EducacióNotícies

El futur lloretenc | Coneixem els joves dels tres centres educatius de Lloret amb les millors notes a la prova de selectivitat

Ja s’han publicat les notes de selectivitat 2024. A les proves es van presentar un total de 33.960 alumnes de tot Catalunya. Concretament de la província de Girona hi ha 3089 alumnes aprovats, la mitjana d’expedient és de 7,53 en general i la mitjana d’accés 7,227; 9,90 ha estat la puntuació més alta. Pel que fa a la demarcació de Girona les notes més altes són les de dues alumnes de La Salle Girona.

Enguany 914 alumnes de Catalunya reben una distinció per tenir un 9 o més. Són 538 dones i 376 homes. Aquesta distinció que atorga el govern de la Generalitat és un diploma acreditatiu.

Pel que fa a Lloret, en general els alumnes tenen notes ben altes. Lloret Gaceta ha contactat amb els alumnes que han assolit les notes més destacades, i després de felicitar-los, els hi hem pres nota de les seves sensacions. Presentem els sis alumnes de Lloret amb les millors notes; dos de cadascun dels tres centres de Lloret que s’han preparat per a aquestes proves que marcaran els seus futurs laborals: l’Institut Roca Grossa, el Coll i Rodès i l’Immaculada Concepció.

Millors notes de selectivitat de l’Institut Rocagrossa:

Giulia Del Fabbro 9,078 i 12,778 de nota d’accés:

Al principi no estava gens nerviosa, però un cop començat el primer examen sí que vaig notar molts de nervis, per això crec que potser em va semblar més difícil del que era realment. Jo vaig fer l’examen de matemàtiques aplicades, que no em va semblar difícil, però vaig poder veure l’examen de matemàtiques científiques i sí que em va semblar força complicat. Ara mateix m’agradaria molt aconseguir fer medicina per poder estudiar en l’àmbit que fa molt de temps que em crida l’atenció. M’interessa molt el món de la cirurgia, i fent medicina podria arribar a aconseguir conèixer-ho millor.

Linda Kolli Vizi, 12’9 i 9’25 a la selectivitat:

Si sóc sincera durant la selectivitat no vaig passar molts de nervis, encara més, crec que fins i tot m’ho vaig passar bé. No vull infravalorar l’esforç que fem els estudiants durant aquesta etapa per a treure els millors resultats. Però si recalcar que considero la seguretat en un mateix i la capacitat de controlar els nervis, elements clau per a aconseguir la millor nota possible. Si puc aconsellar alguna cosa, ha de ser que no us deixeu emportar per l’onada de nervis i ansietat que es genera sempre, confieu en vosaltres i sortirà bé. Les matemàtiques d’aquest any han estat sens dubte l’examen que m’ha semblat més difícil. Han optat per fer problemes els quals havies de descobrir què fer servir per resoldre’ls, en comptes d’aplicar un sistema que hem practicat a les classes. Crec que ha sigut això el que ens ha complicat l’examen a la majoria. Tinc decidit fer un doble grau d’Administració i Direcció d’Empreses amb Dret. Les assignatures d’Empresa i Economia les he gaudit molt sempre i és aquesta la raó per la qual m’he decidit per aquest doble grau. M’agrada la idea d’obtenir dos títols universitaris i les sortides que aquests graus em donaran. Des de petita somio amb grans objectius. I amb el temps no han parat de créixer. Qualsevol persona que em coneix és conscient de la meva ambició. Poder crear el meu propi negoci o dirigir una gran empresa ha estat sempre entre aquests objectius. És important que ens proposem grans coses a nosaltres mateixos, aquesta serà la nostra motivació i el motor per creure en nosaltres i exigir-nos. No hem de ser conformistes. Cal que superem els obstacles per a nosaltres, els nostres somnis i el nostre futur.

