NotíciesPolítica

El camí a l’Alcaldia de Lloret de Mar…

S’apropen les eleccions municipals, i segons la Llei orgànica 5/1985, la LOREG, del règim electoral general, diu que per saber quin diumenge es fan les votacions a les municipals, “els decrets de convocatòria s’expedeixen el dia cinquanta-cinquè abans del quart diumenge de maig de l’any que correspongui. […] Les eleccions es fan el quart diumenge de l’any que correspongui”. Fet el càlcul, les eleccions seran el 28 de maig de 2023.

Altres dates a tenir en conta: Inici de la campanya electoral: mitjanit del 12 de maig 2023. Final de la campanya electoral: nit de divendres 26 de maig 2023. Prohibició de publicar sondejos electorals: des del dilluns 22 de maig 2023. Publicació provisional de les candidatures: 26 d’abril. Proclamació definitiva de candidatures: 1 de maig. Sol·licitud de la documentació per votar per correu: des del 4 d’abril fins al 18 de maig. Termini per enviar el vot a través de les oficines de correus: del 18 al 24 de maig. Jornada de reflexió: dissabte 27 de maig 2023.

Dit aixó i a cinc mesos vista de les eleccions, avui us posem al dia de com estan les candidatures a data 21 de desembre.

Presentem als candidats:

SUMEM LLORET (Lara Torres Lledó) Va néixer l’any 1986 a Sant Martí Sarroca (Alt Penedès). Ha estudiat Dret i un postgrau de Governs Locals (UAB). Durant 10 anys ha treballat d’empleada de banca i a partir del 2015 fins ara, treballa de regidora a la Diputació de Barcelona (Serveis Especials). És la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar. Delegada de l’Àrea de Serveis Centrals (Serveis Econòmics, control de despesa i comptabilitat, gestió tributària i recaptació, entre altres). És l’única dona aspirant a l’alcaldia de Lloret de moment. Elnom de la formació “Sumem Lloret” és una clara voluntat d’agrupar totes i cadascuna de les persones que se senten defraudades amb el sistema polític actual.


JUNTS (Jordi Martínez i Puig) Va néixer a Lloret de Mar l’any 1972. És farmacèutic i regenta una farmàcia. Va ser regidor d’Urbanisme i Seguretat Ciutadana a l’Ajuntament de Lloret de Mar del 2011 al 2015 (mandat de l’alcalde Romà Codina). Es considera una persona “d’equip” amb una forta vocació de servei públic. Prioritzarà la seguretat, la neteja i el manteniment dels carrers i places de tot el municipi. Promourà el comerç de proximitat i fomentarà el lloguer de locals buits per revitalitzar nous eixos comercials. Treballarà per allargar la temporada turística potenciant esdeveniments en mesos que no són de plena ocupació. En aquests moments està treballant intensament per presentar el millor programa electoral per Lloret.

LLORET EN COMÚ PODEM (Frederic Guich Valls) Va néixer a Blanes l’any 1969 i ha viscut sempre a Lloret. Dirigeix la seva empresa de Serveis de Prevenció de Riscos Laborals. Ha estat sempre molt vinculat professionalment al món del turisme. Ha treballat de director d’hotel, director comercial d’un important tour-operador rus de la zona, i a més dirigeix una agència de viatges. Va participar activament a les plataformes; Aturem C32 i SOS Costa Brava. Plataforma Tramvia Blanes Lloret. És membre de la Confraria de Sant Elm de Lloret de Mar, i organitzador d’esdeveniments esportius i culturals.


CIUTADANS (Jordi Hernández García) Va néixer l’any 1979 a Alcaudete (Jaén) pero porta tota la vida pràcticament a Lloret de Mar. Llicenciat en Dret (Universitat de Girona), i empresari (restauració). Ha estat portaveu de Cs al Parlament de Catalunya. L’any 2015 va ser regidor de l’Ajuntament de Lloret de Mar i junt amb el seu equip va aconseguir la dotació pressupostària per construir la residència d’ancians de Can Buch. Vocal del Consell de la Gent Gran, àrees de Serveis Centrals i Ciutadania, i del Consell Rector de Serveis Municipals de Comunicació de Lloret de Mar. Actualment es part de l’oposició amb 3 regidors del seu grup.


PSC (Adrià Lamelas Martínez) Va néixer a Lloret de Mar. Diplomat en Direcció d’empreses (UB), postgrau en lideratge i governança local, i Màster en Gestió Administrativa. És consultor d’empreses privades i entitats públiques. Participa activament en les associacions del municipi de Lloret de Mar (entitats de joves, esplais, ecologistes, i altres). Proposa un pacte estratègic de mobilitat per millorar les connexions i accés al poble. Vol renovar i potenciar el nucli antic, barris i urbanitzacions de Lloret.


ERC (Albert Ferràndez Manchado) Va néixer l’any 1991 a Lloret de Mar. Es mestre, regidor de les àrees d’Educació i diversitat funcional i regidor delegat del Nucli Antic i Barri del Pescadors de Lloret de Mar, a més de formar part del Consell Municipal de la Gent Gran i del Consell del Taxi de Lloret, també ha dirigit el programa “Caixa Pro Infància” de La Caixa.


