NotíciesTurisme

Deu empreses d’allotjament i una agència receptiva de Lloret han presentat els seus projectes amb el «Smart Sustainable Stratrategies»

Ahir, a la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal, va tenir lloc el tancament del programa executiu en innovació i sostenibilitat “Smart Sustainable Strategies” amb la presentació dels diferents projectes en els quals han estat treballant les empreses participants. L’acte de cloenda va comptar amb una vintena d’assistents.

En total una desena d’establiments d’allotjament, majoritàriament cadenes hoteleres, i una agència especialitzada en viatges a mida van exposar la seva estratègia de gestió en matèria de sostenibilitat i innovació. Es tracta concretament de Grup Frigola, Evenia Hotels, el grup hoteler EHO (amb l’hotel BPM), Marsol Hotels, Bondia Hotels (amb l’hotel Augusta Club), Rosamar Hotels, l’hotel Xaine Park, l’hotel Bella Dolores, l’hostal Los Pinares i l’agència receptiva Neo travel. La principal característica en comú dels projectes presentats és la incorporació de professionals especialitzats en sostenibilitat en les estructures actuals de treball. En paraules d’Elizabeth Keegan “es tracta d’una molt bona notícia donat que suposa la incorporació de la sostenibilitat en l’ADN de les empreses de Lloret, de forma transversal, capil·laritzant en la resta de departaments i esdevenint un eix estratègic”.

En el cas del Grup Frigola per exemple compta amb el suport d’una consultoria especialitzada en eficiència energètica i, a més de diferents segells de gestió sostenible com Bioscore, també ha assolit un posicionament de nivell 3 de sostenibilitat a Booking. L’hotel BPM (del grup hoteler EHO) ha incorporat la metodologia DOBLIN per a desenvolupar una millora constant en l’experiència del client i des de Marsol Hotels s’està avançant en un projecte per al reciclatge integral i un monitoratge amb indicadors específics per orientar les accions. La majoria de les empreses també han incorporat millores en el seu dia a dia com la facturació electrònica o el registre d’hores digital, estratègies per evitar el malbaratament alimentari i campanyes de conscienciació sobre el consum d’aigua o la recollida selectiva a través de la gamificació.

L’eficiència energètica és també un eix estratègic compartit, establiments com Costa Encantada de Marsol Hotels han incorporat plaques fotovoltaiques i l’hotel Bella Dolores ho portarà a terme properament.

Com a propostes diferenciadores destaquen l’hostal Los Pinares que habilitarà una hectàrea de bosc per promoure el contacte amb la natura i els banys de bosc; l’agència Neo travel que està treballant amb la incorporació d’una nova línia de productes i serveis “Eco-Friendy Travel Experiences” o l’hotel Xaine Park que prepara un canvi en la il·luminació de la façana de l’hotel.

És també rellevant la certificació Bioscore de diferents dels establiments participants, és la primera norma internacional en sostenibilitat en allotjaments turístics i ha estat desenvolupada pel Comitè de Normalització d’ISO (Organització Internacional de Normalització).

  • Programa executiu d’Innovació i Sostenibilitat de Lloret de Mar:

Lloret Turisme, entitat de gestió i promoció turística de l’Ajuntament de Lloret de Mar, amb el suport del Gremi d’Hostaleria, ha comptat amb ICTET per al desenvolupament del programa executiu sobre innovació i sostenibilitat “Smart Sustainable Strategies” per als professionals del sector turístic lloretenc del 14 de febrer al 21 de març.

Des del 2021 Lloret Turisme ha impulsat diferents programes de formació pel sector turístic de Lloret de Mar en àmbits com són la transformació digital, la transformació ètica i sostenible o la innovació i la sostenibilitat.

A més Lloret Turisme ha participat els darrers 3 anys en el projecte de fons europeus, Greentour d’Economia Circular i Turisme Sostenible en Destinacions de l’Espai Sudoe, que ha desenvolupant una eina d’autoavaluació de la sostenibilitat i ecoetiquetatge. Recentment Lloret de Mar va ser la seu de la presentació dels resultats de l’extrapolació de les dades dels diferents territoris/destinacions socis del projecte.

Pel que fa a la comunicació i sensibilització en termes de governança, Lloret Turisme mantindrà aquest estiu la campanya de civisme “als nostres 40.691 veïns i veïnes, els agrades quan estimes Lloret” centrada en el respecte a l’entorn i la ciutadania i que incidirà especialment en l’ús responsable de l’aigua en el context de sequera que pateix Catalunya.

Font: Lloret Turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button