El PobleNotícies

Comença el període de prohibició de fer foc per a combatre els incendis forestals a Lloret de Mar

En una mesura preventiva l’Ajuntament de Lloret de Mar ha establert la prohibició de foc des del 15 de març fins al 15 d’octubre de 2024, amb l’objectiu de prevenir incendis forestals dins del seu terme municipal. La prohibició afecta directament l’ús de foc en terrenys forestals i en una franja de 500 metres al seu voltant, on queda terminantment prohibit encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat, independentment de la seva finalitat. Això inclou l’encesa de coets, globus, focs d’artifici, o qualsevol altre artefacte que contingui foc, així com el llançament d’objectes encesos.

La normativa vigent, basada en el Decret 64/1995, estableix que qualsevol activitat considerada de risc d’incendi en aquestes àrees requerirà una autorització específica de la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi. Les sol·licituds d’autorització s’han de presentar de manera presencial a l’oficina comarcal pertinent o telemàticament a través de l’enllaç proporcionat per l’administració: Formulari de sol·licitud d’autorització.

Durant el període crític, del 15 de juny al 15 de setembre, s’intensifiquen les restriccions, no concedint-se autoritzacions per a l’encesa de foc ni per a treballs que puguin generar restes vegetals, quedant suspeses totes les autoritzacions prèviament atorgades.

L’ordenança també detalla obligacions específiques per als titulars d’aprofitaments forestals i urbanitzacions. Els primers han de gestionar les capçades de manera que es redueixi el risc d’incendi, mentre que els responsables d’urbanitzacions han de complir amb una sèrie de mesures destinades a minimitzar la probabilitat d’incendis, incloent la gestió de la vegetació i la implementació d’una infraestructura d’hidrants.

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha fet èmfasi en la importància de la col·laboració ciutadana per a garantir l’efectivitat d’aquestes mesures i ha advertit que s’imposaran sancions als qui les infringeixin. A més, s’ha posat a disposició dels residents i propietaris un Pla d’Actuació d’Emergència (PAU) per a orientar-los en la millora de la seguretat contra incendis a les seves propietats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button