Cartes al directorNotícies

Cartes al Director: “Greus irregularitats en una concessió municipal de Lloret de Mar”

Avui rebem a la redacció de Lloret Gaceta la carta d’en Josep Mula, gerent de TRANSBRAVA, empresa nascuda fa gairebé 10 anys a Lloret de Mar, amb un projecte pioner creant la travessia de la Costa Brava per etapes amb caiac. Una empresa compromesa amb el medi ambient on les excursions amb caiac i pàdel sup són la seva manera de vida i la seva font d’ingressos. L’empresari en aquest escrit posa de manifest el silenci de l’ajuntament davant unes presumptes irregularitats per segona temporada consecutiva contra una empresa de Lloret, on ha denunciat el cas a la Generalitat, Unitat Marítima dels Mossos, Capitania Marítima, Síndic de Lloret, Síndic de Greuges, GAIP i Fiscalia Antifrau, on, segons la seva versió, tots coincideixen i corroboren les seves aportacions, pero manifesten que correspon a l’ajuntament de Lloret donar o denegar les llicències d’activitats.

Carta al Director:

Per segon estiu consecutiu, l’empresa LEMON KAYAK ofereix els seus serveis a la platja de Fenals, aquesta concessió municipal correspon a una escola de caiac. Des de la seva obertura, presumptament, està treballant de manera irregular, amb ple coneixement de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Els incompliments són múltiples, entre altres suposades irregularitats: No ser base nàutica autoritzada per la Generalitat, obrir sense l’autorització de Capitania Marítima, fer excursions amb “guies” sense titulació, no disposar d’embarcació de salvament obligatòria, dur a terme activitats potencialment perilloses com el coastering, de la que no disposen d’autorització, ni guies titulats o disposar de treballadors sense estar donats d’alta a la Seguretat Social. Qualsevol d’aquestes exigències són d’obligat compliment per obtenir la llicencia municipal d’activitat. El seu incompliment, segons el reglament de platges i les bases del concurs de platges 2022-2025, son motiu automàtic de revocació de l’autorització.

He formulat fins ara, un total de 18 instàncies denunciant d’aquestes irregularitats a l’Ajuntament de Lloret de Mar i no he rebut cap resposta, quan el termini màxim són tres mesos per resoldre i notificar. També he reclamat a nombroses institucions públiques, contestar a les meves instàncies. A la majoria d’elles, li han donat el silenci per resposta i algun cop s’han justificat dient que la informació reclamada no es podia aportar, donat que estava emparada per la llei de protecció de dades.

La GAIP (comissió de garantia del dret d’accés a la informació pública) ha fonamentat jurídicament, la seva competència, així com el dret d’accés del reclamant a la documentació presentada per LEMON KAYAK, per tal de poder acreditar les suposades irregularitats durant l’apertura i el funcionament. La GAIP també posa de manifest la manca de col·laboració de l’Ajuntament de Lloret de Mar, qualificant aquest fet com a molt greu i imposen un termini al consistori, perquè aporti tota la documentació reclamada pel demandant. Un termini excedit àmpliament.

L’Ajuntament de Lloret de Mar, a través de LLORET TURISME, un ens municipal que gestiona l’oficina de turisme, aquestes darreres setmanes divulga insistentment i ven les activitats de LEMON KAYAK ja sigui a la seva web, xarxes socials o als panells lluminosos del municipi. LLORET TURISME, té contractades múltiples activitats amb aquesta empresa durant tot l’estiu i molt possiblement sigui el client principal de LEMON KAYAK. Torno a repetir: una empresa que treballa suposadament de manera irregular i que actua igual que l’ajuntament, negant-se a aportar la documentació requerida i així evitar demostrar si opera dins la legalitat.

Em faig moltes preguntes i de moment es impossible trobar-ne la resposta:

⚪️Per quina raó, l’Ajuntament de Lloret de Mar es nega a aportar la documentació requerida per la part afectada i no dona contesta a cap de les 18 instàncies que se li reclama des de fa més d’un any?

⚪️Com LEMON KAYAK ha aconseguit la llicència municipal d’activitat, a pesar d’haver incomplert presumptament les normes bàsiques d’obertura d’un negoci i gran part de la normativa del seu sector?

⚪️Perquè després de totes les suposades irregularitats comeses i acreditades, durant la temporada 2022, com li han autoritzat a obrir novament aquest estiu?

⚪️Si les bases del concurs i la normativa de platges, són ben clares respecte dels motius que porten a la revocació, per què no s’apliquen?