Millors notes de selectivitat de l’Institut Coll i Rodés:

Laia Molas Mainar, 9 i de nota d’accés 11,89:

La selectivitat em va semblar bastant assequible respecte al bon nivell amb què m’havien preparat els nostres professors i els models d’altres anys amb els quals havia estat practicant durant el curs tant a classe com de forma voluntària, de manera que, sabent aquest fet, els nervis no van ser gaires a més que no necessitava una nota molt alta. Ara em decanto pel doble grau en dret i ciències polítiques i de l’administració de la Universitat de Girona. Tot i que no tinc molt clar al que vull dedicar-me en un futur, si sé que m’agradaria tenir prou nivell de preparació per a comprendre la manera en la qual s’organitzen els estats i les institucions, en especial les espanyoles i catalanes, per a poder contribuir, en la mesura del possible, a la participació per la millora d’aquests. M’agradaria afegir que tot i que l’esforç personal ha estat fonamental, m’agradaria agrair al professorat del batxillerat de l’Institut Ramon Coll i Rodés, en especial a les professores de llengües clàssiques, la Lluïsa Peralta i la Lorena Redondo, per la seva atenció i dedicació pels seus alumnes, que fa que aprendre les seves assignatures sigui un plaer.

Soraya Pérez Pérez, 9,1 i 13,086 d’accés:

La selectivitat em va semblar una prova del que havíem fet durant 2 anys, encara que els nervis podien perjudicar-te. Estava una mica nerviosa, però en saber la nota d’accés dels anys anteriors estava més tranquil·la. No vaig fer l’examen de matemàtiques perquè sóc de l’humanístic, tot i això, tinc amigues que el van fer i van dir que va ser molt complicat i que no es van poder reflectir els seus coneixements. Faré filologia clàssica i en un futur vull tenir una vida amb la qual em senti realitzada i estigui contenta, a més m’agradaria molt poder treballar en alguna feina que m’inspiri.

Millors notes de selectivitat del Col·legi Immaculada Concepció:

Martí Pinguillem Alum, 9,1 i 13,316 d’accés:

No m’ha semblat molt difícil, però, com que tenia molta pressió perquè volia accedir a una carrera amb una nota de tall molt alta, vaig estar molt tens durant tota la preparació i els exàmens. Sí que és veritat que les matemàtiques tenien alguna pregunta menys mecànica i, sobretot, que eren molt llargues. Per mi, tanmateix, l’examen més difícil amb diferència va ser el de física. Vull fer medicina, quan hagi acabat la carrera de medicina, vull ser pediatre perquè sempre m’ha agradat molt tractar amb nens. De fet, he sigut monitor de casal uns quants anys. Estic preinscrit ja a medicina a l’Hospital Clínic de Barcelona, que és la carrera a què volia accedir des del principi.

Laia Colls Arniges, 8,5 i la d’accés 12,08:

Durant la preparació dels exàmens els nervis van anar augmentant a poc a poc, fins al moment del primer examen on els nervis eren màxims. Així i tot, crec que ho vaig portar molt bé i vaig anar amb una cosa molt clara: era un examen més, només havia de fer el mateix que havia fet durant el batxillerat. A l’hora de la veritat, els exàmens van ser, la gran majoria, tot el que els professors ja m’havien ensenyat i personalment vaig poder fer-los correctament, sense molta complicació. A més a més, els nervis anaven disminuint a mesura que anava fent més exàmens. Parlant de l’examen tan polèmic de matemàtiques, no puc dir gaire cosa. Jo vaig fer l’examen de matemàtiques aplicades a les ciències socials. Gràcies a la possibilitat d’escollir preguntes vaig fer les que més sabia i no em va costar massa tret d’una pregunta. Ara és moment d’escollir quina carrera faré l’any vinent. La meva principal opció és cursar publicitat i relacions públiques a la Universitat Pompeu Fabra, que desitjo entrar pròximament. Tot i que mai he descartat del tot la possibilitat del periodisme que també em crida l’atenció. El meu somni futur és poder trobar per fi allò que m’apassiona, per aprendre i créixer cada dia més com a persona. Per altra banda, conèixer món i gaudir la vida fent el que més m’agrada amb el suport de la gent que m’ha ajudat a arribar fins aquí.

_________________


Felicitats a tots!!!! Sou el futur!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button