NotíciesSalut

Denúncia d’una desena de pacients de Lloret ingressats a l’Hospital de Blanes, per portar més de 10 dies sense aire condicionat

Patir un accident o estar convalescent per una malaltia i haver d’estar ingressat a l’hospital ja és per sí mateix inquietant, però encara ho és més si és estiu, i amb temperatures que sovint sobrepassen els 30 graus, i no tens aire condicionat a l’habitació, o si  ets metge o personal de l’hospital i tens que treballar en aquestes condicions amb tot l’uniforme de treball, que no es poc.

Això està passant avui dia a l’Hospital Comarcal de Blanes, on, no només a les habitacions, sinó a altres zones no es pot refrigerar l’edifici a causa d’una avaria del sistema d’aire condicionat.

Hem rebut la queixa d’alguns pacients de Lloret que estan ingressats-alguns ferits força greus-i que des de fa 12 dies estan patint temperatures extraordinàriament altes i no tenen com a refrescar les habitacions, les sales d’espera, etc… Ens expliquen que molts pacients ingressats han hagut de demanar als seus familiars o amics que els portin ventiladors perquè les temperatures són infernals, i encara més quan el pacient no té mobilitat i depèn d’ajudes per moure’s. Recordem que l’hospital comarcal de Blanes rep pacients de diferents localitats, no només de Blanes i Lloret.

D’altra banda, els mateixos pacients ens fan arribar l’agraïment per la feina dels professionals, que igual que ells estan patint aquesta situació, i, tanmateix, estan al “peu del canó”, aguantant, com tots, i treballant.

Des de la redacció de Lloret Gaceta hem contactat amb fonts d’informació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i ens confirmen que hi ha una avaria en una de les màquines refrigeradores que climatitza part de l’hospital.

Tot i això, afegeixen que: “El departament de manteniment i infraestructures de la Corporació està treballant amb la màxima celeritat” i destaquen que: “Es preveu tenir l’avaria resolta a finals d’aquesta setmana”. Davant d’aquesta situació, La Corporació demana disculpes per la incomoditat que aquest fet ocasiona als pacients i professionals que hi treballen.

Fa més d’una setmana que el Comarcal de Blanes es troba en aquesta situació, i segons la comunicació de la Corporació, la previsió era resoldre l’avaria a final de setmana, avui és dijous i queda poc marge perquè la previsió es faci realitat.

Els denunciants coincideixen amb el seu testimoni “Costa entendre que un lloc com un Hospital no tingui resolt aquest assumpte urgentment, i amb la calor que està fent…” i accentuen “que no estem rebent la informació completa, pensem que hi ha alguna cosa darrere d’aquest assumpte i que els lampistes no volen treballar a les instal·lacions per algun motiu”.

Aquesta tarda de dijous, les infermeres han informat els pacients que aquest cap de setmana els arriba la peça per arreglar l’avaria. Els ingressats esperen que sigui així, pel bé comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button