CulturaNotícies

El Conservatori de Girona estrena l’Orquestra Filharmonia amb 80 músics

Aquesta setmana, la Diputació de Girona ha presentat la nova Orquestra Filharmonia, un projecte orquestral nascut al Conservatori de Música Isaac Albéniz durant el curs 2023/2024. La formació està composta per vuitanta membres, la majoria dels quals són exalumnes del Conservatori, que, tot i no dedicar-se professionalment a la música, volen continuar gaudint-ne.

Durant la presentació, s’ha destacat l’objectiu de l’Orquestra Filharmonia de reunir persones amb formació musical, però que no s’hi dediquen professionalment. Aquesta iniciativa respon a la necessitat detectada per Lluís Cavalleria de molts exalumnes de continuar exercint la música un cop finalitzats els seus estudis.

Arribarà a Lloret

L’Orquestra Filharmonia farà tres concerts: el 15 de juny a l’església de Sant Feliu de Lladó, el 16 de juny a la sala Xavier Montsalvatge de l’Auditori de Girona i el 15 de setembre al Teatre de Lloret de Mar. En aquests concerts, s’hi afegiran alguns alumnes destacats del Conservatori, com Xavier Costa, que interpretarà el Concert per a piano i orquestra d’Edvard Grieg, i Ramon Bassal, que serà el solista del Concert per a violoncel i orquestra de vent de Friedrich Gulda. El programa també inclourà obres com Finlàndia de Jean Sibelius, la Setena simfonia de Beethoven i Danzón d’Arturo Márquez.

Les entrades per als concerts, incloent el de Lloret, es poden adquirir a la web del Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona. Per adquirir les entrades fes clic 👉🏻cmg.cat.

Aquesta estrena es vincula amb el centenari del naixement de la ràdio a Catalunya, celebrat durant aquest any. Per això, l’espectacle comptarà amb la participació de professionals de la ràdio a Girona i exlocutors radiofònics, combinant la música amb moments destacats de la història de la ràdio, com el teatre radiofònic.

Una orquestra singular

La particularitat de l’orquestra és que tots els seus membres tenen professions fora del món musical, malgrat haver rebut formació. L’estrena serà aquest dissabte 15 de juny a l’església de Sant Feliu de Lladó (Alt Empordà). En els concerts programats, la formació farà un homenatge al centenari del naixement de la ràdio a Catalunya que se celebra aquest 2024. Per això, es combinarà la música amb anuncis i moments destacats de la ràdio.

El projecte orquestral ha nascut al llarg d’aquest curs escolar 2023/2024 amb l’objectiu de crear una orquestra filharmònica que suposi un punt de trobada per a exalumnes del Conservatori de Música de Girona. El director, Lluís Cavalleria, va detectar aquesta necessitat de molts exalumnes de continuar exercint la música una vegada acaben els seus estudis.

A banda dels músics que té la formació, l’orquestra afegirà un alumne de 6è curs de grau professional que interpretarà el Concert per a piano i orquestra d’Edvard Grieg. El programa també inclou la peça Concert per a violoncel i orquestra de vent de Friedrich Gulda amb el violoncel·lista Ramon Bassal com a solista, el quart moviment de la Setena simfonia de Beethoven, Finlàndia de Jean Sibelius i Danzón d’Arturo Márquez.

L’espectacle combinarà la música amb anuncis i moments destacats de la història de la ràdio, com el teatre radiofònic. D’aquesta manera, s’uneixen dos elements que històricament han estat estretament vinculats: la música i la ràdio, fent la retransmissió de la inauguració d’una nova orquestra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button