Cartes al directorNotícies

Cartes al Director: “Deure un any i mig de factures d’aigua del meu ex inquilí, per la nefasta gestió de l’aigua a Lloret”

Avui en aquesta carta al director queda reflectit el neguit d’una veïna de Lloret que té una casa a Lloret Residencial, i està patint un problema important amb la companyia d’aigua. I no és només ella qui ho pateix, afecta més de 150 habitatges. La falta de comunicats per part de l’antiga empresa que li feia el subministrament està fent que se li hi hagi acumulat un rellevant deute del consum d’aigua d’un inquilí que ja no habita la casa. Ens ho explica la Marita Romero.

Cartes al Director: “Deure un any i mig de factures d’aigua del meu ex inquilí, per la nefasta gestió de l’aigua a Lloret”

Em dic Marita Romero. Mitjançant aquest espai de Cartes al Director de Lloret Gaceta voldria comunicar un problema que s’està produint a Lloret Residencial relacionat amb el subministrament d’aigües.

L’any 2022 el subministrament d’aigües de Lloret Residencial encara el donava l’empresa Riera de Cabanyes. Va ser al mes de juliol del 2022 quan va passar a l’empresa subministradora d’aigües. Aquesta va fer una circular demandant les nostres dades per fer un canvi de companyia. Nosaltres, com a propietaris d’una finca a Lloret Residencial no hem rebut cap altra notificació ni requeriment en el qual s’indiqués que no s’estaven cobrant rebuts per la companyia de l’aigua des de fa un any i mig.

Els nostres llogaters no pagàvem l’aigua des de tot aquest temps i no ens ho havien comunicat. Ja que l’empresa no enviava rebuts. Ha estat un veí que ens ha comunicat que el dia 11 de desembre del 2023 Aqualia procedirà a treure el comptador anterior, ja que no s’ha fet el canvi de companyia. De seguida ens vam posar en contacte amb Aqualia que ens va informar que hi ha més de 150 habitatges a la urbanització en la mateixa situació.

Vam demanar perquè no es van continuar fent les lectures corresponents, i les seves factures per l’aigua consumida des del 2022. I van respondre que: “es farà ara en el cas que canviem de companyia i posem el seu comptador, perquè no figurem com abonats d’ells”.

La meva sorpresa és que hauré d’assumir la factura dels meus ex-inquilins d’un any i mig de subministrament i hauré de pagar les despeses d’un comptador nou. Tot això, sense haver tingut constància de la situació del subministrament d’aigua des de fa un any i mig, sense cap notificació, i sense cap mena d’informació.

Aqualia s’ha dignat a enviar-me una carta aquest mes de desembre després que em posés en contacte amb ells i els hi facilités les meves dades. La carta l’han enviat per informar-me que l’11 de desembre procedirian a treure el comptador si no envio les meves dades com a titular del contracte nou. I que el mes de gener em passaran el rebut de la factura total de l’any i mig que no m’havien remès i que és el deute de l’inquilí que ara he de pagar jo. A la carta venen detallats els habitatges en la mateixa situació, com deia més de 150 domicilis.

Tot això ho faig saber en aquesta carta perquè em sembla tot molt injust i d’una gestió nefasta. Espero que les persones que no saben res d’aquest tema i tinguin un habitatge a Lloret Residencial estiguin a l’aguait perquè es trobaran la sorpresa.

Segons exposen des de l’Ajuntament…

…aquestes urbanitzacions depenien del subministrament d’una empresa privada fins que el juliol de 2022 el govern local va signar un conveni amb la propietat per municipalitzar el servei d’aigua després d’anys de problemes amb l’anterior empresa que proporcionava el servei, Riera de Cabanyes. Aleshores, Aqualia es va fer càrrec dels serveis de subministrament i els residents d’aquestes dues urbanitzacions passaven a tenir les mateixes condicions que la resta de ciutadans del municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button