NotíciesSalut

Dia Mundial contra el Càncer de Mama: La reconstrucció mamària amb micropigmentació de l’arèola-mugró

  • La valoració d’aquest primer any i mig és molt positiva i les pacients estan molt satisfetes amb el resultat final

Avui, 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial del Càncer de Mama. Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, a banda de fer el diagnòstic i tractament de pacients amb càncer de mama a través de la Unitat de Patologia Mamària, també s’ofereixen altres serveis amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’aquestes pacients. En aquest cas, s’ofereix la micropigmentació de l’arèola-mugró a l’Hospital de Calella des del març de 2022 a les pacients que es troben en l’última fase de la reconstrucció mamària.

Des que aquest servei es va engegar ja s’han beneficiat d’aquesta tècnica un total de 32 dones amb edats compreses entre els 31 i els 78 anys. Totes les pacients que s’han sotmès a aquest procediment en fan una valoració molt positiva i coincideixen en dir que ho fan per a elles per veure’s millor estèticament, sosté Verónica Periago, infermera quirúrgica responsable de la tècnica. I destaca: “malgrat que d’entrada a algunes dones els costa decidir-se perquè ja estan cansades de tot el procés, la majoria d’elles acaben passant per aquesta última fase assegurant que se n’alegren d’haver-ho fet, perquè és una manera de posar punt final a una de les etapes més dures de les seves vides”.

A més, Periago explica que un cop acabat el procés, “totes coincideixen en dir que el canvi es nota molt i surten molt satisfetes amb el resultat final” i subratlla que “serveis com aquest les  ajuda a millorar la seva autoestima i la qualitat de vida, així com a recuperar la confiança en el seu cos i tornar a tenir una imatge completa d’elles mateixes”.

El tatuatge amb micropigmentació és una tècnica estètica, mínimament invasiva i indolora, que consisteix a introduir un conjunt de pigments perquè l’arèola i el mugró recuperin un color el més semblant possible al que les pacients tenien abans de la intervenció. Aquesta tècnica la realitza una de les infermeres de l’equip de cirurgia plàstica que s’ha format específicament en micropigmentació mèdica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button