EducacióNotícies

El Govern aprova l’ajut de 100 euros en concepte de material escolar per a tot l’alumnat de primària

El Govern ha aprovat avui un ajut de 100 euros per adquirir material escolar, destinat als infants d’educació primària escolaritzats el curs 2023-2024 en un centre públic de Catalunya o en qualsevol centre privat en règim de concert. L’objectiu d’aquesta iniciativa és pal·liar l’increment de preus de les despeses relacionades amb l’escolarització i contribuir a crear un escut econòmic i social que ajudi a atenuar l’impacte que estan notant les famílies en el cost de la vida. 

Les persones beneficiàries d’aquesta mesura serà l’alumnat que cursarà educació primària el curs 2023-2024 en un centre del Servei d’Educació de Catalunya. Això són, aproximadament, mig milió d’infants. Concretament, tot l’alumnat amb matrícula registrada en data 20 de maig de 2023 al Registre d’alumnes de Catalunya, al tercer curs del segon cicle d’educació infantil (I5) o bé a qualsevol dels cursos d’educació primària (excepte el sisè) en un centre que sigui públic o privat sostingut amb fons públics. 

Vals bescanviables per material escolar

Els ajuts s’articularan mitjançant un sistema de vals, per valor de 100 euros per infant, que es podran bescanviar en comerços d’arreu de Catalunya per llibres, diccionaris, papereria, elements d’escriptura, calculadores, motxilles i jocs educatius fins al 30 de novembre del 2023. Els vals es distribuiran per correu postal durant els mesos d’estiu de manera que el material es pugui adquirir abans de l’inici del curs 2023/2024.

Els establiments comercials que estiguin interessats a participar en aquesta campanya s’hauran d’adherir a una plataforma que acreditarà que l’activitat econòmica que duen a terme és l’apropiada per a la finalitat per la qual s’ha creat l’ajut. També hauran de presentar una declaració responsable on es comprometin a bescanviar els vals pel material escolar definit i no cap altre.

One Comment

  1. Llavors, si l’ajut és per suplir les despeses de material escolar, si ja s’inclou el material a l’escola i ho hem de pagar, en que consisteix l’ajut? En gastar el doble?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button