El PobleNotícies

El Govern permet finalment utilitzar aigua de dessalinitzadores privades per a usos turístics

La comissió interdepartamental de sequera del Govern ha autoritzat l’ús d’aigua procedent de dessalinitzadores privadessempre que serveixin per mantenir la viabilitat econòmica d’empreses privades i llocs de treball, sobretot en sectors com el turisme, la indústria o l’agricultura i la ramaderia.

Així, els sectors econòmics o empreses que necessitin consumir més aigua de la permesa per la fase d’emergència 1 del pla de sequera, hauran de justificar-ne la necessitat i demanar permís a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

D’altra banda, la comissió també ha elevat al nivell 2 d’emergència els 12 municipis de l’Alt Empordà que pertanyen al sistema Darnius-Boadella, on la dotació per persona i dia passa de 200 a 180 litres.

Projectes a Lloret i Roses

L’anunci arriba després que els hotelers de Lloret de Mar van anunciar el passat 15 de febrer que comprarien una dessalinitzadora mòbil amb un cost d’1,5 MEUR per a garantir que les piscines dels hotels, càmpings, apartaments i altres allotjaments estiguin plenes aquest estiu.

L’empresa que instal·larà la dessaladora mòbil és valenciana (de fet, és la mateixa que en va portar una altra al Port de la Selva per garantir l’aigua a la població). En el cas de Lloret de Mar, inicialment la dessalinitzadora es posarà en un extrem de la Platja Gran i, com concreta el president del gremi de Lloret de Mar, Enric Dotras, captarà l’aigua de mar directament d’un pou natural que hi ha a la sorra (amb la qual cosa, segons ha explicat el president del gremi, es garanteix que ja hi ha un cert filtratge de les partícules).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button