ActivitatsNotícies

Tot el que has de saber de la ‘Festa Major de Santa Cristina’ d’aquest 2024 a Lloret de Mar

 • Compra de tiquets per la processó
 • Compra de mocadors solidaris
 • Concurs infantil
 • Restriccions de trànsit
 • Programa complet

Venda de tiquets per a la processó per mar pel dia de Santa Cristina

Aquest dimecres 17 de juliol es repartiran els tiquets per anar en vaixell a Santa Cristina el 24 de juliol. La venda, organitzada per l’Obreria, es farà al Museu del Mar i a l’oficina central de Turisme. Només s’oferiran 385 tiquets a causa de la manca de vaixells disponibles. De quatre vaixells, dos portaran al públic, un a les vogadores i l’altre a la processó i autoritats. Per compensar la manca de places, s’oferirà un servei d’autocar amb sortida des de l’Avinguda Just Marlès (alçada de l’hotel Helios). L’aparcament del paratge, amb 400 places, serà gratuït el dia 24 de juliol. Cada persona pot comprar fins a dos tiquets per DNI presentat, amb un màxim de quatre tiquets per individu. Els tiquets, a 1 euro cadascun, es destinaran a Càritas. La venda començarà el dimecres 17 de juliol a les 9:00 h, i s’espera que s’esgotin ràpidament.

Venta de mocadors solidaris

Ja es poden comprar els mocadors solidaris de Santa Cristina 2024 a Lloret. L’aportació econòmica, d’1 euro per mocador, ajudarà a cobrir les necessitats dels usuaris del Grup MIFAS, una entitat sense ànim de lucre que vetlla pels drets i la integració de les persones amb discapacitat física. Els fons recaptats es destinaran a millores a la seu de MIFAS per acollir millor els seus usuaris. A Lloret, 233 persones estan associades al Grup MIFAS, que ofereix serveis com atenció personalitzada i integració laboral. Actualment, gestionen tres serveis municipals: consergeries, aparcaments i estacionament regulat, on treballen 49 persones, de les quals 8 tenen discapacitat.

Els mocadors es poden adquirir en diversos establiments participants (CALÇATS FÀBREGAS, CALÇATS PER TU, CARNISSERIA POCH, CARNISSERIA TONI PLANET, CARREFOUR EXPRESS, Celio*, EL MUNDO DE CARMEN, ESPORTS SURIER, ESTANC MARIA RIERA, ESTHER CLEMENTE – MEDITERRANEANWEAR, FARMÀCIA CRISTINA CABAÑAS, FARMÀCIA IMMA ESPINET, Farmàcia Lourdes Vázquez, GLASSÉ, LA CASETA, LLIBRERIA FLECA FENALS, LLIBRERIA CAN GALLISSA, MERCERIA MAITE, OPTICA MARTINEZ, PARAFARMÀCIA MIREIA MARTÍNEZ, PERFUMERIA XALOC, PICCOLA COMPLEMENTS, RUTH SEGUEL HAIR STUDIO, TABACS GELABERT).

Concurs infantil

La Festa Major de la nostra vila ha perdut els personatges del seu cartell i necessitem ajuda per trobar-los! Seguint el mapa indicat, hauràs de pintar els punts corresponents amb el color del fons de cada personatge que descobreixis. Aquesta activitat és una oportunitat perfecta per explorar els nostres carrers i conèixer els edificis més emblemàtics. Quan hagis trobat tots els personatges i completat el mapa, retalla’l i omple les dades requerides per participar en el sorteig de quatre entrades per a Water World per a tota la família. L’entrega del premi es farà durant el concert infantil de la Festa Major, el dia 28 de juliol. Aquesta activitat està oberta als infants fins a 12 anys, i has d’entregar el mapa completat a la bústia del Museu del Mar. Descarrega el mapa per poder participar en aquest enllaç.

Restriccions de trànsit

Durant la Festa Major d’estiu en honor a Sta. Cristina, Sant Elm i Sant Jaume, que se celebrarà del 19 al 27 de juliol, es estableixen les següents restriccions a la circulació i a l’estacionament:

Restriccions a la Circulació:

 • Divendres, 19 de juliol:
 • El passeig marítim i la Rambla Romà Barnés estaran tancats en ambdós sentits de les 21:30 h a les 23:55 h per motiu del Correfoc.
 • Dies 23 i 24 de juliol:
 • El passeig marítim estarà tancat en ambdós sentits des de les 06:00 h del dia 23 fins a les 21:00 h del dia 24 pel Concert de Festa Major i el Ball de Plaça.
 • Divendres, 26 de juliol:
 • El passeig marítim estarà tancat en ambdós sentits des de les 07:00 h fins a les 23:55 h per motiu del Castell de focs. Les càrregues i descàrregues funcionaran amb normalitat.

