NotíciesSalut

El Cap de Lloret organitza sessions grupals dirigides per dues dietistes nutricionistes

  • L’objectiu és promoure uns hàbits saludables i una alimentació adequada a través d’activitats comunitàries dirigides a la població en general i a grups més específics
  • Les nutricionistes treballaran de forma multidisciplinària amb altres professionals de l’atenció primària, els equips de salut pública i les diferents entitats municipals per detectar necessitats a cada zona

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha incorporat als equips d’atenció primària dues dietistes nutricionistes, una per a la zona de l’Alt Maresme (ABS Calella i ABS Malgrat-Palafolls) i una per a la Selva Marítima (ABS Lloret-Tossa), amb l’objectiu de millorar la salut nutricional de la població. El desplegament d’aquest nou perfil forma part del programa per promoure una alimentació saludable i la prevenció i abordatge de malalties a l’atenció primària, que s’emmarca dins del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària i Comunitària impulsat pel Servei Català de la Salut.

Les tasques d’aquestes professionals estan adreçades a prevenir i tractar problemes de salut associats a una mala alimentació, promoure hàbits alimentaris saludables i sostenibles, així com una alimentació adaptada a les condicions particulars de risc i malaltia, o de recursos socioeconòmics, de diferents col·lectius.

Les accions que es desplegaran amb la incorporació d’aquest nou perfil seran, principalment, accions comunitàries; no hi haurà atenció directa individualitzada a la consulta. S’organitzaran diferents activitats com tallers, xerrades o sessions informatives dirigides a la població general o a altres grups de població més específics en funció de les necessitats detectades a cada zona. Per això es treballarà de forma multidisciplinària amb altres professionals de l’atenció primària i amb els serveis de nutrició dels hospitals, així com amb els equips de salut pública i amb les diferents entitats municipals.

Les nutricionistes també participaran en el programa Salut i Escola amb la possibilitat d’organitzar xerrades a centres escolars del territori. Així com en altres activitats del Programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària, com és el cas de l’Escola de Salut, impartint una de les sessions dedicada a l’alimentació saludable.

Primera activitat a Lloret

La primera activitat arrencarà el pròxim mes de febrer al CAP Dr. A. Cabañas de Lloret de Mar anomenada ‘Petits canvis poden marcar una gran diferència’. Aquesta iniciativa consisteix en un seguit de sessions grupals dirigides a la població de Lloret d’entre 35 i 65 anys on es treballarà de forma multidisciplinària alimentació, activitat física i teràpia conductual per tal d’adquirir uns hàbits i un estil de vida saludable.

Les activitats i tallers que s’organitzin tant a la Selva Marítima com l’Alt Maresme s’anunciaran a través de la web (salutms.cat) i de les diferents xarxes socials de la Corporació (Facebook, Twitter i Instagram). Les persones interessades a participar-hi hauran de contactar amb el seu centre d’atenció primària. També seran els equips d’atenció primària qui informaran d’aquestes activitats a aquells pacients que detectin que poden ser candidats per participar-hi.

L’alimentació té un paper transcendental en la salut de les persones i en la seva qualitat de vida. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que alguns dels principals factors de risc per a la salut, com la hipertensió, la hipercolesterolèmia, el sobrepès i l’obesitat, estan relacionats amb la dieta que se segueix.

4 Comentaris

  1. Que pongan más refuerzos en la asistencia de los pacientes y se dejen de tonterías que hoy en día quien quiere información la puede conseguir en muchos canales…prácticamente todos los trabajadores del CAP de Lloret tendría que estar en la cola del paro por incompetentes…..vergüenza les debería dar……

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button