MÉS PROGRÉS LLORET (Joan Carles Amaya Quinto) Va néixer a Lloret de Mar al 1971. Director d’Hotel, ex primer secretari del PSC a Lloret de Mar. Fa temps que treballa en un projecte de transformació de Lloret des de la millora educativa, la diversificació econòmica i la transició mediambiental (Agenda 2030).


VALENTS És el nou partit de Catalunya què pretén endurir les lleis contra la delinqüència, reactivar l’economia, afavorir la integració de la immigració legal i expulsar els il·legals que cometin delictes. A Lloret de Mar tenen com a objectius: blindar la seguretat, allargar la temporada turística amb atracció de grans infraestructures i projectes, millorar la neteja i manteniment de la via pública, gestionar millor el pressupost municipal i impulsar un Govern neutral que miri pels seus veïns. El líder Demetrio Olivas va néixer el 1990 a Lloret de Mar, és Consultor Financer i té la seva pròpia oficina a Lloret de Mar. La seva trajectòria professional sempre ha transcorregut a Lloret de Mar, passant per tot el sector turístic. A més, forma part d’una xarxa d’empresaris del Maresme i la Costa Brava.


TOTS X LLORET (Albert Robert i Ribot) Va néixer l’any 1984 a Barcelona. És el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar, és enginyer tècnic en informàtica de Gestió (UAB) i estudiant del màster e Anàlisi Política (UPC). Ha estat coordinador d’espais infantil i secretari del Club Rem Pescadors de Lloret de Mar, a més de delegat de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, i altres delegacions especials per comeses específiques de l’àrea de barris (Nucli Antic, Pescadors, Roca Grossa, i Urbanitzacions), ciutadania, i serveis centrals.
______________

A continuació, el Partit que SI es presentarà segur, a eleccions, però encara no han presentat cap de llista. De moment es desconeix qui representarà a aquesta formació a Lloret de Mar:

PP PARTIT POPULAR Actualment, el president de la formació política Partit Popular a Lloret de Mar és Miguel Moreno. Els objectius prioritaris del PP de Lloret de Mar son: recuperar l’economia, el teixit empresarial i l’ocupació els 12 mesos de l’any. Eradicar la delinqüència: robatoris, okupes,… Crear places de pàrquing suficients. Solucionar les necessitats dels barris i les urbanitzacions. Impulsar esdeveniments esportius i millorar les instal·lacions. Promoure estructures i infraestructures en sanitat i educació. Integrar les 102 nacionalitats. Donar solució real als problemes reals dels lloretencs, en tota la seva extensió.

Aquests partits polítics no estan confirmats encara per les municipals de Lloret, pero hi ha posibilitat de la seva candidatura:

MILLOR: El Moviment Independent Lloret (Millor) es va crear l’any 2007 liderat per Marc Fuertes. Després d’una aturada sense representació a l’ajuntament, es podrien tornar a presentar a les próximes eleccions. Van ser els creadors i editors del Butlletí Lloret Opina per tractar temes d’actualitat i fer-los arribar a les bústies i comerços.

FORÇA LLORET: Partit actiu actualment, liderat per Lluïsa Baltrons, membre de la oposició (Serveis Jurídics, Contractació pública, Processos electorals, Recursos Humans i Serveis de Comunicació del grup municipal Convergència i Unió).

CUP: Aquesta formació destaca per la seva lluita per la defensa dels drets polítics del poble català, Lluita feminista i alliberament sexual i de gènere, la defensa de la llengua i la identitat nacionals, o la defensa del territori contra les agressions ecològiques i urbanístiques.

VOX: Mai s’han presentat a les municipals per a l’Alcaldia de Lloret pero a les darreres eleccions va ser un dels municipis amb major percentatge a favor de Vox de la província de Girona. La seva lluita principalment se centra en la defensa de la unitat territorial d’Espanya i la lluita contra la immigració il·legal.

_______________

Encara queda temps per presentar candidatures i nous partits, amb la premonició que serà l’any amb més partits a la història del municipi. L’any 2015 van ser 10 candidatures presentades a eleccions, i el 2019 van ser 12 candidatures. Per a les municipals del 2023 ja hi han 10 partits confirmats.

Acabem aquesta posada al dia política compartin els darrers resultats de les municipals 2019:


5 Comentaris

 1. El tal Lámelas, es del PSOE, no ha trabajado en su vida. Le conozco y no ha dado un palo al agua nunca. No ha cotizado ni un día

 2. Doncs el Sr. Lamelas per no treballar (que diu aquest de sobre) em feia la renta durant molts anys i era el director del casal del meu fill… jajaja

 3. De que van 15 partidos? No creo en ninguno todo por la pasta quereis a lloret cobrad 1500e y es mucho a ver cuantos quedais y cuanto quereis al pueblo

 4. ¿Quien ha elegido a los candidatos?

  ¿El pueblo o los jefes de cada partido?

  Pues eso.
  Después vienen los confinamientos, las colas en el Ayuntamiento, la apología de la homosexualidad financiada por el Ayuntamiento, y los policías municipales arrasando con los derechos de los ciudadanos y poniendo multas a to Dios.

  Acabemos con este Regimen de Partidos corrupto que está acabando con la sociedad española.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button