El PobleNotícies

Comença la setmana amb la campanya intensiva per combatre l’excés de velocitat als carrers i carreteres

“Aquesta setmana, del 31 de juliol al 6 d’agost, el Servei Català de Trànsit coordina amb el cos dels Mossos d’Esquadra i la Policies Locals una campanya policial intensiva per combatre la velocitat excessiva”.

Trànsit

Aquesta actuació de vigilància afecta tant l’àmbit interurbà de carreteres principals i secundàries com l’urbà, on la velocitat excessiva pot tenir greus conseqüències sobretot per a la seguretat dels col·lectius més vulnerables, com són els vianants i els ciclistes.

A la darrera campanya de controls de velocitat, del 27 de març al 2 d’abril d’enguany, es van imposar en una setmana gairebé 30 mil denúncies a tot Catalunya, de les quals 29.974 van ser administratives i 4 penals. Això vol dir que es van denunciar de mitjana més de 4 mil conductors cada dia per excés de velocitat. Al 2022, la velocitat inadequada va representar l’11,1% del total dels factors concurrents dels accidents amb víctimes en zona interurbana.

Quins efectes té la velocitat excessiva en la seguretat viària?

➡ L’increment de la velocitat augmenta la violència dels impactes en els sinistres viaris. Per exemple, una col·lisió a 50 km/h equivaldria a una caiguda des de 10 metres d’altura, mentre que tenir un accident a 160 km/h multiplica per deu la força del xoc i, per tant, les seves conseqüències.

➡ La distància de seguretat que s’ha de mantenir amb el cotxe del davant per parar a temps davant de qualsevol emergència depèn, fonamentalment, de la velocitat. En condicions normals, a 120 km/h recorres la distància equivalent a un camp de futbol abans d’aturar un cotxe.

➡ La distància necessària per a la detenció d’un vehicle s’obté sumant la distància de reacció més la distància de frenada. Per tant, la velocitat a la qual circules influeix directament en aquestes variables i incrementa el risc que puguis tenir un accident.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button