Cartes al director

Cartes al director: Contaminació acústica excessiva

Avui a Lloret Gaceta rebem la carta d’en Ferran, qui es queixa de la contaminació acústica de la Vila de Blanes i creu que s’hauria de regular de diferents maneres.

Sóc en Ferran Abad Oller i us escric de L’Avinguda de les SIRENES de Lloret (Avinguda Vila de Blanes del núm. 112 al 230)…

Aquesta és la denominació popular dels veïns que vivim i suportem el calvari acústic en aquest tram de carrer/avinguda de la nostra població.

Entre ambulàncies del SEM (80%) més Bombers més Policia Local més Mossos d’Esquadra, cada 5/10 minuts de mitjana sona la sirena a tot volum i sense interrupció dels vehicles d’emergència sobretot en temporada alta. Facin càlculs del que representa cada dia de cada dia…

La qüestió és si el 100% de les situacions de pas d’aquests vehicles són veritablement emergències. Creiem que com molt, només ho són el 30/40%. Moltes ambulàncies la connecten sense cap mirament per obtenir pas preferent i estalviar-se els semàfors de tornada a la base o durant un trasllat als Caps sense urgència.

La normativa diu que només s’ha d’activar la sirena sonora en cas d’Obstrucció Real de Pas, com és lògic i no durant tot el trajecte i a tot volum com fan el 95% d’ambulàncies.

Atès que ja s’ha demanat al Departament de Salut per escrit i vàries vegades a l’Ajuntament en forma de queixes amb les seves aplicacions i ningú fa absolutament res de res, proposem diverses mesures urgents que és imprescindible realitzar:

– Establiment d’un CARRIL EXCLUSIU per a vehicles d’emergències des de la Rotonda intersecció Avinguda Vila de Blanes amb Carrer Nicolau Font i Maig/Avinguda Amèrica i la sortida de la Rotonda

Intersecció de la mateixa Avinguda Vila de Blanes amb Carrer Igualada/Avinguda de Fenals.

– Control REAL d’excés de velocitat amb radars reals i avís de velocitat igual que el que hi ha cap al centre de la població amb establiment màxim de 30/40.

– Control de Policia Local o Mossos d’Esquadra in situ o càmeres amb sancions severes (2.000 €). Això produiria el cessament immediat de les actituds incíviques.

– Recalibrar els “tempos” d’interrupció de pas dels semàfors, actualment de només 18 segons de pas per als vianants i 100 segons pel trànsit rodat.

– Finalment, el reasfaltat de tot el tram per un compost menys porós de tipus antisoroll que la mateixa Generalitat (recordar que el titular de la Gi-682 és el Servei Territorial de Carreteres de Girona del Departament de Territori) ja està aplicant en proves a la C-31. El mateix Ajuntament de Barcelona també el va canviar a molts carrers per evitar l’excés de decibels en el rodament dels vehicles.

La característica de via única de pas entre la població i l’Hospital Comarcal de Blanes (manca de planificació pública) sumat a les actituds incíviques de la gran majoria de conductors especialment motos amb escapament lliure i a tota velocitat sense gens de respecte pel límit establert de 50 km/h augmenten l’insuportable soroll d’aquest carrer durant tot el dia.

Malgrat que parlem de la carretera GI-682 s’hauria de recordar que és també una travessera urbana i un carrer del poble, i per tant, competència dels responsables de l’Ajuntament de vetllar per la salut en aquest cas de “Contaminació Acústica” que patim.

És evident que som quaranta mil habitants que gairebé es quadrupliquen en temporada alta i que això es manifesta proporcionalment en la quantitat d’emergències, etc. Malgrat això, durant la resta de l’any també els vehicles d’emergència abusen de la insuportable SIRENA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button