Albert Pibernat i MasColumnes

Camí del Puig del Castellet, o ¿AP Castellet?, més de 3000 vehicles al dia.

Sense humor no hi ha victòria. Ja fa anys que diversos veïns anem demanant a l’ajuntament de Lloret de Mar una solució per aquest “camí” emporlanat, dic camí però podríem dir-li Autopista, i és que aquí la llei de tràfic se l’aplica cadascú com li sembla, i no voldria donar idees però si posessin un radar, segurament, la renda per capita pujaria notablement. S’ha demanat posar bandes rugoses per reduir la velocitat dels qui es pensen que estan en un tram del Paris Dakar, i és que en aquest tram, tant cotxes, com motos, hi passen a altes velocitats. La resposta de l’ajuntament ha estat sempre negativa, al·legant que és un camí i no s’hi poden posar bandes rugoses, o que els cotxes que hi circulen ho fan a la velocitat adequada (WTF), i jo em pregunto…, com ho saben?… és tot un misteri, la veritat és que si es pensen que ho saben van errats, jo hi visc just enmig d’aquest camí i per aquí impera la llei del gas a fons o la del faig tard i aquí ningú em veu, moltes vegades els crides i t’ensenyen el dit, però no passa res, i no passa perquè….perquè….doncs no se perquè no passa res més, hi ha hagut accidents diversos, amb cotxes bolcats i tot!, inclús a casa ens han doblegat la porta vàries vegades a l’emportar-se contra ella, segurament perquè anaven a la velocitat adequada….

No sé fins a quin punt un poble pot tenir un camí en aquest estat tan deplorable, van posant pedaços any rere any amb l’excusa de què tota la urbanització està afectada pel POUM i clar…las cosas de palacio…, bé no vull entrar amb el tema del POUM, ho deixarem per la propera.

Pels qui encara no sabeu quin és aquest camí, és el que uneix el poble amb el barri de Roca Grossa, si pugeu pel CAP el trobareu segur, potser haureu d’anar amb compte perquè en quasi tot el tram tan sols hi passa un cotxe, però si aneu amb vehicle encara aneu protegits, però… i si aneu a peu?, doncs si aneu a peu haureu d’anar pel mig del carrer, i és que no hi ha voreres, i clar, els cotxes no van precisament a poc a poc, has d’anar mirant enrere tota l’estona perquè no et vingui un “flipat” d’aquests i se t’emporti a l’altre barri.

No sé si ho sabeu, però per aquest “camí” un dia qualsevol d’estiu hi passen fins a 3000 vehicles, segurament en caps de setmana 3500. En el vídeo podeu veure amb temps reduït el que seria una hora de tràfic en aquest “camí”, hi veureu passar uns 270 cotxes!

No sé pas si ho arreglaran mai, però crec que per seguretat ho haurien de fer, i urgentment, cada vegada hi ha més cases de lloguer turístic per aquí dalt (un altre tema que hauré de parlar), i no fos cas que aquests turistes que pugen de matinada cridant i borratxos, baixessin a l’endemà de ressaca i els atropellessin, no fos cas!, bromes a part, si us plau… arregleu aquest camí d’una vegada que falta li fa, recordeu que ho hem demanat per activa i per passiva i un dia tindrem un disgust, hi passa molta gent, i molts van caminant, tots ells tenen pares, mares, germans, avis, amics i moltes altres coses, i volem poder anar tranquils a tots llocs sense cap perill de morir en l’intent.

5 Comentaris

  1. Estic molt d’acord amb el què s’exposa a l’article. Afegir també que molts Dels que fa molts i molts anys que vivim a Roca Grossa, o Turó, abans tot era Roca Grossa, no entenem el dental de stop que hi ha adalt de tot d’aquell Camí. Fa uns quants anys a on Estava la caseta d’ informació Hi havia un ceda el paso i un stop pero per aquells que venien per dreta i Esquerra o volien baixar. Algun día passarà alguna cosa. Ojalá els que van posar aquell stop s’ho repensin o pugin un parell de vegades per aquest Camí per prendre decisions tenint coneixement. Gràcies per l’espai per poder expressar-me.

  2. Pues yo tenía entendido que este “camino” era de propiedad privada (vuestro) y lo teníais cedido como servidumbre de paso y el ayuntamiento no podía hacer nada.
    P.D. Soy un vecino de la Roca Grossa y os agradezco la iluminación, porque el ayuntamiento tampoco la habría puesto.

  3. Tots els que vivim a Roca Grossa hem viscut episodis que per sort no han estat mortals però poc si ha faltat, El dia que passi tots a corre a fer les coses com Deu mana!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button