NotíciesTurisme

Cristina Cabañas i Elisabeth Keegan reben a FITUR el premi al reconeixement i entrar a la llista de les persones més influents del sector turisme

Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, i Cristina Cabañas, presidenta de Guitart Hotels i la Fundació Climent Guitart, tornen a ser premiades per Sergestur en el llistat de les 150 persones més influents del sector del turisme del 2023. Cristina Cabañas apareix a la llista per tercera vegada. En l’anterior edició (2022), Keegan era una de les 11 persones de menys de 40 anys més influents del sector. Ahir dimecres, 24 de gener a les 17:30h es va celebrar l’acte d’entrega de PINS, en el marc de la Fira de Turisme FITUR a Madrid.

Ambdues líders tornen a ser protagonistes de l’important llistat:

Per nomenar els 150 professionals més representatius del sector turístic, l’organitzador, SERGESTUR, l’empresa de Serveis de gestió Turística i consultora amb seu a Canàries, van tenir en compte una sèrie de criteris: coneixement, conceptes, l’experiència, la comunicació, el grau d’acceptació social i professional a la comunitat turística del país, la notorietat positiva per innovació a processos, tecnologia, desenvolupament de noves gestions, ètica i responsabilitat social i personal, a més de l’aval de l’experiència professional.

Aquest és un llistat que fa 5 anys elabora la consultora Sergestur, que es dedica als serveis de la gestió turística, i té l’objectiu de donar a conèixer qui és qui i com aporten a l’ecosistema turístic, segons el criteri d’un comitè d’experts, amb el qual es consensua una llista amb l’objectiu de fomentar una ‘sana competència’ en aquesta indústria.

Les lloretenques anomenades:

Elizabeth Keegan: És una gran ambaixadora de Lloret i actual gerent de Lloret Turisme que és un ens de gestió que coordina les diferents institucions i empreses relacionades amb el sector turístic. Gran part de la seva trajectòria professional es vincula a la gestió de destinacions turístiques. Ha estat la directora del Lloret Convention Bureau (del 2011 al 2015) i de 2015 fins avui és directora gerent de Lloret Turisme. També s’ha dedicat a la gestió d’esdeveniments i projectes culturals, i a la producció audiovisual en cinema, TV i publicitat. Keegan gaudeix d’un extens currículum i acumula una dilatada experiència tot i la seva joventut.

Pel que fa a Cristina Cabañas, amb tan sols quaranta-nou anys, podem parlar de l’empresària com un dels eixos principals del turisme de Lloret de Mar per la seva dedicació i bona feina. Ho expliquem tot en aquesta entrevista que registrem a Lloret Gaceta després de conèixer el seu reconeixement un any més en aquesta prestigiosa llista.

-Cristina Cabañas: Què significa per vostè aparèixer en la llista?

La veritat que és un gran reconeixement que em fan des de Sergestur. Crec que és el resultat de la feina de tot l’equip que formem Guitart Hotels i la Fundació Climent Guitart. Jo no sóc ningú sense ells, i per això aquest és un reconeixement compartit. Estic molt contenta de repetir per tercer any consecutiu. Soc una persona que arriba al sector turístic fa deu anys per situacions familiars, i he de dir que des del primer dia em va captivar. Treballar en la indústria de la felicitat és meravellós.
En aquest temps, que no ha estat ni està sent fàcil, he tingut l’ocasió d’estar envoltada de grans professionals i conèixer gent fantàstica dels que he après molt. Per això aquest reconeixement és en part de tots ells: el meu equip com deia abans.

Compartir en aquest llistat amb grans gurús del turisme i sobretot de l’hoteleria, com és Carmen i Luis Riu, Abel Matutes, Manuel Vegas, Gabriel Escarrer, Simón Pedro Barceló, Marta Domènech entre d’altres, a banda de sentir-me extremadament honrada em fa tenir l’obligació de continuar apostant fort per aquest sector i el turisme en general, però sobretot fer una gran pedagogia del que l’activitat turística i en concret l’hotelera aporta en termes de benefici a la comunitat. Tant en termes econòmics com en termes socials i mediambientals. Estem fent un gran esforç perquè el turisme, que és l’activitat econòmica més important del nostre país, sumi en valors i respecte davant de l’opinió pública.

– Enguany hi ha moltes dones a la llista?

Si no vaig mal comptada som 48 dones, és a dir, una mica més del 30% del total (150). Crec que encara ens queda camí per recórrer i estar equiparades, almenys en aquests tipus de llistats i rànquings. Ara bé, també he de comentar-te que personalment no crec que el talent, coneixement, capacitat, lideratge i professionalitat hagin de tenir gènere.

Des de fa un temps, les dones estem tenint més presència en càrrecs de decisió i tenim més notorietat, però sempre hem estat presents en la gestió de l’empresa turística. En el meu cas representa això, visibilitat i reconeixement a feina feta, en el nostre cas l’aposta per la Responsabilitat Social Corporativa a través de la Fundació Climent Guitart.

– Parlant directament de Lloret, en quin punt es troba el sector turístic? Estem evolucionant a turisme de qualitat?

Com a lloretenca de naixement he pogut veure com el nostre municipi ha passat per diferents fases amb un desenvolupament turístic molt important que va haver de fer una parada per reflexionar sobre el seu model, el que va donar peu a un pla estratègic 2010-2014, que va ser la llavor per al pla operatiu de reconversió turística que té per objectiu la modernització i reconversió integral de la nostra destinació i que continua vigent.

El sector públic i privat continuem treballant, diria, més estretament que mai, perquè la nostra destinació sigui una destinació de qualitat i allunyar-nos dels estereotips que tant mal ens fan. Lloret de Mar, avui en dia, és una de les destinacions turístiques pioneres més posicionada en turisme familiar.

-Lloret ha recuperat les xifres de nombre de turistes d’anys anteriors?

Crec que la pandèmia ens va fer molt de mal a tots, i molt en especial al sector turístic. Ningú es podia imaginar que els moviments de les persones quedarien interromputs com va passar i totes les conseqüències que això va tenir.

Aquí a Lloret els efectes de la pandèmia han representat gairebé tres anys, ja que en treballar amb tour operadors el 2022 no es va arribar a temps de comptar amb el turisme que ens arriba per aquest canal, però a falta de les xifres oficials definitives del 2023, jo diria que hem tornat a la normalitat de la qual no hauríem d’haver sortit mai, i estem ja en xifres aproximades com les del 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button