Descobreix la VIII Marxa Amb Pas Ferm, una cursa comarcal especial, organitzada amb essència lloretenca per les docents del Ventijol

L’Agrupació d’Escoles i AFAs d’Educació Especial de les comarques gironines presenten la ‘VIII Marxa Amb Pas Ferm’, un esdeveniment esportiu que promou la inclusió i la participació de persones amb diversitat funcional. Enguany, la jornada comptarà amb la participació destacada de cinc docents lloretenques de l’Escola Ventijol de Blanes:
- Míriam Pernia, tutora d’alumnes entre 11 i 18 anys amb TEA, pluridiscapacitat, hidrocefàlia i DI severa (BPAN).
- Anna Garcia, tutora d’alumnes entre 11 i 17 anys amb pluridiscapacitat.
- Arantxa Jiménez Campayo, mestra, tutora i suport de l’ESO.
- Judith Blanco Navarro, mestra d’Audició i Llenguatge i coordinadora LIC.
- Núria Ribas Baltrons, tutora d’alumnes de 15 a 18 anys amb TEA.
Per conèixer millor aquesta iniciativa i els seus objectius, conversem amb les docents lloretenques, que formen part, juntament amb altres companyes, de la comissió organitzativa de la jornada Amb Pas Ferm.
El pròxim diumenge 30 de març…
…a la plaça dels Països Catalans de Blanes (antic pavelló), durem a terme la VIII jornada Amb Pas Ferm, que per primer cop es farà a Blanes. La jornada està distribuïda en tres grans blocs. La primera activitat de què es pot gaudir és la realització d’una de les tres marxes proposades:
- Una de 5 quilòmetres, accessible per a tothom: petits, grans, bicicletes, patinets i cadires de rodes.
- Una de 9 quilòmetres, pensada per a aquells aventurers que vulguin passar per algun dels corriols de la muntanya de Sant Joan i Santa Bàrbara. Amb possibilitat d’escurçar 1 kilòmetre.

Sortejos importants
Totes les marxes comptaran amb un punt d’avituallament per descansar i recuperar forces, amb aigua, fruita, menjar sense gluten, coques i pastes elaborades per forners locals. És important no perdre el dorsal, ja que hi ha més de 60 lots de productes que se sortejaran amb el número d’inscripció a la cursa. Aquests lots són donacions de botigues, empreses i entitats, majoritàriament de Blanes, però també de Lloret i altres municipis.
Més activitats
Mentre es fan les marxes, i pensant en oferir activitats per als participants en arribar, al voltant de l’antic pavelló de Blanes, centre neuràlgic de la jornada, hi haurà tres activitats d’esport adaptat:
- 1️⃣ Futbol inclusiu, amb un company que dinamitzarà activitats relacionades amb aquest esport.
- 2️⃣ Circuit amb cadires de rodes, on es podrà provar el desplaçament en cadira mentre es posen a prova habilitats esquivant obstacles, fent bàsquet o conduint una pilota amb un estic d’hoquei.
- 3️⃣ Circuit de bicicletes adaptades (handbikes), per provar aquest tipus de mobilitat.
I música…
Per acabar, el grup Radio Muñecas posarà la cirereta a tota la jornada amb una actuació musical. Al llarg del matí hi haurà servei de bar i una food truck.
Inscripcions i participació
Per participar en les marxes i entrar en el sorteig de les paneres, us podeu inscriure de forma anticipada a www.inscripcions.cat/ambpasferm2025, o presencialment el mateix dia 30 de març al centre de competició.
- Horari d’inscripcions presencials: de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del matí.
- Sortida de les marxes: 10 h.
- Obsequi per a tots els inscrits.
- Preu inscripció: 6€ (fins a 12 anys) | 10€ (a partir de 12 anys). Gratuïtat per a infants menors de 3 anys, alumnes del SIEI, CEE Ventijol, IFE i usuaris d’Aspronis.
Programa

L’Escola Ventijol: una història d’inclusió
L’Escola Ventijol és un centre comarcal que acull alumnes de tota la zona de la Selva Marítima (Lloret, Blanes, Breda, Sant Hilari…). És una escola especial, no només per la tipologia d’alumnes, sinó pel fort sentiment de comunitat entre professionals i famílies.
Als anys 70, unes quantes famílies del municipi van començar a organitzar-se per trobar espais on els infants amb discapacitat poguessin escolaritzar-se. El 1982 es va integrar a la xarxa pública amb el nom Centre d’Educació Especial Mare de Déu de l’Esperança, canviant el 1983 a CEE Ventijol (en referència a un vent de la comarca, una brisa suau).
✳️ Connecta’t al nostre canal de Whatsapp i rep totes les notícies diàries. Per accedir-hi fes clic aquí.
Al llarg dels anys, l’escola ha evolucionat per adaptar-se a les noves realitats:
- 1999: Increment d’alumnes amb trastorns motors greus.
- 2003: Conveni amb Sanitat i el CSMIJ per atendre alumnes amb trastorns mentals.
- 2016: Programa de transició a la vida laboral per a alumnes de 16 a 20 anys.
- Actualitat: Acollida d’alumnes cada cop més petits.
“L’objectiu de Ventijol és continuar avançant cap a un model d’inclusió i garantir que tots els infants tinguin accés a una educació adaptada a les seves necessitats”.
L’equip