La GentNotícies

Día del Orgullo Friki | Coneixem el lloretenc Rubèn Chapela: “Ser friki és viure apassionadament cada instant”

Dissabte 25 de maig: Des de l’any 2006, cada 25 de maig se celebra el “Día del Orgullo Friki” a gairebé tot el món, amb l’objectiu de promoure la cultura Geek; amants de la tecnologia, la informàtica, la cultura pop, els videojocs, els còmics, les pel·lícules i música de culte, així com per la ciència-ficció i la fantasia.

A Lloret tenim molts amants d’aquesta cultura, o moviment: Avui destaquem a un triomfador en les xarxes del món friki, Rubèn Chapela, nascut ara fa més de quaranta anys, i lloretenc de tota la vida. Va créixer, viure i treballar a la nostra vila, i tot i que ara viu al País de Gal·les, i torna sovint per visitar família, amics i participar en projectes. Avui l’entrevistem com a símbol del món friki: Fa gairebé 15 anys que està a YouTube sota la marca ComandoFilm, i aquesta continua sent la seva principal plataforma de contingut. A YouTube està ja per sobre dels 110.000 subscriptors.

Rubèn i els seus companys

Rubèn, a què et dediques exactament?

Principalment a la coordinació i disseny de projectes educatius internacionals des de Gal·les, tot i que quan puc convido escoles catalanes a participar-hi. Treballo amb universitats, escoles i instituts. També faig classes de castellà.

I en el meu temps lliure, faig frikades varies, per treure el tema d’avui! Curts, animacions, novel·les i més recentment els còmics ComandX il·lustrats per Zeit Exmind.

-Per què et consideres friki?

Crec que tots tenim un friki al nostre interior, més gran o més petit, però tots fem alguna cosa d’alguna forma peculiar que crida l’atenció.

Tot i que sovint s’associa el fenomen friki amb l’otaku, més centrat en el manga i l’anime, a mi m’agrada diferenciar-los. Cada grup té els seus propis gustos i aficions. Em podria definir com a friki pel tipus de contingut audiovisual i escrit que faig. Alguns adjectius que s’han utilitzat per definir les meves històries són gòtiques, divertides, rares,estranyes, extravagants i fantasioses. Sembla que friki engloba totes aquestes paraules força bé. Ah, també he participat i dissenyat jocs de rol… Crec que això també compta.

-Som molts frikis a Lloret?

I tant! De fet, els orígens d’aquest projecte tenen unes arrels realment lloretenques en el desenvolupament d’idees, curts, participants, etc. I Lloret continua sent present en el nostre contingut més recent, com la sèrie d’animació ComandX, on apareixen diverses esmenes. Entre les activitats més frikis que recordo de la nostra vila està aquell cinema exterior amb zombis de fa uns anys, els festivals de terror, alguns esdeveniments de La Caravana de les Arts, etc. A Lloret comptem amb una bona colla d’artistes i actors dels quals podem estar molt orgullosos!

-On radica l’èxit del teu canal?

ComandoFilm va començar fa més d’una dècada com un canal personal, i amb els anys el concepte ha anat evolucionant. Això sí, el pressupost per les produccions continua sent mínim! Actualment, el defineixo com una plataforma col·laborativa, multilingüe i multidisciplinària, i crec que el públic que ens segueix és per un o tots aquests motius.

-Gràcies, Rubèn per les teves paraules

Gràcies Lloret Gaceta per l’entrevista, i visca el frikisme en totes les seves formes. Feliç Día del Orgullo Friki.

Contactes del canal de Rubèn Chapela: ComandoFilm

👉🏻YouTube -👉🏻TikTok– 👉🏻Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button