CulturaNotícies

Comença una nova temporada al Teatre de Lloret de Mar

  • Més d’una trentena de propostes de teatre, circ, dansa, música i cineclub entre els mesos de gener a juny 2023, any en el que Lloret assumeix la Capital de la Cultura Catalana

Les entrades per a tota la temporada ja estan a la venda tant de forma presencial als punts de venda habilitats com a través de la compra online a través del web www.teatredelloret.cat

El Teatre de Lloret va estrenar nova temporada de teatre el passat dissabte amb El Diablo Cojuelo. Un espectacle de teatre i circ a càrrec de Ruhm & Cia i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic.

Un homenatge als clowns que continuarà el divendres 3 de febrer amb l’aclamada obra Travy, dirigida per Oriol Pla. Travy és un dels espectacles més aclamats de la cartellera barcelonina d’aquest Nadal. La història d’una família de pallassos, la de l’Oriol Pla, que decideix pujar junta sobre l’escenari en un producció del Teatre Lliure amb dramatúrgia de Pau Matas. 

  • Cicle Feminismes, pel 8 de març.

Per la setmana del 8 de març s’han programat tres espectacles: Las Cotton de la companyia basca Anita Maravillas, espectacle familiar que va rebre el Premi feten lany 2021 com a millor espectacle de titelles  (5 de març). Curvy de la lloretenca Eva Cabezas (7 de març), Comando Señoras. Ritos de amor y de guerra (12 de març). Tots tres espectacles formen part de la setmana dedicada als feminismes en el marc de la Capital de la Cultura Catalana que enguany ostenta Lloret. 

  • Xavier Albertí estrena a Lloret.

El director lloretenc Xavier Albertí, encetarà el 14 d’abril a Lloret la gira per Catalunya del seu nou espectacle, Don Ramón María del Valle Inclán que estrena el 2 de març al Teatro Español a Madrid. Un espectacle que en paraules de Xavier Albertí, es produeix un doble retrat, el del retratista i el retratat: Don Ramon María del valle Inclán i Ramon Gómez de la Serna. 

Qui també estrena de nou aquesta temporada a Lloret, després d’anys de no fer-ho, és la companyia local, Quantus Teatre, que el 7 de maig estrena Les Alegres Casades del Windsor, un espectacle inspirat en l’obra de Shakespeare i que juga amb el nom de l’hotel lloretenc, el Windsor. Sota la direcció de l’actor i director lloretenc, Joan Romà Ortiz, l’espectacle està basat en la comèdia homònima del gran Shakespeare i Quantus Teatre la posa en escena traslladant-la  al Lloret del segle passat. 

En clau lloretenca també cal destacar el nou espectacle que El Casal de l’Obrera estrenarà el 25 de febrer, Bodega Can Pepitu, i la comèdia inspirada en la Capital de la Cultura Catalana, Ser o No Ser que l0agrupació Jubil del Casal Municipal de la gent Gran de Lloret estrenarà el 15 d’abril.   

  • La comèdia té un pes important en aquesta programació.

A banda de El Diablo Cojuelo i Travy que es presenten en clau de comèdia, l’humor té un pes molt important en aquesta programació que també inclou l’espectacle de Marta Buchaca que es va estrenar en la passada edició del Festival Grec de Barcelona, Quant temps em queda? (31 de març) I l’aclamada comèdia produïda per la Sala Flyhard, La pell fina (26 de març). 

Des de Galícia, el 12 de maig, arribarà a Lloret la companyia A Panadaría amb l’espectacle, Las que limpian, una sàtira utòpica inspirada en la lluita organitzada de les anomenades Kellys, les cambreres de pis dels hotels per aconseguir uns drets laborals i socials justos. El moviment va néixer a Lloret i al final de la funció hi haurà un debat amb la que va ser la presidenta de les Kellys, la lloretenca, Eulàlia Corralero i l’Associació de Dones L’Aurora. 

I una altra proposta que garanteix pura diversió al pati de butaques és Save The Temazo (18 de març), un espectacle de circ de la companyia valenciana, Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. 

Mentre que en dansa, passarà per Lloret la canària Paloma Hurtado amb l’espectacle INA. Acompanyada a l’escenari de Daniel Morales, INA, que ja es va poder veure a Catalunya l’0any passat en el marc del Festival Sismògraf de Dansa a Olot, posa el focus en el concepte de la llum, aquella llum que no veiem però que brilla amb intensitat a dins de tots nosaltres.  

  • La música la protagonitza la lloretenca Ary Martin, els joves del UAP, els joves de l’Orquestra Jove de la Selva, els blanencs X-Tramp i Els Amics de la Música de Lloret. 

La lloretenca Ary Martin actuarà a Lloret el 19 de març. Oferirà un concert centrat en el latin jazz i on la recaptació es destinarà a l’associació lloretenca contra el càncer. 

Els Amics de la Música han programat el tercer cicle de Nits de Piano que inclou tres concerts: Sánchez&Fortuny Duo (5 de maig) que ens convidaran a gaudir de la música de Mozart i Shubert interpretada a quatre mans.    Ignasi Prunés (19 de maig) que oferirà un concert de peces de Bach, Beethoven i Chopin entre d’altres. I tancarà el cicle la pianista Marta Puig (26 de maig) que oferirà un concert interpretant obres de Rameau, Ravel, Beethoven, Jánacek i Skrjabin. 

Dos concerts de col·lectius joves passaran també aquesta temporada per l’escenari lloretenc: el UAP, un projecte que treballa per difondre els valors de la pau a través de la música i el teatre en els instituts de les comarques gironines i que s’estrena a Lloret el 24 de febrer. L’altre col·lectiu destacat serà l’Orquestra Jove de la Selva, que aglutina el talent més jove de la comarca de La Selva i que actuaran a Lloret el diumenge 30 d’abril. 

La temporada musical lloretenca també destaca pel concert que els blanencs X-Tramp oferiran l’1 d’abril en un concert on es podrà escoltar cançons tan emblemàtiques com School, Crime of the Century, Hide in your shell, From now on, Rudy, Take the long way home, Lady, It’s raining again, entre d’altres, sense oblidar una de les obres mestres de Supertramp, el Fool’s Overture. 

La programació de la nova temporada del Teatre de Lloret es complementa amb una nova cartellera que, una vegada més, presenta el Cineclub Adler. 

L’equipament ofereix més d’una trenta de propostes entre teatre, circ, dansa, música i cinema. Pel regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert, ha dit que la programació escènica del teatre de Lloret té l’objectiu de compartir les arts en viu amb la ciutadania i entendre que tant el públic com els mateixos artistes demanen una altra manera de vincular-se amb les arts i és un deure dels espais públics escoltar i atendre’ls a tots per tal de garantir un dret bàsic com és l’accés universal a la cultura.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button