La GentNotícies

Controvèrsia amb les condicions per accedir al Servei de Canguratge aquestes festes a Lloret de Mar

Aquestes festes, la polèmica està servida amb el Servei de Canguratge que ofereix l’ajuntament de Lloret de Mar des de la regidoria d’Igualtat. I és que alguns punts de les condicions per poder accedir al servei semblen poc lògics, segons denuncien diversos veïns.

L’Ajuntament va engegar un servei de cangurs obert a tothom, amb motiu de les festes de Nadal. Segons indiquen, el motiu d’aquesta iniciativa era poder ajudar a les persones (majoritàriament dones) que tenen cura d’infants a què poguessin gaudir d’un temps per elles.

Aquest servei va dirigit a infants entre 3 i 12 anys. Els cangurs són persones professionals del sector d’educació. I en les prioritats que s’esmenten per accedir a aquest servei ve la polèmica, i és que es prioritzen les famílies monoparentals, dones víctimes de violència masclista, dones de més de cinquanta-dos anys, dones immigrants i, compte!, que és en el següent punt el que provoca la majoria de les queixes dels lectors: “Dones en situació d’atur de llarga durada”.

Què diuen els ciutadans de Lloret que ens fan arribar les seves queixes?

Us expliquem les més destacades: Ens fan constar que potser caldria prioritzar també a les famílies en què els dos pares treballen. Per contra, qui està a l’atur, com que no treballa, pot tenir cura dels infants, i potser, en estar a l’atur el que millor els hi aniria seria rebre alguna invitació per portar als nens o la família a gaudir d’un espectacle o alguna cosa que els donés accés gratuït al teatre o beneficis pels nens.

El servei de cangurs impulsat a Lloret per la regidoria d’Igualtat està en funcionament per festes, en segon any consecutiu. No tot són queixes, els usuaris que coneixen i gaudeixen del servei estan agraïts amb la iniciativa i la feina del professional que té cura dels nens, i potser per l’edició següent es poden canviar les prioritats tenint en compte els neguits dels pares que es manifesten exposant els seus casos.

Des de la regidoria d’Igualtat…

… accentuen que han tingut força sol·licituds, però no ha quedat cap família fins ara sense poder accedir al servei de canguratge durant aquestes festes de nadal”.

Més informació del servei:

El servei especial de Nadal té lloc del 21 de desembre al 5 de gener, excepte els festius i caps de setmana en horari de matins: de 9 a 13h. Els interessats han d’enviar un correu a igualtat@lloret.cat i consultar disponibilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button