El PobleNotícies

El Govern de Lloret: “ajustem les taxes i impostos per poder fer front a la difícil situació econòmica que travessem”

“El municipi es reajusta econòmicament per poder fer front a la difícil situació econòmica que travessa el consistori i fer front a noves inversions de caràcter ordinari”.

Ajuntament de Lloret

L’equip de Govern de Lloret presentarà al proper ple, una proposta de taxes que servirà per aconseguir que, a partir del 2024, els ciutadanes i ciutadanes de Lloret de Mar paguin el cost real de cada servei en qüestions fonamentals com les escombraries, aigua i clavegueram segons expliquen al seu comunicat.

Aquest comunicat diu que “Per fer front a la forta inflació que viu Europa, on tots els serveis són més cars, i tenint en compte la difícil situació econòmica heretada per part de l’anterior consistori, l’equip de Govern proposa l’augment d’un 11’5% de l’IBI de manera lineal i d’un 17% pel que fa al rebut de l’aigua. Aquest últim increment, però, incorporarà un romanent de mig milió d’euros, que servirà per reparar i millorar la xarxa d’abastiment d’aigües del municipi”.

Al mateix temps, l’equip de Govern Municipal mantindrà les actuals bonificacions per a les famílies vulnerables que tinguin dificultats per pagar qüestions bàsiques com l’aigua, les escombraries o l’IBI així com aquelles que serveixin per bonificar les accions que afavoreixin la lluita contra el canvi climàtic com ara la instal·lació de panells fotovoltaics, que seguiran rebent un descompte del 50% a l’IBI durant tres anys.

D’altra banda, el regidor d’hisenda, Carlos Costa, ha anunciat que la taxa d’escombraries augmentarà un 25,93% ja que els impostos supramunicipals de disposició de residus i de gasos d’efecte hivernacle han augmentat un 92,88% i que la resta de taxes municipals s’equipararan al cost real de cada taxa. D’aquesta manera, la taxa de clavegueram serà 44,68€ anuals i, igual que la de l’aigua, aquest increment preveu un romanent de 280.000 euros que servirà per reparar i millorar tota la xarxa de clavegueram del municipi.

Des de la regidoria d’hisenda s’assegura que, a través del Departament de Benestar Social i Família, es treballarà per aconseguir una línia d’ajudes que serveixen per pal·liar els efectes d’aquestes pujades a les rendes més baixes del municipi.

“No és fàcil prendre decisions com aquestes. És molt difícil assumir una pujada de taxes o d’impostos. Hem intentat cercar altres solucions, però aquest equip de Govern no està disposat a seguir tapant forats amb modificacions de crèdit constants o radars en forma de guardiola. Pensem que cal ser sincers amb totes aquelles persones que ens van fer confiança el passat 28 de maig i volem ser transparents pel que fa a la nostra gestió i a la situació que ens hem trobat”, ha manifestat Costa.

A més, l’equip de Govern ha consensuat la possibilitat de poder pagar els impostos municipals de manera fraccionada en un total de 10 pagaments per aconseguir que aquestes inevitables pujades siguin assumibles per a tots els veïns i veïnes i també ha anunciat que els pressupostos del 2024 s’ajustaran a la realitat del municipi per aconseguir una gestió molt més eficient i productiva.

“Amb aquests comptes aconseguirem de forma ràpida i sostenible un municipi a l’alçada de totes les persones que el fem possible. Volem un poble més net, més agradable i més segur i aquesta és la única manera d’assolir-lo”, ha conclòs el regidor d’hisenda.

🔴Aquesta proposta de taxes es debatrà en el proper ple, previst per dilluns 30 d’octubre

17 Comentaris

 1. Porteu 3 mesos al Govern i el primer que feu és plorar als ciutadans i demanar-los a ells un esforç ?
  Que potser a partir d´ara us baixareu els sous i treballareu amb dedicació exclusiva sense altres interessos ?
  Que pensàveu que gestionar els diners públics era fàcil i que es podia gastar sense cura ni fre ?
  Estem arreglats, preparem-nos aquests propers 4 anys !
  El ciutadà ja fa un esforç amb arribar a final de mes amb l’augment descontrolat de l´IPC, el lloguer o els interessos bancaris i el menjar pels núvols,… I no m´oblido dels impostos municipals que no són ni pocs ni dels més barats respecte altres poblacions. Alguns d´ells com ara l´IBI, l´IAE, les escombraries, el clavegueram, els guals, els impostos de circulació IVTM , l´impost sobre les construccions instal·lacions i obres ICIO, l´impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana IIVTNU, …
  Us recordo que el 2020 Lloret de Mar va ser la població amb la renta per capita més baixa de tot Catalunya amb 11.400 euros.
  El problema de fons és que són pocs els càrrecs polítics que hi són per vocació de servei al ciutadà i pocs tenen els coneixements necessaris per poder dur a terme aquesta tasca amb la professionalitat i dedicació que es pressuposa d´un càrrec públic.
  En fi, com ja s´ha comentat això no és més que “curar-se amb salut”, donar la culpa de tot a la resta i voler justificar una pujada desmesurada d´impostos com a solució a tots els mals. El que cal és controlar la despesa i optimitzar els recursos. Per exemple no cal dedicar milers d´euros a fer volar ocells/drons quan hi mancances socials a la població o molts carrers i façanes en mal estat. Amb els diners del ciutadà no s´hi juga !
  Senyors, heu estat votats per solucionar problemes no per traspassar-los i derivar-los a qui us han votat, els ciutadans !
  Un consell : no feu el ridícul, poseu-vos a treballar i deixeu-vos de plors, romanços i marejar la perdiu que ja sou grandets !
  Per cert aquesta pujada d´impostos serà temporal i quan hagueu fet la feina ben feta, que no han fet els altres segons vosaltres, baixareu aquesta clatellada d´impostos o servirà també per seguir gestionant com de costum sense cura ni fre ?