⚪️Algú s’imagina anar a fer submarinisme o escalada i que l’instructor, no disposi de  cap titulació? Suposadament, això ha passat en LEMON KAYAK, on moltes escoles i casals, han confiat a personal no qualificat, a centenars de nens, en un entorn aquàtic.

⚪️Per què LLORET TURISME, destina els diners dels ciutadans de Lloret de Mar a una concessió de platja que treballa suposadament de manera irregular?

Malauradament, aquestes situacions que exposo, no són aïllades. Darrerament, Lloret de Mar ha estat noticia per afers similars com el cas Planiol o les oposicions a sergent a la Policia Local. Vull creure, ara que arriben aires nous al consistori, tots aquests suposats nepotismes encoberts, tocaran a la seva fi i els nous responsables polítics posaran la màxima cura, perquè hi hagi les mesures de control i transparència, que fins ara han estat absents.

Totes les afirmacions que es fan en aquest escrit, han estat aportades documentalment a la redacció de LLORET GACETA, que adjunto a continuació:

____________________

LLORET GACETA NO ES FA RESPONSABLE DEL CONTINGUT NI DE LA VERACITAT DE L’ARGUMENT DE LA CARTA REBUDA, PERÒ SI LES COMPROVACIONS DELS DOCUMENTS APORTATS (5 PDF ADJUNTS), PODENT FER-NOS ARRIBAR QUANTES CONSIDERACIONS AL RESPECTE AL MAIL:info@lloretgaceta.com.

20 Comments

 1. Si qui escriu tot això ho pot sustentar documentalment, em sembla escandalós i molt preocupant. No s’hi val a parlar de transparència i després ignorar tantes instàncies amb fets descrits tant greus…
  Assumpte lleig.

  1. Igualmente el tema de las hamacas utilizando todo el litoral del mar desde el centro comercial Carabela hasta el museo del mar yo creo que se tendría que revisar si está permitido o hay algo bajo mano

 2. Respira molta impotència davant una administració que passa de resoldre com toca, en positiu o negatiu, però resoldre. Hauriem de ser més actius tots davant tanta incompetència i deixar-nos prendre el pél. 18 insràncies??? Es contesten i punt. Mala olor!!!

 3. Quina vergonya! Els usuaris no podem passar ni un dia els terminis que ens donen per presentar al·legacions, pagar multes, etc. I l’ajuntament aquí es creu que està per sobre de tot. El temps dirà… però també aquí guanya l’administració, que té tot el temps del món i cap pressa a resoldre qüestions que els comprometen.

 4. Fer 18 instàncies i no rebre resposta es una vergonya, i tots sabem que la justícia ordinària es molt lenta, això es podria haver resolt amb una contestació clara i documentada per part de l’Ajuntament, ¿potser no contesta per que te alguna cosa poc clara?, ¿quan temps es necessita per resoldre un tema que pot fer que una empres pugi seguir treballant o hagi de plegar?

 5. És una llàstima que els administrats – que de fet paguem als administradors, i que per tant, representa que treballen per nosaltres – haguem d’assistir impotents, a mostres d’arbitrarietat i prepoténcia d’aquesta mena.
  No és obligatori per a ningú treballar en tasques de servei públic. Per tant, els que tenen la tentació d’utilitzar les institucions com si fossin seves – pervertint el mandat democràtic que se’ls hi ha encomanat – potser seria bo que deixessin pas a gent més ben intencionada….

 6. És indignant i vergonyós que passin aquestes coses.

  I que l’administració faci cas omís a les evidències presentades i a mes recolzi i fomenti un projecte infestat d’irregularitats, encara és més llastimós.

  Ànims amb la teva lluita, Josep.

 7. Bé, aquesta publicació és molt dura per no ser certa, ningú s’atreviria publicar una demanda tant clara i directa sense tenir la certesa del que explica. Aquest noi no li tremola la mà i espero que no afluixi, quan es va amb la veritat per davant es parla molt segur. La justícia és incerta, però la poca dignitat d’un ajuntament que permet aquestes sèrie de negligències, és igual de corrupte que el que les fa. Només espero que cap usuari que contracta aquests “serveis” pateixi cap mal. Només espero que aquest noi recuperi les ganes i la il·lusió de treballar del que li agrada, que segur no és fàcil aguantar tota aquesta merda. Ajuntament, no teniu vergonya. Això tard o d’hora us passarà factura, o això espero.

