La GentNotícies

El mag lloretenc Josep Vidal compleix el desig d’actuar a Hollywood: Un somni que va començar de petit amb la coneguda caixa Màgia Borrás

Avui parlem de màgia i d’en Josep Vidal, un jove que no deixava de donar-li voltes a la seva passió, aquella afició que es va despertar als 15 anys, quan un dia la seva mare li va regalar una caixa de Màgia Borrás. Un regal totalment inesperat que va ser explorat i gaudit per ell quan Lloret va viure una nevada històrica que ho va paralitzar tot durant tres dies sense llum, fet que va forçar al Josep a entretenir-se explorant i practicant amb el contingut d’aquella caixa. Ràpidament, li va agafar afició, i va començar a fer trucs pels companys de classe amb una gran habilitat.

Pocs anys després, va conèixer a Joan Herrera (l’únic mag professional de Lloret d’aquell moment) i Gerard Borrell (mag de Pineda) que li ensenyen la màgia des d’un punt de vista acadèmic i professional. Amb ells va aprendre molt, i a poc a poc comença a fer actuacions semi-professionals a llocs emblemàtics com el pub Gerry’s de Lloret.

«El Gerry’s es va tornar el lloc on, cada any, portava les millores i nous efectes, consolidant el show que avui dia he portat per diferents països tant a dins com fora d’Europa. Acabada la universitat, decideixo prendre’m uns anys de pràctica i estudi, i començo a notar la necessitat de marxar i fer màgia en l’àmbit internacional, però d’una forma més seriosa. Aquesta inquietud em porta a Mèxic, on gràcies a la meva xicota del moment i la seva família (la família Barroeta i Alejandro) i al meu pare des d’Espanya, em vaig impulsar per començar com a mag professional».

Josep Vidal

I és a Mèxic que Vidal s’envolta de mags i es presenta al Campionat Internacional dels Estats Units, al congrés de l’IBM 2019 (International Brotherhood of Magicians), on va guanyar diferents premis, essent un d’ells el primer premi en la categoria de màgia de prop (coneguda com a close-up magic).

Les noves oportunitats i ganes d’expandir futurs projectes als Estats Units es van aturar per la pandèmia.

«Una època que va suposar per mi un cop de realitat, ja que vaig veure que havia de tenir un balanç en la meva vida com a artista i com a professional, entenent que és important també evolucionar la meva carrera professional dins una indústria que em donés opcions per tenir una vida estable i continuar emprenent els meus projectes artístics (actuar fora, fer conferències o competir).

En el meu cas, va ser la indústria tecnològica i “software”, la qual em va portar, després de la pandèmia, a viure a Praga, des d’on he pivotat a diferents llocs del món fent el meu espectacle (el qual va començar al pub Gerry’s de Lloret) i fent conferències per altres comunitats màgiques del món. A partir d’aquí, reprenent l’empenta dels premis a l’IBM, participo en el Campionat Nacional d’Espanya del 2022, emportant-me el segon premi en carto-màgia (màgia amb cartes que entra dins la categoria de màgia de prop), fet que al seu torn m’ajudaria a entrar dins l’equip espanyol per participar en el campionat mundial al Canadà en la mateixa categoria (FISM 2022)».

A tot això cal afegir que des del 2022 el Josep ha estat actuant en un dels congressos més importants de “màgia de prop” del món celebrat a Buffalo (Nova York), conegut com les 4F o FFFF.

I finalment, com a cim de la seva carrera de mag professional, el Josep viurà el seu més esperat somni: «Fa uns dies vaig rebre el correu que havia esperat des de fa sis anys: la contractació per actuar al prestigiós Magic Castle (del 9 al 15 de setembre 2024, fent 4 sessions de màgia de prop al dia durant aquella setmana). Aquest ha sigut sempre un dels seus somnis des que va començar en el món de la màgia”.

I arriba Hollywood…

El Magic Castle és un castell en el cor de Hollywood on només es pot accedir amb invitació, i allà actuen els millors mags de tot del món. Actuar al Magic Castle a escala professional és considerat arribar al cim dels llocs més importants on actuar en l’àmbit mundial. Un club nocturn per a mags i entusiastes de la màgia, així com la casa club de l’Acadèmia d’Arts Màgiques. S’anuncia com “el club privat més inusual del món”.

Contacte Josep Vidal:

Telf: +34 622 21 77 05 (ESP) / +52 221 129 0390(MEX). Web: Josepvidalmagia.com
Facebook:@JosepVidalOfficial. Instagram: @Josepvco. Youtube.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button