Asoc Dones l'AuroraColumnesNotícies

Concentració 25N a Lloret: Dona, Vida, Llibertat.

El dia 25 de novembre és el Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. A la nostra Associació a Lloret (l’Aurora), però lluitem cada dia per acabar amb el sistema patriarcal que permet aquesta violència tan incorporada a les nostres vides. Aquesta violència té moltes variants (física, psicològica, sexual, vicària, econòmica, digital, obstètrica, de segon grau…). 

Avui us volem parlar d’una de les seves manifestacions, encara molt tolerada per la nostra societat, com és l’assetjament, sigui sexual o per raó de sexe.

Aquests assetjaments poden anar des d’una floreta, els coneguts “piropos”, a bromes masclistes o tocaments no desitjats, però també contemplen les actituds paternalistes envers les dones o les mirades i gestos obscens. Moltes dones pateixen aquest assetjament en l’àmbit laboral i tenen conseqüències molt greus sobre la persona assetjada, com ara efectes psicosomàtics (migranya, hipertensió, insomni…) i psíquics (ansietat, tristesa, depressió…)

“Les dones no volem la vostra opinió sobre el nostre cos, la nostra manera de vestir o d’actuar, no volem les vostres disculpes, volem ser lliures i això no és un problema intrafamiliar ni privat, és un problema estructural”.

L’aurora

Més de la meitat de les dones ha patit violència al llarg de la seva vida, només pel fet de ser dona. Moltes han perdut la vida, han vist com assassinaven els seus fills. Quantes agressions més hem de patir perquè es comenci a actuar contra aquesta violació dels drets humans? 

Perquè la violència masclista és una violació dels drets humans i, com a tal, necessita la implicació de tota la societat.

Per això, el divendres 25 de novembre a les 18h us esperem al Rieral – davant del Centre Cívic – a la concentració que farem contra la violència masclista i on Parastoo Moghaddan, iranianà resident a Lloret de Mar, llegirà un manifest.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button