El PobleNotícies

Comencen les tasques de posada a punt de la sorra a la platja de Lloret de Mar

Ahir dilluns 11 de juny, l’ajuntament va començar les tasques d’adequació a la platja gran de Lloret de Mar, que s’espera que s’allarguin durant dues setmanes. Quan acabin, es dirigiran a la platja de Fenals per donar suport a les obres de reconstrucció i tocarà anivellar el litoral. El consistori ha aprovat una partida de 150.000 euros que se sumen als 30.000 euros que hi aporta l’Estat.

Els temporals Mónica i Nelson, que van flagel·lar la costa catalana en tres embats durant més de 15 dies intermitentment aquest passat mes de març, van causar estralls significatius al litoral. A Lloret de Mar, l’abast dels danys va ser important, a part dels desnivells de sorra considerables en diverses platges de la localitat, el gran afectat va ser el passeig de Fenals, que va ser durament colpejat. Actualment, estan treballant en la seva reconstrucció, esperant que a principis de juliol hagi tornat tot a la normalitat.

Aquest dilluns s’ha construït una passarel·la per tal que els camions puguin accedir a la platja i es preveu que a partir d’aquesta nit de dimarts els camions comencin a treballar. Els treballs seran només en horari nocturn per evitar afectacions a l’activitat turística que ja hi ha a Lloret de Mar.

No arriba la llevantada

Els entesos en el mar predeien un temporal de llevant per posar tota la sorra al seu lloc, però aquest no ha arribat i ara toca anivellar la sorra que ha quedat acumulada en gran quantitat a la part nord, mentre que la part sud ha quedat una zona sense sorra, deixant a la vista les roques artificials que serveixen de protecció. La tasca compta amb una zona reservada per a l’entrada i sortida de camions carregats de sorra que la mouran de nord a sud.

Els treballadors d’aquesta acció manifesten que “Aquest any la sàvia força de la natura sembla que no ha arribat i ara toca treballar dur per tornar l’aspecte conegut per tots”.

One Comment

  1. La sàvia força de la natura tornarà! I quan vulgui posar la sorra a lloc per culpa de l’acció humana segurament malmetrà el passeig marítim a la part de Llevant. Sembla mentida que encara no entenguem que no podem anar en contra de la natura!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button