CulturaNotíciesRecordant Lloret

Dijous 30 de maig: Coneix els 120 Anys d’història de les sales de Cinema a Lloret, passat, present i un futur prometedor

Demà dijous, 30 de maig, a les 18:30 h, tindrà lloc un acte especial organitzat pels Amics del Cinema de Lloret a la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar. Aquest esdeveniment celebra els 120 anys de la història de les sales de cinema a Lloret, amb el títol “La història de les sales de cinema a Lloret 1904-2024: Passat, Present i Futur”. L’entrada és gratuïta i oberta al públic fins a completar l’aforament.

Programa de l’Acte

18:30 h: Acte Informatiu amb els Socis del Club Amics del Cinema: Els socis del Club Amics del Cinema i el públic en general, estan convidats a una sessió informativa per avaluar les activitats i projeccions del primer cicle del 2024. A continuació, hi haurà un col·loqui on els assistents podran fer preguntes i presentar propostes per al proper cicle de projeccions i actes del 2024.

19:00 h: Presentació de la Història de les Sales de Cinema a Lloret: Ramon Vilaró i Isidor Llorca Riera seran els encarregats de presentar “La història de les sales de cinema a Lloret 1904-2024”. Aquesta xerrada farà un recorregut pels 120 anys de fets i gent que han marcat la història del cinema a Lloret, des de les primeres sales o petits teatres de projecció com el ‘Varietats’, ‘Les Voltes d’en Tureta’ i el Talia situat a la rectoria, passant pel primer cinema oficial: Es Coro, situat al final de la Riera de Lloret (actual KFC), el Cinema Modern i el Cine Loredo, fins arribar a l’actual pantalla del Teatre Municipal. També es parlarà del futur audiovisual amb alguna sorpresa al respecte.

Algunes Sales de Lloret:

SALA TALIA

CINE “ES CORO”

CINE MODERNO (Construcció 1913)

CINE LOREDO (Anys ‘70)

*Imatges cedides pels Amics del Cinema de Lloret.

Després de la presentació, hi haurà un col·loqui obert als assistents, on es podrà debatre i compartir opinions sobre la història i el futur del cinema a Lloret de Mar.

“Aquest col·loqui no només serà una oportunitat per aprendre sobre la rica història cinematogràfica de Lloret, sinó també per compartir idees i projectes futurs que puguin continuar enriquint la cultura local. No us ho perdeu!”

Amics del Cinema de Lloret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button