cap conveni de col·laboració”

Tampoc han fet complir a la propietat a l’arranjament obligatori del monument de l’Àngel, tal com contempla l’ordre d’execució de data 02/06/2020 (que obligava a la propietat a l’arranjament de l’esmentat monument).

A aquests dos casos citats també afegiria el de les queixes pels milers de sancions imposades pel radar instal·lat a l’Avinguda de Blanes, que han sigut les més nombroses dels deu anys. 17.000 multes han fet mal a molta gent de Lloret i rodalies.

Les situacions viscudes per aquest Síndic per molts dels afectats pel radar han sigut dramàtiques; persones i empreses que s’han quedat sense punts al carnet de conduir, i que han hagut de demanar crèdits per fer front a les multes.

“La instal·lació d’aquest radar, sense una campanya d’informació i amb la mínima senyalització ha fet molt de mal a molta gent i la decisió de deixar-lo inoperatiu demostra l’error de la seva instal·lació i que era un radar purament recaptatori, ja que si realment era per preservar la seguretat viària cap pressió social hagués fet que el govern municipal el deixes sense funcionament”

Fent balanç general dels 10 anys, amb quin sentiment us quedeu després de l’experiència?

Amb un sentiment de gratitud, gratitud cap a totes les persones que han confiat en aquest Síndic, ara ja emèrit. Gratitud amb els que han patit la meva insistència a l’hora d’intentar resoldre queixes i peticions ciutadanes i tothom qui ha col·laborat amb mi.

Hi tornaríeu? I per què?

No es pot dir mai d’aquesta aigua no en veuré (riu) però no, ha sigut una etapa que dono per tancada. Tenim un nou Síndic i li desitjo molts èxits i estic sempre que vulgui a la seva disposició.

Un consell pels ciutadans de Lloret?

Que es queixin, que tenen drets a una bona administració, a ésser escoltats i ben atesos, el Síndic sempre estarà al seu costat per ajudar-los, aconsellar-los i intentar resoldre les queixes. Que utilitzin els serveis del Síndic, sense por.

Una frase o puntualització pels polítics?

Que confiïn en el Síndic, que només vol ajudar a la ciutadania que els polítics representen. El Síndic no és un rival, que l’escoltin i acceptin les seves recomanacions que només vol el millor per la ciutadania, pel poble de Lloret.

________________

Moltes gràcies, Quim Teixidor, en nom dels ciutadans per la seva bona feina de defensa dels drets dels veïns de Lloret que ha dut a terme durant deu anys. I gràcies per transmetre els seus sentiments amb les seves paraules a la nostra redacció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button