GastronomíaNotícies

El Planiol és ara ‘Mar Amunt’: energia renovada i noves il·lusions a Fenals

El món de la gastronomia lloretenca recupera la cuina de l’emblemàtica família Planiol. A partir de demà dissabte dia 1 de juny els Planiol obren les portes del restaurant ‘Planiol Mar Amunt’, situat a l’antic Nou Planiol, a Fanals. El seu nom ja ho indica, es troben just més amunt de l’antiga ubicació, a peu de platja.

La Isa Sanchez Planiol, el seu germà, Esteve, acompanyats de l’ànima de la mare, Montserrat Planiol, junt amb un equip de professionals format pel xef José Antonio Rubio, David (cuiner) i les cambreres Yudeisis, Maria i Haja oferiran amb molta il·lusió la nova carta del Planiol.

Les novetats a la carta, que a l’antic restaurant no oferíen són els cargols amb salsa, els peus de porc o el foie fet a casa. Tots els plats s’elaboren amb producte fresc de temporada; no trobarem cap producte processat, ni tan sols a les postres, que són totes fetes al mateix restaurant. A banda de la carta, hi ha un menú diari de 18 euros amb plats diferents cada dia de la setmana.

Hem parlat amb el xef José A. Rubio del ‘Planiol Mar Amunt’ perquè ens expliquin quins són els seus plats preferits per servir als clients:

“Elaborem uns foies deliciosos, sense oblidar que les paelles són els plats estrella de la carta, arròs negre o arròs amb llamàntol. Els cargols porten una salsa per llepar-se els dits, feta amb espècies i picada. I sens dubte cal provar les croquetes de pernil ibèric. La veritat és que tot és molt bo perquè treballem amb producte de qualitat i cuinat a diari”.

A la Isa Sánchez Planiol li hem demanat que ens faci cinc cèntims de la història de la família:

Com esteu en aquests moments, a punt de trobar-vos amb els vostres fidels clients i obrin un nou ventall gastronòmic?

Molt il·lusionats, contents de tornar-hi. Són molts anys i generacions al capdavant del restaurant. Aquest restaurant era abans el Nou Planiol, que vam obrir el 2000 i tancar el 2008. El vam llogar i ara l’hem recuperat per tornar amb el Planiol Mar Amunt, després de tot el periple viscut amb el Planiol de la platja.

El primer Planiol, a la platja el va obrir i construir pas a pas l’any 1953, el meu avi Ramon Planiol Costa i el seu germà bessó, en Jaume, nascuts a Sant Pere del Bosc, Lloret. Vivien al carrer de la Fàbrica de Lloret i veníen cada dia a Fenals a obrir el quiosquet, que en aquella època era un lloc de temporada que es tancava el 15 d’agost fins a l’any vinent perquè en aquell temps a l’agost ja era fosc a la tarda per tornar a Lloret a peu. Al local a peu de platja, l’àvia feia arròs i el peix que pescaven el meu avi i el seu germà. Per allà va aparèixer un dia el que després va ser el meu pare, va arribar de Múrcia amb un acordió, i es va enamorar de la meva mare, ella d’ell i es van casar.

El “xiringuito” va anar creixent i en fer-se càrrec els fills, o sigui, els meus pares i tiets: la mare, Montserrat Planiol, el pare, Lluís Sánchez, la tieta Isabel i l’oncle Toni, que amb el temps es van desvincular i després vam ser nosaltres, el meu germà i jo. El meu pare en veure que podrien canviar les coses amb les lleis de costa va comprar el Nou Planiol on ara obrim el Planiol Mar Amunt.

“Al restaurant de la platja hi teníem la vida invertida, però ara estem molt tranquils i amb molta empenta i molta il·lusió d’obrir el Planiol Mar Amunt, amb la cuina de sempre i exquisides novetats”.

Nou establiment

C / DOMÈNECH CARLES N °2 , FENALS

Amb aquesta alegria i bona aptitud trobarem la Isa a partir de l’1 de juny al Planiol Mar Amunt on podrem gaudir d’una boníssima cuina, a la carta, o entre setmana d’un molt variat menú diari.

Adéu al mític Planiol

“Ja ha quedat enrere el disgust per no poder continuar amb l’antic Planiol, que, per cert, potser pensava que el restaurant quedaria tal qual el teniem, i que no caldria invertir massa, però està desmantellat, ja que tota la instal·lació i mobiliari eren propietat de la família i ho vam retirar, i visualment no fa gens de goig a peu de platja, on sembla que de moment, aparentment no hi faran res”.

Isa Sánchez Planiol

2 Comentaris

  1. Un caso más de corrupción. Aduciendo que enviaron la carta a una dirección antigua, no renovaron el contrato, pisando los derechos adquiridos de esta familia, y concediéndolo a un amiguete.

    En Lloret es imposible crecer, si con trabajo y esfuerzo consigues levantar la cabeza, te vienen los sufridos camaradas del Ajuntament a quitarte la concesión, el parking o no te dan permiso de obras. Mientras que protegen al jeque Kazajo de Cala Canyelles, no dejando pasar a la ciudadania por un camino público.

    Con estos caciques en el pueblo, Lloret seguirá siendo el pueblo mas pobre de Girona durante mucho años.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button