La GentNotícies

El CPNL de Lloret augmenta un 11 % les places dels cursos de català. Apunta’t:

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha augmentat un 11 % el nombre de places per al període d’inscripcions per aprendre català del tercer trimestre en relació amb el març del 2022. En total, s’oferiran prop de 29.000 places entre els nivells A1 i C1, que es reparteixen entre inicial, bàsic, elemental, intermedi i suficiència.

El 27 de març s’obre el torn preferent, reservat als alumnes que han fet un curs els darrers 12 mesos. El 28 i el 29 de març hi haurà el torn general, obert a tothom. En total, el CPNL ofereix fins a 1.344 cursos de llengua catalana repartits arreu del territori entre els 22 centres de normalització lingüística.

Els cursos començaran l’11 i el 12 d’abril. Per tal de garantir l’atenció prioritària a les persones amb pocs o nuls coneixements de català, el nivell que té més presència és el bàsic, amb més de 800 cursos, que representen un 60 % de l’oferta. Tant aquest nivell com l’inicial són gratuïts.

En conjunt, l’oferta del tercer trimestre del curs 2022-2023 té la modalitat presencial com a majoritària amb el 84% del total dels cursos. Així i tot, el CPNL manté l’opció de cursar modalitats en línia que poden incloure classes virtuals síncrones i el treball autònom de l’alumne. Per conèixer en detall els cursos disponibles, es pot consultar el cercador.

Fins dijous, dia 23, les persones interessades poden accedir a la plataforma d’inscripció per aportar un certificat oficial que acrediti la competència lingüística en català o sol·licitar fer una prova de col·locació. El tràmit d’acreditació de nivell va adreçat, especialment, a les persones que estudiïn per primera vegada al CPNL i té per objectiu garantir que puguin estudiar un curs que s’adapti al domini que tinguin del català.
Les inscripcions del CPNL es poden fer en línia a la plataforma d’inscripció o presencialment a través de la xarxa de centres, serveis i oficines d’arreu de Catalunya, i s’atenen per ordre d’arribada. L’Oficina de Català de Lloret és al carrer de Felicià Serra i Mont, 15.

El període d’inscripcions del tercer trimestre del curs es caracteritza per la continuïtat d’una gran part de l’alumnat. Els aprenents que ja han estudiat al CPNL al llarg del curs, tenen l’oportunitat de continuar amb el següent nivell si han assolit els coneixements. Alhora, l’oferta de cursos d’aquesta inscripció també s’adreça a les persones que vulguin començar ara un curs de català.

L’oferta de cursos presencials de Lloret es pot consultar al web de l’Oficina de Català.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button