CulturaNotícies

El Capità Parés i la Blanca Aurora “ferits” en un accident a la tornada d’un acte a Romania cap a Lloret

Els Gegants de Lloret de Mar estan “ferits” a conseqüència d’un ensurt patit pel camió que els traslladava de Romania a Lloret després d’una actuació.

La primera setmana de juny els nostres gegants van ser amfitrions de les jornades culturals de la capital de la cultura europea, que es van celebrar durant cinc dies a TIMISUARA, la capital de la regió de Banat, a l’oest de Romania. Els gegants lloretencs van tenir l’honor d’acudir a Timisuara en representació de la demarcació de les comarques gironines i com a màxims representants de la nostra capitalitat de la Cultura Catalana.

Els gegants de Lloret, junt amb altres representants de la cultura gegantera van rebre una càlida acollida per part de la gent de Romania, que van assistir a la trobada gaudint de l’espectacle al carrer de manera massiva.

Hem parlat des de Lloret Gaceta amb l’Àlex Lechuga, secretari de la colla de gegants i ens explica més sobre aquesta trista notícia pel patrimoni lloretenc: “El viatge va anar molt bé i estava molt ben organitzat, vam ser molt ben tractats i ben rebuts. Uns anys enrere ja es va fer una trobada internacional al mateix lloc, i en aquesta ocasió no volien deixar d’invitar-nos per celebrar la trobada dels representants de la Capital de la Cultura Catalana amb els de la Capital de la Cultura Europea”.

“Un cop finalitzada aquesta celebració, vam carregar els gegants al tràiler perquè tornessin a Lloret, i al cap de tres dies en van avisar que el camió havia patit un accident. En principi vam pensar que sería alguna cosa de poca importància, però en anar a recollir-los el passat divendres, vam veure que els cossos dels gegants estan plens d’esquerdes, els braços trencats i la cara del Capità Parés aixafada i torta, entre altres destrosses que ha patit la Blanca Aurora i que els han deixat bastant malmesos. Ara mateix considerem que ens hem quedat de moment sense gegants. Ara els tècnics de l’assegurança els vindrà a peritar i els començarem a reparar”.

“La nostra preocupació en principi era saber la resposta de l’asseguradora, tot i que estem molt contents i estem molt agraïts pel ressò que ha tingut aquest accident entre els lloretencs que s’han oferit a col·laborar amb aportacions econòmiques si cal, ja que ens diuen: Lloret no es pot quedar sense gegants. I amb aquest afecte ens sentim molt contents. Farem que els gegants tornin al carrer al més aviat possible i assegurem que per les festes de Sant Romà ja estaran amb nosaltres ballant per la vila fent una gran festa per celebrar el seu retorn”

Àlex Lechuga

10è Aniversari de la colla

“Precisament avui divendres 16 de juny fan 10 anys, i encara que per l’absència del Capità Parés i la Blanca Aurora no ho podem celebrar, prepararem la festa grossa al novembre i gaudirem per tot el més alt aquests 10 anys dels gegants”, manifesta el secretari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button