Cartes al directorNotícies

Cartes al Director: “Lluitant vint anys per un problema de merda: vivim dins d’una claveguera, literalment”

Lamentablement, avui tornem a tocar el tema de la insalubritat per aigües fecals que envaeixen els habitacles. L’urbanització de “Els Pinars” torna a ser protagonista per aquest motiu. Hem rebut aquesta carta que fa una denúncia pública per donar a conèixer els fets als lectors.

Benvolguts lectors:
Em dic Anna Maria Tena i fa més de vint anys que lluito per aconseguir una solució per les aigües fecals que traspassen els murs de casa meva. Escric aquesta carta amb la desesperació acumulada després de tants anys aguantant brutícia, insectes, pudors i problemes de salut.

Permeti’m explicar-los aquesta terrible història. L’any 2002 vaig comprar la meva casa a través de la promotora Finques Companys de Blanes, gestionada per la venedora Jessica Javier R. i el promotor, Francisco Garrones G. El 2004, per Sant Joan, vam entrar a viure-hi, però al setembre del mateix any ja teníem fuites d’aigües fecals envaint el nostre mur. Davant aquesta situació, vam fer la primera denúncia.

Em vaig sentir totalment enganyada amb la compra d’aquesta casa. L’any 2006 vam anar a judici per aquesta denúncia. Literalment, la meva casa està dins d’una claveguera, amb servituds per on passen aigües fecals i pluvials barrejades, provinents d’una finca del carrer de darrere de casa meva.

En aquesta finca hi ha una casa que no es va acabar d’edificar perquè, en sortir la sentència, van aturar l’obra a causa de la problemàtica trajectòria de les canonades (la casa en qüestió no tenia servituds) i les aigües fecals arribaven al meu mur. La sentència suposadament obligava el promotor a arreglar el problema, però segons sembla, no es va fer correctament.

El regidor al seu dia, el Sr. Valls, que el 2007 era al capdavant d’Urbanisme, em va mostrar les factures de “Pallarés” per demostrar que suposadament ja ho havien arreglat, però no era així, el problema a ressorgit en tenir la casa inquilins. Tot ha tornat: pudors, insectes, aigües fecals, i jo de nou presentant queixes a urbanisme.

Tinc la documentació del registre de propietat de cada any amb els canvis que es feien. En un principi, la finca era dels bancs i no constava la casa, només el sol. No sóc l’única que té problemes en aquesta urbanització de Lloret, la meva veïna està igual, és la polèmica situació del SECTOR 3AC dels Pinars, del qual se’n va fer ressò anys enrere en diferents mitjans de comunicació.

Aquesta lluita constant d’anar i venir, fer queixes, judicis, citacions, i mentre suportant la pudor, humitats i invasions d’insectes, ens ha causat problemes de salut. El meu home està molt malalt des de 2008 i jo pateixo malalties causades per l’estrès i les condicions insalubres en què ens veiem obligats a viure. Aquesta casa ha sigut la nostra ruïna, ho hem invertit tot a intentar arreglar el problema i ara estem rebent ajudes socials per manca de recursos econòmics.

Tot s’ha agreujat aquest 2023 quan vam veure que a la casa de la finca causant del problema hi vivia gent. Els inquilins han comprat la casa a algun banc. He vist al registre que han canviat l’estat de la finca sense comprovar que encara provoca un greu problema. Hem tornat a fer denúncies i comença un nou i penós periple per aconseguir una solució. Ara les aigües fecals que ens arriben, en haver-hi habitants a la casa, són més abundants. Vaig fer venir la policia municipal perquè veiés el que ens passa; ells van informar l’ajuntament i van fer venir “Pallarés”, que va desconnectar unes canonades prop de casa meva que ens van dir que eren del veí i així no arribarien les aigües fecals. Però malauradament, no ha sigut així, i ara les aigües fecals arriben al mur de la nostra piscina i ens inunden el garatge.

Quan vaig a l’ajuntament em passen d’un departament a l’altre i passo el temps demanant hora. Encara no tinc resposta i continuo pendent de cites. Aquesta història terrible ens ha minat la salut i destruït la nostra economia.

Estem dins una claveguera

Aquesta mateixa setmana a tornat a venir la policia a comprovar el que ens passa, i també ha vingut Pallarés afirmant que estem dins una claveguera. És terrible, no podem ni respirar.

Amenaçada de mort

Amb aquesta carta al director i a través de Lloret Gaceta, vull fer constar els meus vint anys de lluita, i denunciar que per haver mogut fils i remogut el tema, estic amenaçada de mort, cosa de la qual ja té constància la Guàrdia Civil.

I posats a dir, i perquè se sàpiga com de malament funciona tot a Els Pinars i a Urbanisme, els informo que nosaltres no paguem aigua, perquè no tenim comptadors propis, el meu està unificat al veí, però ni l’un ni l’altre paguem res, i així fa vint anys!

Apreciats lectors, què els sembla com funciona tot? Tinguin molta cura de saber tot el que es fa quant a les finques i cases abans de comprar, perquè les solucions als problemes que poden arrossegar semblen impossibles.

Atentament,
Anna Maria Tena  

One Comment

  1. Use cal viva, para mitigarlo… Sin contratar un arquitecto y hacer las obras necesarias … Es lo único que se me ocurre.
    Suerte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button