NotíciesSalut

Canvis positius amb les restriccions covid: nombre de casos, quarantenes, oci nocturn, col·legis…

Oci Nocturn:

L’oci nocturn podrà obrir l’11 de febrer

El Govern ha dictat les mesures per contenir la covid-19 que seran vàlides els propers 14 dies. A partir d’ara, es recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de forma presencial als llocs de treball i fomentin l’ús del teletreball quan per la naturalesa de l’activitat laboral sigui possible.

El Govern també ha aprovat que l’11 de febrer pugui reobrir l’oci nocturn. Discoteques, bars musicals i sales de concerts podran tornar a obrir, sense restriccions d’aforament ni limitacions horàries d’aquí a dos caps de setmana. Tampoc serà necessari, igual que no ho és ja en el sector de la restauració ni en els gimnasos, l’ús del certificat COVID.
S’insisteix en fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància i aplicar les mesures higièniques i de ventilació.

A les Escoles:

Avui dilluns desapareixen els testos d’antígens a les escoles. Ja no es faran les proves als contactes estrets dels positius d’una mateixa classe, que, de fet, eren voluntàries. Només es mantindran per al professorat i per a l’alumnat d’educació especial

Ara, la recepta per fer-se un test d’antígens ja no apareixerà de manera automàtica a l’aplicatiu “La meva salut” dels nens i nenes companys del grup bombolla d’un cas positiu.

Només es mantindrà el test d’antígens per a casos concrets en què calgui fer un test per motius mèdics. En aquests supòsits els alumnes d’educació infantil hauran d’anar al CAP i els de primària, a les farmàcies adherides.
 

Quarantenes:

Moltes famílies continuen pendents de quan desapareixeran les quarantenes. El govern ja ha pres la decisió i encara ha de concretar la data, però en tot cas ja ha dit que no aniria més enllà de finals de febrer.

La millora de les dades en aquesta sisena onada és evident. Un dels indicadors que més han caigut és la velocitat de transmissió, que frega els nivells més baixos de tota la pandèmia i se situa al 0,65. Això vol dir que 100 persones que hagin donat positiu n’infecten 65 més.

A les escoles, la setmana passada es tancava amb 40.000 persones confinades, entre alumnes, professors i personal dels centres educatius, uns 20.000 menys que la setmana anterior. 

Nombre de casos a la Corporació:

El nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació és de 68 persones, 14 menys que el dijous 3 de gener. Actualment hi ha 44 pacients ingressats a l’Hospital de Calella, entre els quals estan contemplats també els pacients d’hospitalització sociosanitària, 21 a l’Hospital de Blanes, 1 a l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar, i 2 a l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes.

Tenint en compte l’últim recompte (03/02), a l’Hospital de Calella s’han registrat 14 ingressos, 24 altes, 1 de les quals és un trasllat a un altre centre sanitari, i 9 són pacients que ja han negativitzat però continuen ingressats al centre. També s’han comptabilitzat 2 defuncions.

A l‘Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (03/02), s’han comptabilitzat 9 nous ingressos i s’han registrat 9 altes.

A l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar, respecte a l’últim recompte (03/02), no s’ha detectat cap nou cas.

A l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes, respecte a l’últim recompte (03/02), 4 dels pacients positius ja han negativitzat després de l’última prova diagnòstica que se’ls hi ha realitzat.

Risc de rebrot:

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 2.696 punts i l’RT és del 0,61. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és de 2.358 punts i l’RT és del 0,60. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 2.420 punts i l’RT és del 0,60.

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, actualment hi ha 37 professionals positius i en aïllament per la Covid-19.

És important que es continuïn mantenint les mesures d’higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent, distància i ventilació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button