Tal com avança l’ACN, els hotelers de Lloret de Mar han pres una iniciativa innovadora per abordar els reptes hídrics en plena temporada turística. Amb una inversió d’1,5 milions d’euros assumida pel sector, estan adquirint una dessaladora mòbil amb capacitat per tractar fins a 50 metres cúbics d’aigua de mar per hora. Aquesta dessaladora no només omplirà les piscines dels establiments hotelers, sinó que també es destinarà a assegurar l’aigua de boca. Això permetrà dessalar 50.000 litres cada hora, dels quals calculen que només en necessitaran 10.000. Per això, tenen previst cedir la resta d’aigua tractada a la xarxa municipal.
Un pou a la sorra
L’Ajuntament els permetrà instal·lar-la a la sorra per extreure aigua d’un pou i tractar-la per poder mantenir plenes les piscines dels allotjaments turístics
Inicialment, la dessaladora es prevenia ser instal·lada a l’extrem de la platja de Canyelles (port), pero encara estar per determinar el lloc exacte. L’objectiu de posar-la en funcionament es al mes de maig. Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, destaca que l’ambició és estendre aquest model a altres punts de la Costa Brava, contribuint a abordar la problemàtica de l’escassetat d’aigua en la regió.
El gremi d’hotelers està col·laborant estretament amb l’Ajuntament per ampliar la dessaladora mòbil i explorar la possibilitat de subministrar aigua de mar no només als hotels sinó també als veïns de Lloret. Aquesta iniciativa respon a les necessitats crescents de la comunitat i demostren els esforços coordinats per mitigar els impactes de la sequera.
Cal destacar que aquesta dessaladora portàtil no només facilitarà l’abastiment d’aigua del mar per a les piscines dels establiments, sinó que també contribuirà a preservar els recursos hídrics i a mantenir un equilibri sostenible en la gestió de l’aigua.
Amb aquesta inversió, els hotelers de Lloret de Mar plantegen un model contra la sequera i preservant l’atractiu turístic sense amenaçar l’equilibri ambiental.
Les intencions particulars són molt bones però l.aigua del mar és de tothom, és un bé públic i no d.uns quants. A Catalunya qui gestiona l.aigua és l.ACA. Hores d.ara aquest desitg no és viable legalment i caldrà fer les modificacions oportunes. Pot un particular agafar aigua del mar i omplir la seva piscina ? Pot un particular dessalar aigua del mar i garantir-ne la seguretat per aigua de boca de tercers ? La Generalitat ha previst l.increment de població en municipis turístics per comptar el consum màxim d.aigua per habitant ? Els turistes i establiments hotelers també han de complir els 100 litres per persona i dia ?
Esperem que tot això no comporti un nou sobrecost per als ciutadans de Lloret de Mar i les administracions despertin davant la nova realitat.
Solucion razonable en un planeta que al final en 70% esta constituido por el agua, y si el proyecto será rechazado, frenado o castigado,hay que hacerse la pregunta si al final el objetivo no consiste en subir el precio y cobrar cada vez +,
a pesar de tener la solucion en “la orilla” .
Manten la población asustada ( porque no llueve y no hay agua, etc, etc,, ), y la controlaras y manipularas mejor. Un modus operandi muy antiguo.
Bravo los hosteleros!! Adelante con el proyecto!!! 👍👍👍👍