  1. Que buena respuesta, no se puede decir mejor! Si me lo permites añadiré una sola cosa más, y es que al final los que pagamos todo esto somos los de aquí, los que les han votado y los que no, pero aquellos que no votan son los que ellos llaman “familias desfavorecidas”, cruda realidad, si, pero ojo, que conozco muchas familias de esas que a base de ayudas y becas al final de mes tienen más que mi familia, y con mucho menos esfuerzo!
   Las ayudas deberían de ser eso, ayudas después de intentar por todos los medios ganarse la vida, pero no, son derechos ya reconocidos a quien venga de fuera, sin más ni más.
   Que me digan que la única forma que tienen de recuperar el control económico es la de subir impuestos me da bastante risa, desde semana santa hasta la fecha de hoy, Lloret está llena de turistas, que pongan un turismo de calidad, uno que de verdad venga a gastar dinero, no para hacer un todo incluido en el hotel. O que, con todas las tiendas de souvenirs que hay, monten una fábrica de souvenirs de Lloret de verdad, dando además empleo a la gente del pueblo….
   Como siempre demuestran los políticos, todos se van a lo fácil, a cargar de impuestos a los ciudadanos.
   Se creen como Roobin Hood, pero no son más que simples ladrones.

 2. Vergüenza de políticos..estos y los anteriores..a recurrir al ciudadano .a pagar y a pagar .EMPEZAR BAJANDO ESOS SUELDOS QUE TENÉIS. Esta Lloret que da asco circular por las calles ..todas las aceras levantadas..los turistas se mean donde quieren…no todos claro está .Empezar a quitar festejos .y no acribillar al ciudadano, que bastante pagamos..robo a mano Armada .tendrían que investigar al ayuntamiento..aquí cada uno se culpa como quiere ..si fue mala gestión del anterior consistorio.. pues a investigar . MENUDOS 4 AÑOS NOS ESPERAN.

 3. És demencial voler apujar impostos un 15 -25% perquè no saben gestionar els pressupostos. Aquest mes em toca pagar 700€ d’IBI i escombreries amb un sou de 1.100€ i ara estan pensant en pujar aquest disbarat?

  Suposo que tocarà no menjar per arribar a final de més. Per els polítics amb els sous de 5.000€ al més que es posen segur que no els hi feu semblat molt car.

 4. I què tal una taxa turística de 10€ per persona i dia per tal de filtrar la gent que ve i que deixi de venir gentussa pelada que només porta problemes i pocs diners?

  Per què jo com a veí, que genero el mínim d’escombraries, haig de pagar la festa dels hotelers i companyia? I a sobre he de subvencionar als que tindran bonificacions. Argentinització.

 5. Ara no hi ha diners, però pels drons i per tancar el passeig si, prioritzant necessitats si senyor.
  Es comença a notar que no tenen ni idea d’administració publica, pero eh de comunicació molta…
  Ens treuen les ajudes a les families i pujen una barbaritat els impostos (tant que es van queixar de l’anterior govern i aquests encara pitjor) i com això mes coses… pero ells després et venen un titular del que la gent vol escoltar i ja esta (això no vol dir cert).
  Es nota que no saben com fer les coses i fan lo fàcil.
  Ens queixavem del Dulsat però aquests van de bons i por em dona el que ens trobarem. Començant perquè no s’han dignat ni a tenir un 100% de dedicació per seguir cobrant dels seus privats, ni tan sols l’Alcalde!!! Que passa que durant un 10% del mes no tenim alcalde?? No tenim regidors?

 6. A part de que diuen que es baixen el sou però son més regidors que abans per tant en total mes diners, clar que necessiten pujar impostos…

 7. Claro que sí, guapis.
  El municipio con la renta per cápita más baja de Catalunya vamos a hacer un esfuerzo y os vamos a pagar los sueldazos, las fiestas y lo que haga falta. Porque para eso estamos, no vaya a ser que con esa crisis que tenéis os tengáis que bajar el sueldo a 1.080€ COMO LA MAYORÍA DE LOS CURRANTES. Eso el mes que lo cobren, porque la mitad del año están sin trabajo, ay, mecachis.
  Nada, nada, seguid ordeñando la vaca hasta que se muera de agotamiento o de miseria.
  Un plan sin fisuras el del excelentísimo ayuntamiento de Lloret.

 8. Crec que els comentaris ho diuen tot però hi un que ningú a proposat !
  “Per què no us baixeu vosaltres el sou i aneu als plens gratuïtament ja que estem en un moment difícil ?”
  Tots tenim de colaborar menys vosaltres els polítics que sou els que teniu millor sou que la gran majoria!
  Són moments difícils per a tots els que treballen i per els jubilats sobratot els que tenen pensions que no arriben al salari mínim interprofessional i que cada dia tenen menys poder adquisitiu . El poble ho està passant malament, que no ho enteneu ?

 9. “polítics”, ho posaré amb majúscules per si no se n’han assebentat :

  L’ANY 2020 LLORET DE MAR VA SER LA POBLACIO AMB LA RENTA MES BAIXA DE CATALUNYA .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button