EducacióNotícies

Dissenyar, construir i llançar un mini satèl·lit: El repte d’un grup d’estudiants de Lloret amb un projecte de l’Agència Espacial Europea

L’Institut Coll i Rodès de Lloret de Mar ha creat l’equip LloretSat que està format per tres estudiants de 2n de batxillerat tecnològic: David Gay, Nil Casañé i Joel Duque, i un de batxillerat científic: Aleix Antiñolo. El tutor del grup és el professor Joan Fluvià i també hi col·labora la professora Francisca Montiel.

Aquest equip lloretenc (LloretSat) està estudiant i lluitant a la competició CanSat: una iniciativa de l’Agència Espacial Europea en què grups d’estudiants d’educació secundària de tota Europa han de dissenyar, construir i llançar un mini satèl·lit de la mida d’una llauna de refresc.

En paraules del tutor Joan Fluvià “El repte consisteix a desenvolupar tots els subsistemes principals que es troben en un satèl·lit (energia, comunicacions, sensors, etc.) i encabir-los en el volum i forma d’una llauna de refrescos. Al llarg del procés de disseny s’han d’entregar tres informes (Preliminar, Revisió Crítica i Informe Final de Disseny). El CanSat dissenyat és llançat per un coet. Durant el vol s’ha de portar a terme una missió científica o demostració tecnològica que ha de finalitzar amb un aterratge segur. Finalment, les dades recopilades són analitzades i mostrades gràficament en la pantalla d’un ordinador”.

Final CanSat Catalunya 2021

CanSat és una competició internacional que es desenvolupa en tres fases (local, estatal i europea). La fase local a Catalunya l’organitza l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb la col·laboració dels Departaments de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, i d’Educació de la Generalitat de Catalunya i d’ESERO Spain.

Final CanSat Espanya 2022

En l’edició d’enguany hi ha setanta-quatre equips inscrits, d’arreu de Catalunya. Donat el gran nombre de participants, només podran optar al llançament divuit equips que, sobre la base dels informes presentats, el jurat seleccionarà. L’equip lloretenc com deiem lluirarà per estar a dalt de tot d’aquesta competició internacional i poder celebrar una una fita per als seus estudis que no oblidaran mai.

Podeu trobar més informació sobre la iniciativa i conèixer més a fons l’equip de LLoret al seu portal LloretSat 👉🏻aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button