CulturaNotícies

El Teatre de Lloret tanca el 2023 amb el millor balanç des que es va posar en servei l’any 2011

Presentació primer semestre 2024

Abans de conèixer les bones xifres del passat any 2023, tot just acomiadat, compartim l’enllaç on podreu llegir l’article que vam dedicar fa uns dies in es parlava de la presentació de la cartellera d’aquest semestre al Teatre de Lloret de Mar. Accedeix a la informació aquí.

Xifres del Teatre de Lloret 2023

El Teatre de Lloret ha augmentat en un 25% la xifra de persones que han passat per l’equipament durant l’any 2023. El 2022 es van registrar 35.575 visitants i el 2023 han passat pel teatre lloretenc un total de 44.480 persones. D’aquest total, 6.682 persones han estat espectadors d’arts escèniques (teatre, música, circ o dansa). Una xifra que representa un augment del 17% respecte l’any anterior.

Les 44.480 persones que han passat pel Teatre de Lloret durant el 2023, ho han fet a través de la programació d’arts escèniques de l’equipament, de la programació de cineclub, congressos, esdeveniments i convencions i assajos. A banda, a les 44.480 persones que han passat pel teatre durant el 2023, cal sumar-li 8.197 persones que han passat per les sales d’assaig. La xifra total doncs és de 52.677 persones, una dada que supera les dades d’abans de la pandèmia i que situa el teatre lloretenc amb el millor balanç des que es va inaugurar l’equipament, l’any 2011.

La regidora de Cultura, Isabel Bernal, ha manifestat “que aquestes dades consoliden la programació d’arts escèniques impulsada des de Lloret com un atractiu cultural de primer nivell tant per a persones del municipi com de fora de Lloret”. Una cartellera que combina grans èxits teatrals amb d’altres propostes més arriscades i innovadores. Per Bernal també és important la fidelitat del públic amb el teatre, la regidora afirma “que s’ha consolidat un públic que creu en les nostres programacions i això és el gran repte que té un equipament cultural”.

Una altra dada destacada és l’augment de persones que han passat per l’equipament durant el 2023. Han estat més de 52.000 persones, ja sigui a veure algun espectacle d’arts escèniques, un congrés, una reunió, a una sessió de cinema o per alguna sala d’assaig. Això evidencia, segons Bernal, “la polivalència de l’equipament i el rendiment que se’n fa. Sens dubte, ha dit la regidora, són unes dades positives, que provenen d’uns anys d’esforç i treball de posicionar el teatre de Lloret en el mapa cultural català i estatal i ara el repte que ens marquem en aquest mandat és obrir-lo a nous públics lloretencs, ja siguin entitats que no han trepitjat mai el teatre i a través de programacions escolars. Una altra línia que volem potenciar, ha dit la regidora, són les residències de les companyies amb la idea de fer acompanyaments artístics i involucrar el públic en aquests processos creatius”.

En aquest sentit la directora del teatre, Amaranta Gibert ha dit que “de cara a la tardor s’estan plantejant cicles temàtics que siguin d’interès per a diferents col·lectius de Lloret amb la idea d’integrar-los en el projecte cultural del teatre i, d’altra banda, aquesta primavera, i de forma incipient, s’està treballant conjuntament amb el departament d’Educació de l’Ajuntament de Lloret per tal d’acollir algunes funcions de teatre escolar per obrir les portes als estudiants lloretencs en horari escolar”.

Una altra dada positiva és l’increment dels ingressos respecte l’any 2022. Si el 2022 entre entrades venudes i lloguers els ingressos totals del Teatre de Lloret van ser de 87.505,4€, aquest 2023 s’han ingressat 97.778,73€, una xifra que representa un increment de l’11,75% respecte l’any anterior. Isabel Bernal valora molt positivament l’evolució creixent de l’equipament, “que avança amb fermesa cap a la seva consolidació com a referent a la comarca de La Selva amb una programació estable d’altíssim nivell, que està tenint molt bona acollida i una oferta per lloguers per a moltes empreses i com espai d’assaig i trobada de moltes entitats de Lloret”.

  • Lloret acull aquest divendres 2 de febrer l’inici de la gira de l’espectacle Austràlia, una producció de la sala Flyhard de Barcelona.

La programació d’aquest 2024 tot just ara comença. El primer espectacle va ser el 12 de gener amb Escuchas del Paisaje, de la companyia Monte Isla, i la programació continua aquest divendres 2 de febrer (20.00 h) amb l’inici de la gira d’Austràlia, una producció de la sala Flyhard, escrita i dirigida pel dramaturg Israel Solà, on parla de la família i què significa ser família, a partir de la historia de tres germanes que s’han de trobar a Austràlia, on viu una d’elles.

La gira portarà l’obra per setze teatres des d’ara fins el mes de maig. Per aquest divendres a Lloret queden a la venda les últimes localitats.

El Teatre de Lloret té per davant un cap de setmana intens. A més d’Austràlia, el  dissabte 3 de febrer arriba al teatre lloretenc un concert tribut a Mecano amb totes les entrades exhaurides i l’Ajuntament de Lloret i la Fundació SerGi han programat pel diumenge 4 de febrer un concert solidari per la inclusió social amb el Cor Gospel Girona.

  • Dijous 1 de febrer, assaig obert d’Utopia, l’última creació de la companyia Miquel Barcelona.

En el marc del cicle de residències que acull el Teatre de Lloret, demà dijous a les 17.00h, s’ha previst un assaig obert d’Utopia, l’última creació de la companyia liderada pel coreògraf i ballarí Miquel Barcelona.

Utopia s’estrena la setmana que ve, el dia 10 de febrer a l’Auditori de Barcelona. Utopia és un cant universal a la capacitat creativa, sensible i diversa de l’esperança.

Utopia, utilitza el llenguatge d’un concert performàtic per ‒a través de la dansa‒ preguntar-se quins cossos volem tenir, quines veus volem fer sentir, quines relacions ens fan més lliures o a quines comunitats volem pertànyer. En un moment en què els discursos distòpics han envaït imaginaris sobre la realitat que vivim, Utopia els desterra utilitzant la presencialitat com a força revolucionària. Utopia és una invitació a parar la roda, un gest col·lectiu ingenu i una glopada d’aire sense límits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button