Prohibició d’Estacionament:

 • De divendres 19 a dimecres 24 de juliol:
 • Al passeig Jacint Verdaguer i al Passeig Agustí Font, de les 11:00 h del dia 19 fins a les 21:00 h del dia 24, per constituir la zona de seguretat del Correfoc i Concert de Festa Major.
 • Els dies 20, 21 i 22 les càrregues i descàrregues funcionaran amb normalitat.
 • Divendres, 19 de juliol:
 • A l’aparcament de motocicletes de Rambla Romà Barnes, tram entre el Carrer St. Isidre i el Carrer St. Martí, de les 15:00 h fins a les 23:55 h, per constituir la zona de seguretat del Correfoc.
 • De dimarts 23 a dijous 25 de juliol:
 • A l’aparcament de motocicletes de Rambla Romà Barnes amb sortida a C/ St. Joan 8m2, de les 15:00 h del dia 23 fins a les 23:00 h del dia 25, per constituir la zona de seguretat de la Passada dels Obrers.
 • Divendres, 26 de juliol:
 • Al passeig Camprodon i Arrieta en la seva totalitat, de les 07:00 h fins a les 23:55 h, per constituir la zona de seguretat del Castell de focs artificials.
 • Al Pàrquing Sa Caleta, tram senyalitzat per la Policia, de les 07:00 h fins a les 23:55 h, per constituir la zona de seguretat del Castell de focs artificials.

Consulta el programa complet:

Un dels punts destacats de la festivitat es podrà viure el 23 de juliol, en la vigília de la Diada de Santa Cristina, en què se celebrarà el concert de revetlla de Festa Major. Anirà a càrrec dels Figa Flawas. El grup, nascut a Valls l’estiu del 2020, combina el pop amb gèneres urbans i llatins com el reggaeton, entre altres. Està format per Pep Velasco i Xavier Cartanyà i cada vegada comptem amb un lloc més destacat dins del panorama musical català. Després del concert dels Figa Flawas, hi haurà la música de la Banda Tropical. Les dues actuacions es faran al passeig d’Agustí i Font, a partir de les 23.00 h.

La jornada central de la Festa Major serà el 24 de juliol, Diada de Santa Cristina. Com és habitual, les celebracions començaran ben d’hora, a les 7.30 h, amb la passada dels obrers de Santa Cristina anunciant la sortida de la processó, que serà a les 8.00 h. Després de fer el cant de la Salve i de la regata de llaguts S’Amorra Amorra, es pujarà fins a l’ermita de Santa Cristina, per celebrar l’ofici amb el cor Alba de Prima. Tot seguit, hi haurà el tradicional estofat a la plaça del Pi. A la tarda, a les 19.30 h, a la plaça de la Vila, es podrà seguir un dels actes més representatius i esperats: el Ball de Plaça o Dansa de les Almorratxes.

L’endemà, Diada de Sant Jaume, se celebrarà el 40è Aniversari del Casal Municipal de la Gent Gran. I pel 26 de juliol hi haurà la Diada de Sant Elm, amb tots els actes de la Confraria. A més, a la nit, la Pirotècnia Valenciana, guanyadora del Concurs Internacional de Blanes 2024, oferirà el Castell de focs artificials, a partir de les 22.30 h. 

El Clon Festival arriba a la 21a edició

Capinàs, Woodstock Revival, Garrapata Mulata i Natxo Tarrés & The Wireles són les bandes que formen el cartell de la 21a edició del Clon Festival. El primer concert va arribar el dissabte 6 de juliol, amb Capinàs, una banda de versions que fusiona la rumba amb estils com la cúmbia, el flamenc o el funk. Pel dissabte 20 de juliol hi haurà l’actuació de Woodstock Revival, en què el públic podrà gaudir de rock psicodèlic dels anys 60. Pel mes d’agost, el dia 10, serà el torn dels Garrapata Mulata, amb un tribut a Los Delincuentes, mentre que el dia 31 tancaran Natxo Tarrés & The Wireles, amb un tribut a Bob Marley. Tots els concerts començaran a les 22.30 h, a la Roca d’en Maig.

Un programa de propostes per a totes les edats i gustos

Des dels primers dies de juliol, comencen tot una sèrie d’activitats perquè tothom pugui participar de la Festa Major. L’àmbit cultural, com sempre, gaudirà de molt protagonisme, amb visites guiades i teatralitzades a diferents espais de la vila com els Jardins de Santa Coltilde, el Museu del Mar o Can Font. Tampoc hi faltaran les sessions de Cinema a la fresca, que enguany projectarà pel·lícules com “Karate Kid”, “Regreso al Futuro” o “Pequeña Miss Sunshine”, entre altres, a diferents localitzacions del municipi.

No hi haurà l’excusa de l’edat i és que també hi ha diferents propostes tant per a grans com per a petits: des d’una ballada de country a la Roca d’en Maig per a persones grans, fins a una festa infantil a Sa Caleta, pels més petits de la casa (28 de juliol).

I pel que fa a les activitats esportives, en el programa s’inclouen diverses propostes com la tradicional i emotiva Travessia Yasuji Fusano, que va arribar a la 38a edició, el passat diumenge 14 de juliol. D’altra banda, els dies 20 i 21 hi haurà el Campionat del Mediterrani de Powerlifting i un torneig de futbol de veteranes. A més, el dia 24 se celebrarà una competició amistosa de futbol 7 anomenada “4Jotas La Casa Cup” i el dia 29 de juliol començarà una nova edició del Torneig Santa Cristina de futbol sala.

Protagonisme, també, per a les Festes de Barris

Les primeres Festes de Barris van començar el dia 12 de juliol, a Mas Baell i Can Carbó. La resta, arribaran a l’agost: Mas Romeu (3 i 4 d’agost), Els Pinars (9, 10 i 11 d’agost), el Molí, Mas Vilà i Can Ribalaigua (16, 17 i 18 d’agost), i Fenals i Santa Clotilde (23 i 24 d’agost). A més, el 4 d’agost hi haurà la Festa d’Estiu de les Alegries. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button