El PobleNotícies

El Lloretenc Moisés García Arenas fitxa per a Radio Nacional d’Espanya.

Després d’anys de dedicació, el Lloretenc Moisés García Arenas, veu com l’esforç fet dona els seus fruits, des que va entrar amb setze anys a Nova Ràdio Lloret per aprendre la professió, ha aconseguit fer-se un lloc en aquest complicat sector, i és que ha estat i està present en mitjans de comunicació com Nova Ràdio Lloret, Ràdio Marina, Radioesports.cat i ara a Ràdio Nacional d’Espanya. A Lloret Gaceta ens ha interessat la seva trajectòria i li hem fet una petita entrevista, agraïm el temps que hi ha dedicat i li estem molt agraïts, et desitgem tota la sort del món!.

-Bon dia Moisès felicitats pel teu fitxatge a Ràdio Nacional d’Espanya. Agraït per l’interès. La veritat que és una alegria molt gran poder treballar amb aquests professionals que segueixo des de petit. Gràcies., felicitats pel teu fitxatge a Ràdio Nacional d’Espanya.

-Amb quina edat vas veure que volies dedicar-te al periodisme? No ho recordo exactament, però va ser durant la meva etapa a l’ESO. M’agradava molt escoltar la ràdio i en algunes visites que vam fer amb l’institut a alguns mitjans de comunicació, em va despertar l’interès. Tot i que la professió està molt tocada i és complicat fer-se un lloc o, simplement, tenir feina, me n’alegro d’haver escollit aquest camí.

-Sempre vas tenir la intenció d’enfocar-te a l’esport? De petit, sí. Si t’agrada l’esport, sempre resulta la part més atractiva del periodisme. És cert que sempre he treballat en aquest àmbit, tot i que també toco temes generals. Per exemple, el periodisme polític m’agrada molt, crec que és el més divertit. El periodisme esportiu, al final, és emocionant el dia de l’esdeveniment o del partit de torn, però les declaracions dels esportistes s’han tornat massa controlades i plena de tòpics.

-Quina ha estat la teva evolució? Vaig entrar a aprendre amb 16 anys a la ràdio municipal de Lloret, Nova Ràdio Lloret, i amb el pas dels anys he anat pujant fins a tenir un contracte extern, com a autònom. Pel que fa als esports, fa sis anys va començar a treballar en les retransmissions del Girona Futbol Club, en la ràdio municipal de Girona, amb el mític periodista gironí Josep “Papi” Guardiola i crec que ha estat un pas indispensable per poder arribar aquest any a fer les retransmissions del Girona amb RNE.

-Amb què combines aquesta passió? Com he dit, soc treballador extern de Nova Ràdio Lloret i també treballo per a Ràdio Marina amb informació de Lloret de Mar. Com la majoria de periodistes, tot això ho faig com a autònom. A banda, també soc el director esportiu del Club de Futbol Lloret, tot i que això m’ho agafo més com un hobby, tot i que hi posem la major professionalitat possible.

-Com ha arribat aquesta incorporació? Ha estat una sorpresa poder estar aquests anys a Ràdio Nacional d’Espanya. Una tarda del mes de juny, el periodista gironí “Papi” Guardiola, al qual he esmentat abans, em va trucar dient-me que a RNE buscaven algú per fer del que s’anomena “micròfon inalàmbric” en les retransmissions del Girona i del Bàsquet Girona, i que si podia donar el meu nom. Li haig d’estar molt agraït per haver-me recomanat i, ràpidament, els caps d’esports de Barcelona, David Figueira, i de Madrid, Manu Martínez, em van obrir les portes d’aquesta emissora. Com dic, no m’ho esperava i ha estat una alegria molt gran.

-Com va anar la primera retransmissió amb RNE? Crec que molt bé. Em vaig sentir molt còmode. Va ser en el programa Radiogaceta de los Deportes, amb connexions des de l’estadi de Montilivi, en el partit entre el Girona i el Celta. Compartir espai amb professionals als quals he escoltat des de petit, és un autèntic privilegi.

-Tens algun objectiu marcat a curt o llarg termini? Semblarà un tòpic o una reflexió massa filosòfica, però l’únic propòsit que em marco és poder fer el que m’agrada i ser feliç. Si ens posem a fixar-nos objectius concrets en l’àmbit laboral, tal com està el pati, ens frustrarem massa.

Moltes gràcies Moisés. A vosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button