EsportsNotícies

Dades històriques per al futbol femení a Lloret: l’FCF fa un reconeixement a l’Atlètic Club

L’Atlètic Club Lloret ha fet una aposta decidida pel futbol femení i ja compta amb cinc equips federats. Lluisa Baltrons, fundadora i actualment secretària del club, va ser reconeguda a la passada gala de la VII Edició dels Premis Solidaris de la Fundació Catalana de l’FCF. L’entitat esportiva va néixer amb l’objectiu de donar una oferta futbolística de qualitat als joves de Lloret de Mar. Aquesta temporada, gràcies a l’esforç del club, i especialment de Lluisa Baltrons, l’Atlètic ha arribat als 320 jugadors i jugadores.

“Estem molt contents perquè Lloret no havia comptat mai amb tantes nenes que practiquessin aquest esport i menys a nivell federat”, assegura Baltrons, que reconeix que l’objectiu a curt termini de cara la propera temporada és crear un primer equip femení. “Aquest any hem creat un equip de veteranes i estem molt contents perquè no havia existit mai al nostre municipi i cada vegada som més”, afegeix.

Baltrons també destaca la seva tasca en la promoció del futbol femení. Amb la premissa de donar visibilitat als equips femenins en esports tradicionalment practicats per homes, aquest any el club ja compta amb cinc equips de futbol femení. “Per les noies és sempre més difícil, no només al futbol sinó a tots els àmbits de la vida”, remarca Baltrons.

Tant ella com el club aporten el seu petit gra de sorra i lluiten per arribar a la igualtat d’oportunitats per a tothom. “Les noies que han arribat al futbol base a nivell de cadet i juvenil, probablement i pràcticament el 100% han hagut de jugar abans amb equips mixtes i per arribar fins aquí han hagut de superar moltes situacions que també les ha convertit en més fortes i valoren més el lloc on estan”. És el cas de la Jenabu Nyakateh, jugadora juvenil, que va iniciar-se al futbol jugant amb els nens. “Vaig començar quan tenia 6 anys i feia futbol sala, jugava amb nois i era un equip mixt, només érem dues noies, i l’any passat vaig decidir apuntar-me a futbol perquè em va cridar l’atenció i ara porto dos anys. És increïble, és un avenç molt gran, quan jo jugava no hi havia cap equip de noies i això és com si fos màgia”, reconeix Nyakateh, que ha trobat un nou espai on jugar amb les seves companyes.

Dades històriques

És la primera vegada que Lloret de Mar compta amb tantes jugadores de futbol i per elles és un orgull poder sentir-se bé en un espai segur. “S’està molt bé i molt a gust, l’important és tenir un bon vincle amb les companyes perquè és una nova família que tens. I si a més jugues amb gent que hi ha confiança és més divertit i més amè”, assegura Laia Guinart, jugadora juvenil del club.

Aquest èxit és el resultat de treballar activament per fer créixer el futbol femení al municipi i fer visible el paper de la dona esportista. Lluïsa també és la persona encarregada de fer difusió del club a les xarxes socials, emfatitzant la igualtat de gènere al món del futbol. Compromesa i implicada, especialment amb aquells nens i nenes en risc de vulnerabilitat social, va crear aquesta entitat esportiva. Una tasca que sovint passa desapercebuda, però que cal reconèixer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button