Cartes al directorNotícies

Cartes al Director: “Els “inquilins” de la renovada plaça Pere Torrent de Lloret de Mar”

Avui a “Cartes al Director” a Lloret Gaceta ens arriba el malestar en forma d’escrit dels veïns de la Plaça Pere Torrent de Lloret, on manifesten que d’ençà que es va remodelar la plaça, els problemes de convivència i consum d’alcohol típics de la zona, s’han agreujat.

IMATGES CAPTURADES PELS VEÏNS DE LA ZONA:

Cal recordar que aquesta plaça es coneix popularment per la plaça de la llentia, o ara, per la de les lletres amb un cost de 80.000 euros i un total de més de 900.000€.

Els fets que ens detallen els veïns de la Plaça Pere Torrent es van iniciar quan van instal·lar uns bancs en forma de “L” just davant del Bon Preu i uns altres a l’altre costat.

Aquests nous bancs han sigut un atractiu pels indigents. Cada dia s’ajuntaven més persones, fins a formar un grup de gairebé quinze. Es reuniexen diàriament per prendre cerveses, escridassar-se, i fer sorolls, fins i tot algun cop hi havia baralles i feien les seves necessitats de tota mena a la plaça.

Els veïns van alertar a l’ajuntament, enviant instàncies de les quals no van rebre resposta efectiva, i van decidir obrir perfil a les xarxes socials per donar a conèixer públicament la qüestió. De manera oficial, sembla que en ser una plaça pública la policia no podia prohibir a ningú acopar-la.

Va ser llavors quan el regidor que pertoca a la zona, Albert Robert, juntament amb Lara Torres es van fer càrrec del problema observant contínuament els fets que succeïen a la plaça; els sorolls que afecten els veïns, les pudors dels excrements i les deixalles i escombreries que llançaven sobre el sostre del pàrquing.

Els veïns van demanar que reubiquessin els bancs on fins i tot s’instal·laven per passar les nits dormint allí mateix.

Arran d’observar que realment era un punt problemàtic pels veïns, i que els bancs estaven en un lloc amagat i estratègic per fer bajanades i molestar, el regidor Albert Robert els va comunicar que estudiarien el tema per donar solució.

Finalment, aquest passat dimarts, el banc s’han canviat de lloc (ara són sota les palmeres).

Els veïns agraeixen el canvi, tot i que la qüestió és que encara es continuen formant aquests grups i fan el mateix que abans, però almenys als veïns no els hi arriba la pudor d’excrements i tenen menys soroll i volen que el consistori ajudi d’alguna manera aquests veïns.

Parlem també amb els indigents d’aquesta zona i comenten que no tenen ingressos, ni una llar, ni estalvis i que la poca cosa que aconsegueixen és per poder menjar i beure, i se senten tal com ens manifesten molt desemparats i sense protecció municipal més que la petita  ajuda del Banc d’Aliments, sent la convivència als carrers de Lloret la seva única alternativa. Respecte als seus incívics comportaments gravats per les càmeres dels veïns i que han compartit avui amb aquesta carta, no volen fer declaracions. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button