ComerçosNotícies

L’Associació de Comerciants de Lloret impulsa la creació de Clústers per reactivar zones comercialment apagades

L’Associació de Comerciants de Lloret, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Girona, va encarregar un estudi amb l’objectiu de desenvolupar econòmicament àrees que es troben al marge dels principals eixos comercials del municipi.

Mitjançant els Clústers intel·ligents, s’ha establert una estratègia per promoure la especialització i potenciar els espais comercials locals. Aquesta iniciativa es basa en informes detallats sobre el teixit comercial de Lloret de Mar.

L’estudi realitzat amb el suport de la subvenció de la Cambra de Comerç de Girona, en el marc del Programa “Apoyo del Comercio Minorista 2023” cofinançat pel Fons Social Europeu i el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, va geolocalitzar més de 1700 establiments actius al municipi, tot i ser temporada baixa. Aquest índex és notori considerant que Lloret té un nombre d’establiments cada 100 habitants més alt de Catalunya, segons l’Índex de Dotació Comercial.

Les activitats econòmiques es concentren principalment en 10 eixos a tot el municipi, amb més de 1400 negocis dedicats al comerç i serveis i 559 en restauració i hostaleria. A més, s’han identificat més de 470 establiments buits.

La creació de Clústers Comercials té com a objectiu activar àrees properes als principals eixos comercials, així com dins d’ells. Aquests clústers són concentracions d’establiments amb elevada especialització, atraient usuaris compradors exigents i generant oportunitats de col·laboració entre els membres.

L’Associació destaca la importància de la participació dels propietaris i de l’Ajuntament de Lloret de Mar en la identificació, localització i creació d’aquests clústers. La utilització d’un sistema d’indicadors basat en big data permetrà analitzar amb precisió l’escenari comercial urbà, facilitant la detecció d’oportunitats concretes i la definició de l’ADN comercial de Lloret.

En aquest sentit, l’Associació jugarà un paper fonamental en la localització de noves implantacions, avaluació d’establiments existents i detecció d’oportunitats en col·laboració amb agents immobiliaris, contribuint a la revitalització econòmica del municipi. Per ampliar la informació dels Clústers intel·ligents a Lloret visita el següent enllaç.

Però, què són els clústers comercials?

Els clústers comercials són concentracions d’establiments en una zona determinada on el fet que els caracteritza és que tenen un grau d’elevada especialització. Un cop funcionen aquests clústers atrauen usuaris compradors exigents que sempre busquen nous trams de servei dins de l’oferta del clúster. D’aquesta manera un negoci que neix i creix dins d’un clúster serà sempre un negoci més especialitzat i tindrà bones opcions de supervivència per l’impuls que rep de l’entorn comercial del clúster. Com el grau d’especialització és tan alt, els negocis d’un clúster es recomanen els uns als altres i col·laboren en donar servei conjuntament, fet que genera fonts de negoci extra, en forma de vendes creuades entre els negocis del clúster.

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button