Cartes al directorNotícies

Cartes al Director: “Vaig haver d’abandonar Lloret pels problemes d’insomni”

Tal com reflecteix la guia oficial d’establiments turístics de la Generalitat de Catalunya, a Lloret de Mar consten 3288 establiments HUT’s declarats legalment a la nostra població.

Segons un informe de Federatur (Federació Catalana d’Apartaments Turístics): “Els habitatges d’ús turístic són l’opció preferida de les famílies que visiten Catalunya. Els últims estudis de Federatur diuen que el 35% dels usuaris d’apartaments turístics no escollirien una destinació si en aquesta no hi ha HUT’s. A més, els habitatges d’ús turístic són una de les tipologies d’allotjament més sostenibles en petjada de carboni i en consums d’aigua. El sector contribueix, en gran manera, a fer viables moltes empreses que estan relacionades amb el món turístic (restaurants, activitats, comerç i tots els serveis derivats de la nostra activitat)”.

Federació Catalana d’Apartaments Turístics


Tot i que sembla molt positiu que tinguem tants HUT’s al nostre poble, des de fa anys s’acumulen les queixes per diverses raons, sobretot pels sorolls i descontrol a l’hora de reunir-se més persones de les permeses en un mateix habitacle.

Aquest és el tema que ocupa avui la “Carta al Director” a Lloret Gaceta i que ens ha fet arribar una ex-veïna del nostre municipi que va haver de marxar del poble (després d’una vida aquí) per no poder suportar els enrenous que li ocasionava un HUT (Habitatge d’Ús Turístic). Per motius de salut ella necessita viure en una zona tranquil·la, i per la por que en una altra zona de Lloret li passarà el mateix, va acabar llençant la tovallola deixant enrere el poble que la va veure créixer.

Carta al Director:

Em dic Cristina Cabré LLorens, escric en aquest espai de Lloret Gaceta per explicar la meva mala experiència amb els HUT’s i els seus llogaters. Sé que no soc l’única persona que ha passat per aquestes circumstàncies, o similars en diferents punts de la nostra població.

Vull titular el meu escrit amb aquesta frase: LA PANDÈMIA INCÍVICA I ECONÒMICA. No sé qui controla els lloguers de cases turístiques, però vaig estar molts anys vivint a les Masies de Lloret, fins que vaig haver de marxar per recuperar la meva salut i poder dormir. Van ser uns anys que per desgràcia no oblidaré mai. Vaig tindre una casa just a sobre (confrontant) d’on jo vivia que era, i encara és de lloguer per 15/17 persones (normalment hi havien més o convida ven a més gent) que la major part de les vegades eren incívics amb sorolls i música de discoteca gairebé 24 h amb un nivell sonor molt alt.

Llicència en qüestió:

Era impossible descansar, en tot l’estiu així, soroll sense parar. Quan marxaven uns arribaven uns altres igual o pitjor que els anteriors. Només hi havia una estona de pau quan els llogaters (sempre grups de gent jove) anaven a dormir, cap al migdia, però en quant es llevaven a la tarda, tornem-hi, fins a l’endemà. Vaig aguantar molt temps en detriment de la meva salut fins que vaig dir prou!. Vaig marxar, ells ja m’han fet fora, això no es podia suportar. La policia… deixem-ho aquí!

Tinc entès que el nou equip de govern ha començat a treballar dur amb aquest tema per a la temporada vinent, però l’anterior consistori no va fer res. Jo pregunto a qui correspongui salvaguardar la salut dels habitants del municipi i preservar el respecte pel descans de qui ha de dormir per poder anar a treballar l’endemà: Fins a on hem d’aguantar tota aquesta gent que no respecta la nostra vida??

Ara visc a Santa Cristina d’Aro, des de on faig saber aquests fets amb la meva experiència personal, i expresso la meva manera de pensar perquè desitjo que es posi fi a tota aquesta injustícia. Agraeixo a Lloret Gaceta per poder expressar-me, i també a l’actual Ajuntament de Lloret perquè em consta que estan intentant posar fi als problemes de convivència de tot un poble. Caldria molta més “mà dura” per resoldre els problemes que tenim sobretot a l’estiu?

Moltes gràcies.

Informació adicional:

El soroll, entès com a sons molestos que percep l’oïda, és considerat contaminació, ja que deteriora la qualitat ambiental del territori i afecta la salut de les persones. En aquest apartat trobareu tota la informació sobre els nivells sonors, els efectes del soroll, les fonts principals i la legislació implicada. Així mateix, també podeu consultar la prevenció, gestió i divulgació de la contaminació acústica que l’administració pública porta a terme. Accedeix a la informació oficial de Medi Ambient fent clic aquí.

3 Comments

 1. Totalmente de acuerdo y que triste tener que marcharse por el mal comportamiento. Vivo lo mismo cada año con el hotel Surf Mar, Fanals. Apd Semana Santa ya empiezan con los críos de colegios, que por mí parte no tienen su sitio en un hotel, a las 8 están ya gritando en el jardín y a las 24h todavía! y eso hasta Julio por lo de los colegios. Después la temporada. A medio día Agua Gym con la música y alta voces a tope y los monitores gritando y años las mismas canciones Luego a la hora de la siesta, no puedes estar leyendo, empiezan con el Waterpolo a las 15.30 1h gritando más todavía, tengo que cerrar todo poner aire acondicionado y hasta poner tapones y todavía se escucha y luego de noche ya no puedes ni cenar fuera porque la música en el jardín a tope más la que canta hasta las 24h, playback, muy fuerte. Llamé varías veces pero no hacen caso.
  Creo que deberían imponer reglas de horarios y decibeles a los hoteles que están en el centro de edificios privados para respetar la gente que vive y trabaja.
  Que se encarga el Ayuntamiento a estudiarlo.
  Gracias.

 2. El soroll i l incíviques són l actual pandèmia. Combatre-ho i erradicar-ho és una feina pendent. Cal un govern valent per actuar. No tot són els diners! i el benefici d algun empresari del sector de l oci!

 3. Hay mucho ruido procedente de estas casas porque la gente de vacaciones no se comporta como es debido. Cuando están de vacaciones, la prioridad es la fiesta, divertirse… todo con mucha gente.
  El número de ocupantes de una casa debería limitarse drásticamente y los alquileres ilegales deberían controlarse con mucha, mucha regularidad.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button