 8. Desenvolupar aquesta activitat sense la corresponent llicencia municipal seria una irregularitat molt greu, i en cas d’accidents, deixaria als usuaris sense les mínimes cobertures.

  Urgeix aclarir i justificar la situació.

 9. Alucinante, me lo he tenido que leer dos veces porque no daba crédito a lo que leía. Si es verdad que el verano pasado se trabajo de manera tan irregular y viendo la documentación que hay, parece que así fue.
  Que se vuelva a abrir este año después de denunciarlo esta persona a tantos estamentos públicos, es señal que el sistema falla totalmente, sobretodo el ayuntamiento que parece ser que es responsable final de supervisar la apertura y no solo eso, ademas de ser totalmente opacos, defienden a la empresa infractora a capa y espada. La verdad que este caso hace una pinta de corrupción total. Por suerte hay nuevo alcalde y tiene las manos limpias y libres para empezar a hacer limpieza, falta que tenga el coraje suficiente.
  Por mi parte, ya se donde no ire con mis hijos.
  Animos al afectado.

 10. Indignant!, L’escrit amb tota la documentació adjuntada es demolidor.
  Com a ciutadà que pago els meus impostos a Lloret, exigeixo que avui mateix, surti una nota publica de l’ajuntament, on doni la seva versió i expliqui les mesures que es pendran i nomes hi veig dues, o posar una querella contra aquesta persona per difamació o aplicar el regim sancionador al/s funcionari/s responsable/s. Això no treu que cal ser el màxim de transparents, fent publica la documentació legítimament reclamada.
  Explicacions ja!

 11. No sóc de Lloret però he gaudit de la professionalitat d’en Josep Mula quan tenia la concessió i puc dir que els usuaris ens podíem sentir completament segurs cosa que ara poso en dubte amb les “suposades” irregularitats. Jo no aniré amb lemon kayak i des d’aquí demano a l’ajuntament de Lloret que acompleixi amb les seves pròpies normes i amb les de la Generalitat i les estatals

 12. Això es difamació. Es molt penos que si no es pot aconseguir el que es vol de forma legal es faci us dels mitjans per mentir i entorbir les administracions publiques i encara més trist empreses privades. Tot el que es diu en aquesta carta es fals, conec de primera mà aquest tema i el que s’expossa no s’asembla en res a la realitat

  1. Bon dia Pablo, jo també conec tota aquesta problemàtica a fons des de el primer dia i et puc assegurar que en Josep, nomes ha fet pública una ínfima part de la problemàtica amb LEMON KAYAK.
   En cap moment esmenta les irregularitats de com va aconseguir aquesta senyora la concessió, quan no tenia cap titulació nàutica per poder optar a la licitació, al ser un requisit obligatori, a mes de la gran quantitat de documentació irregular o falsejada que va presentar a concurs i li van puntuar. Per aquestes evidents irregularitats, te presentat un recurs de demanda contra l’ajuntament, al jutjat contenciós administratiu, on la sentencia malauradament, es pot dilatar uns anys.
   L’actitud lloable d’en Josep de no callar, no acceptar i voler arribar al fons de la qüestió, li ha portat molts problemes. En Josep tampoc explica aquí, la miserable persecució que ha patit aquest darrer any, per aquesta senyora amb denuncies falses i per part de l’ajuntament amb sancions inventades i coaccions diverses.
   Si l’ajuntament no vol aportar la documentació reclamada en les 18 instancies no contestades, que em sembla escandalós -per no dir punible-, ¿perquè no ho fa LEMON KAYAK? i aquest tema es tanca instantàniament.
   Després de publicar aquestes greus irregularitats en una concessió publica, ¿l’ajuntament no dirà res?, ¿no prendrà cap mesura? Sigui la que sigui.

 13. Exactament Albert!

  Si el que diu l’article, adjuntant documentació, no fos cert, la part contrària hauria aportat les evidències necessàries per tancar el cas però…això ja fa més d’un any que dura i cada cop d’embolicar més!
  Està clar que algú té coses a amagar, sinó tot plegat ja fora resolt.

  Aquest home ha d’estar ben cansat de remar contra corrent i amb el vent en contra, davant d’una Administració que sembla que ignora els seus propis procediments i terminis.

  És increíble que les institucions que ens representen i a les que mantenim amb el nostre treball, responguin així a les nostres necessitats bàsiques, com exigir justícia davant de tantes irregularitats!

  Demanem respostes i solucions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button