CulturaNotícies

Divendres 9•J: Lloret celebra el Dia Internacional dels Arxius amb la presentació del nº22 del butlletí Sesmond

Lloret se suma, un any més, a la celebració del Dia Internacional dels Arxius, commemorant la creació del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO, el 9 de juny de 1948 i ho farà amb la presentació del número 22 del butlletí Sesmond a les 20:00 h a la sala d’actes de l’Ajuntament. Segons la regidora de l’Arxiu, Ana Garcia Castany, “la celebració és una oportunitat més per donar a conèixer el llegat documental del municipi que es conserva al nostre arxiu i promoure el seu paper fonamental de garants de la memòria històrica i, també, del bon govern”.

9 de juny, Dia Internacional dels Arxius i presentació del butlletí Sesmond

El Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA), creat sota els auspicis de la UNESCO el 9 de juny de 1948, va promoure que es commemorés anualment aquesta data com el Dia Internacional dels Arxius.

La celebració d’aquesta data té els següents objectius:

  • Sensibilitzar als responsables de les preses de decisions dels beneficis que comporta la gestió dels documents per a la bona governança i el desenvolupament.Conscienciar la societat –tant al sector públic, com al privat– de la necessitat de preservar els arxius, i facilitar-ne l’accés.Donar a conèixer al gran públic documents únics, extraordinaris o rars conservats en les institucions d’arxius.Millorar la percepció que es té dels arxius i augmentar-ne a nivell general la seva visibilitat. 

És per tot això que l’Arxiu de Lloret ha organitzat pel proper divendres 9 de juny un acte públic per a presentar el número 22 del Butlletí del Servei d’Arxiu Municipal, el Sesmond. La presentació serà a les 20.00 h de la tarda a la sala d’actes de l’Ajuntament. L’acte comptarà amb la presència dels autors que han escrit en aquest nou número del butlletí, on s’inclouen els següents articles:

  • L’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents de la Universitat Autònoma de Barcelona. 20 anys d’un exitós projecte de formació universitària. Joan Pérez i Ventayol
  • La memòria del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar 2022. 
  • SAMLM.La implementació de l’administració electrònica a l’Ajuntament de Lloret de Mar. Avaluació i reptes de futur. Jordi Coma i Pol, Lluís Frigola i Butiñà i Eulàlia Puig i Alenyà.
  • Evolució d’altars i capelles a la parròquia de Sant Romà (1520 – 1731). Roser Vila i Sala.Francesc d’Assís Sala i Balaguer, un lloretenc a Nova Orleans. 
  • Oriol Jorquera i Abellà.Josep Durall de Llobet i Just Marlès i Vilarrodona. Impulsors, l’any 1918, de l’aparellament de tres grans velers que van fer la ruta de les Amèriques.Antoni Durall i Serra.
  • L’obra de l’escultor Josep Maria Barnadas Mestres (1867 – 1939) al cementiri de Lloret de Mar. Noves aportacions. Maria A. Barnadas i Andiñach.
  • Refugiats durant la Guerra Civil a Lloret de Mar. Joan García Lupiáñez.
  • El vincle de Juan José Mira amb Lloret de Mar. Cristina Mas i Lloveras.
  • Una finestra al període medieval. Pau Turon i Izquierdo.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button