ColumnesJoan Pau RomaniNotícies

CULTURA A LLORET…amb majúscules!!

Cap de setmana del 13 de maig al teatre de Lloret: dos monòlegs, un de musical, amb la jove pianista Emma Stratton i un de teatral, amb l’actriu Àurea Màrquez en un gran moment de maduresa com a actriu. Ho han fet possible Els Amics de la Música i la programació del Teatre de Lloret amb l’Amaranta Gibert al capdavant.

Vam escoltar l’Emma a Lloret el 2018, el concert ja va ser molt bó, i en aquests 4 anys d’estudis continuats ha fet una progressió espectacular. Divendres portava un programa exigent i agosarat com sols ho pot fer la gent jove (23 anys), tocant peces clàssiques, neoclàssiques i contemporànees, tot ho va tocar a un nivell tècnic molt alt. A més, ens va oferir petites explicacions que ens ajudava a situar cada peça o el compositor. La música que va tocar, Haydn, Prokofiev,Liszt, Shubert, em transportava com si estigués a lloms d’un cavall trotant per paisatges nous. Un cavall valent i segur. Pot resultar extrany, però així ho vaig sentir. També va tocar una peça contemporànea de S. Gubaidulina, una Chaconne dura i fascinant a la vegada. La gent va aplaudir la seva actuació amb entusiasme.

L’Àurea va visitar Lloret el dissabte amb un monòleg titulat “La veïna del tercer -segona”, una obra que ens convidava a reflexionar sobre el tema de la incomunicació i de malalties mentals, amb una mare, la veïna de pis d’un bloc qualsevol, que ens explica la seva història aprofitant una reunió d’escala. Amb un ritme trepidant i uns silencis interrogants que ens anaven increpant el personatge ens comunica en una hora i escaig tot un ampli ventall d’emocions: preocupació, pena, ira, angoixa, rebuig, desolació, desesperació, solitud, incomprensió, el desconcert del nostre sistema sanitari i les mancances que tenim com a societat. Si la podeu veure en un altre teatre no us ho perdeu. L’actuació és espectacular. Els grans aplaudiments que va rebre també. Va ser un regal poder parlar uns minuts amb ella. Bellíssima persona. Antiga amiga.

Les perles continuaven: El proper concert dels Amics, va ser divendres 20 de maig, amb la pianista Montse Massaguer i la soprano Montse Solà. Un concert molt xulo, que agrada molt, amb cançons catalanes( Eduard Toldrà), espanyoles ( Falla) i franceses( F. Poulenc i Fauré). En quan a teatre el “Somni d’una nit d’estiu” d’avui 28 de maig està catalogat com a “Teiatru del buenu”. També el Cine-club Adler, gratis aquest passat dijous.

Perles d’aquest gran collaret cultural que tenim la sort de poder-nos posar a Lloret. Vaig trobar a faltar més públic, molt més!!!. El petit esforç d’anar al teatre dona sovint molta energia, aliment interior, finestres obertes! Una experiència compartida que no vius assentat a la butaca de casa. Anem al teatre !!! Aquest cap de setmana més… molt més!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button