NotíciesPolítica

Darrer capítol entre l’oposició i el govern de Lloret per la polèmica del comunicat sobre la situació econòmica heretada

“L’executiu d’Adrià Lamelas ha aconseguit el seu objectiu de desviar l’atenció sobre la salvatge pujada de taxes i impostos municipals i descarregar responsabilitats sobre l’anterior govern”

TOTS PER LLORET, ERC i SUMEM LLORET

Tot i que els aclariments de l’executiu actual es queden molt curts, segons Tots per Lloret, els grups de l’oposició que van denunciar la situació volen posar-hi punt i final per respecte a la ciutadania i a la institució que representa l’Ajuntament.

Amb un comunicat per part de l’oposició amb la intenció de possar fi a aquest conflicte, manifesten que “En ple divendres de Festa Major de Sant Romà a Lloret de Mar, data perfectament meditada, el govern municipal d’Adrià Lamelas ha emès un comunicat a través dels canals institucionals del consistori lloretenc per rectificar la lamentable publicació que a finals d’octubre passat va difondre. Una nota en què acusava l’anterior govern d’haver deixat un forat econòmic per factures impagades de llum i gas i un deute inexistent amb l’Agència Catalana de Residus; tot plegat, per justificar i espolsar-se responsabilitats sobre la pujada indecent d’impostos, taxes i gravàmens municipals que ja tenien a punt per al conjunt de la població de Lloret de Mar”.

Comunicat eliminat

Continuen el comunicat dient que “Conscients que la comunicació d’ara fa un mes estava farcida d’errors, mentides i imprecisions, han retirat la publicació en qüestió de tots els canals de l’Ajuntament i han penjat, pels mateixos mitjans, una rectificació amb part dels aclariments que els grups signants d’aquest comunicat havien requerit. Era una de les exigències per evitar que la polèmica anés a més”.

Des d’ERC afegeixen que “El govern de Lamelas en cap cas parla d’”error”, “rectificació” o “equivocació”: sempre fa ús de termes com “matís” o “aclariment”, però evidentment tot el que exposen suposa una esmena al que havien publicat, coneixedors del fet que estaven mentint i que podien trobar-se amb problemes més enllà del debat públic. Per orgull, han estat incapaços de demanar disculpes, i el moviment l’han fet gairebé un mes després que ho exigissin els grups de l’oposició i membres de l’anterior govern, i al bell mig d’una festivitat local que clarament eclipsa l’actualitat lloretenca”.

“La nostra intenció només era ser transparents amb la població i comunicar l’estat econòmic de l’Ajuntament i, en cap cas, difamar o menystenir el Govern anterior”. Així és com acaba l’últim comunicat del govern d’Adrià Lamelas, i la pregunta que es fan des de l’oposició és ben senzilla: si tan transparents volien ser, per què no van contrastar i verificar totes les dades falsejades que van donar llavors com ho han fet ara? Només se’ns acudeixen dues respostes: insolvència o mala fe, respon Lara Torres. “Donat que al cap de poques hores de comunicar aquesta “greu situació econòmica” que es van treure de la màniga van anunciar la pujada d’impostos”, manifesta Albert Robert líder de Tots per Lloret.

“És indiscutible el fet que el dany és, a hores d’ara, irreparable. A més, la publicació rectificatòria és absolutament tècnica, amb un llenguatge que difícilment pot entendre el ciutadà mitjà lloretenc”.

Lara Torres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button