GastronomíaNotícies

El programa “Aquí la Tierra” de TVE a Lloret de Mar per parlar de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

Programa ‘Aquí la Tierra’ 13 de maig 2024:

(Si no pots accedir al vídeo a través de YouTube fes clic aquí on arribaràs a la plataforma de RTVE directe al programa).

L’aroma temptador de l’arròs impregna els menjadors dels restaurants de Lloret de Mar durant aquests dies de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs. Aquest esdeveniment anual, tan esperat pels amants de la gastronomia local i els turistes, posa de manifest tot el talent culinari dels cuiners dels 18 restaurants participants a la vila.

Els 18 restaurants participants de Lloret de Mar

Durant uns dies, fins el 2 de juny, l’arròs es converteix en el protagonista indiscutible dels plats que s’ofereixen als comensals que tenen l’oportunitat de degustar una àmplia varietat de creacions culinàries que destaquen per la seva originalitat i exquisidesa. Els restaurants participants, han preparat una selecció de menús especials on l’arròs és l’eix vertebrador. Des de plats tradicionals fins a innovadores interpretacions culinàries, els comensals tenen l’oportunitat de gaudir d’una experiència gastronòmica única.
Per consultar els restaurants que participen fes clic aquí.

Enguany, aquestes Jornades són protagonistes de primera línia al programa de RTVE «Aquí la Tierra», concretament, en el reportatge podem veure al Plat que presenta el Restaurante Priveé – Hotel Rigat. Aprofitant l’avinentesa, Lloret Gaceta ha entrevistat a Sebastià Gispert, Director del Rigat Park&Spa Hotel:

-Sebastià Gispert; Moltes gràcies per atendre’ns.

Quants anys fa que al Rigat se celebren les jornades de l’arròs?

Les jornades de l’arròs al Rigat se celebren des de l’any 2006. No disposem de dades anteriors, però des de llavors hem estat oferint una experiència culinària única centrada en aquest plat tradicional.

-Quina ha estat l’evolució dels plats des dels primers anys fins ara?

Hem experimentat una evolució relativament petita en els plats que oferim durant les jornades de l’arròs. Hem intentat introduir variants menys tradicionals en ocasions, però no sempre han tingut l’acceptació que esperàvem. El públic tendeix a preferir els arrossos de peix i marisc, que són els nostres plats més sol·licitats.

-Quin públic sol venir a les jornades?

Principalment, el nostre públic és local, però també atraiem visitants dels pobles veïns, sobretot a través de les nostres campanyes publicitàries. Moltes vegades, el públic pot ser reticent a provar els restaurants dels hotels, però les jornades de l’arròs ens permeten apropar-nos a tots, presentant-los el nostre restaurant i la nostra oferta culinària.

-Quín és el secret del vostre xef Rachid Akhazzan per aconseguir un arròs tan saborós?

Cada Xef té el seu llibre de receptes. «cada maestrillo tiene su librillo». Però puc dir que la base és utilitzar un bon arròs de qualitat juntament amb ingredients frescos i de primera.

-Enguany, quins plats d’arròs presenteu?

Aquest any hem decidit presentar una variant dels nostres plats habituals. Comencem amb un primer plat de foie, seguit d’un deliciós arròs negre «sense feina» (del señorito), per així evitar la molèstia de pelar els ingredients i embrutar-se les mans. Per postres, oferim una mouse de crema catalana, acompanyada dels exquisits vins de l’Empordà.

-Quin arròs creus que està sent el més exitós enguany?

És difícil dir-ho amb certesa, però puc assegurar-te que els nostres arrossos gaudeixen d’una gran acceptació entre els clients. Molts d’ells són repetidors d’anys anteriors i confiem plenament en la qualitat del nostre menú, cosa que ens satisfà enormement.

-Dilluns passat us va visitar l’equip del programa de RTVE “Aquí la Tierra”. Com va ser l’experiència?

La veritat és que va ser una experiència molt enriquidora. El programa és molt entretingut i la presentadora és molt divertida i simpàtica. No hi va haver cap anécdota destacable, simplement va ser una jornada molt agradable i satisfactòria.

Moltes gràcies, Sebastià per compartir aquesta experiència amb nosaltres, i poder conèixer més sobre les jornades de l’arròs al Rigat Park&Spa Hotel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button