NotíciesTurisme

“Camí a Lloret” acció col·laborativa amb la Marató de TV3, donant el tret de sortida al ‘I Congrés Mundial de Turisme Esportiu’

Lloret de Mar clourà l’acció “Camí a Lloret”, tret de sortida del Congrés Mundial de Turisme Esportiu

Sis destinacions de turisme esportiu participen en el “Camí a Lloret” per celebrar el Congrés Mundial de Turisme Esportiu. Per cada Km recorregut per persones voluntàries es farà una donació a La Marató de TV3

El I Congrés Mundial de Turisme Esportiu, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme, del Departament d’Empresa i Treball, juntament amb l’Organització Mundial del Turisme i amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Lloret de Mar, ultima els seus detalls. Per donar el tret de sortida de la seva celebració que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre, diferents destinacions certificades per l’ACT amb la Marca Turisme Esportiu s’uneixen en una iniciativa esportiva que marcarà la prèvia del congrés, on es vol posar en relleu l’atractiu de les diferents localitzacions de Catalunya.

L’Ametlla de Mar, Amposta, Calella, Girona, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Susanna són les destinacions que hi participen a través d’accions esportives que implicaran la participació dels veïns i veïnes de totes les poblacions. A partir del càlcul de la distància entre cada municipi i Lloret de Mar -seu del congrés-, s’ha trobat una distància mitja que servirà com a repte de cada destinació. A través d’esports com l’atletisme, el ciclisme, la natació, el rem o altres, les poblacions recorreran un total de 101,6 quilòmetres cadascuna, fent una suma total de 900 Km.

El dissabte 6 de novembre a Lloret de Mar, un cop celebrades cadascuna de les activitats, l’influencer esportiu Valentí Sanjuan, acompanyat de diferents esportistes d’entitats esportives de la vila, realitzarà els últims quilometres des del Castell d’en Plaja de Lloret de Mar fins la Plaça de la Vila on, a les 12h, es posarà fi al comptador de quilòmetres de totes les poblacions i ciutats. A l’acte de tancament també hi assistiran Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, i Damià Serrano, director de Màrqueting d’Experiències i Recerca de l’Agència Catalana de Turisme. Cada quilòmetre recorregut suposarà una aportació a La Marató de TV3. L’acte es podrà seguir també via streaming per les xarxes socials de Nova Ràdio Lloret i Fitel TV.

Aquestes són les 6 destinacions que participen a l’acció:

L’Ametlla de Mar: farà recorreguts d’1km i 2km, el dia 13 de novembre, amb embarcacions sostenibles com la vela, el caiac, la muleta o el paddle surf on tothom hi podrà participar tan individualment com en associacions o entitats

Amposta: el Club Nàutic d’Amposta remarà cap a Lloret de Mar i calcularà els quilòmetres amb un rem-ergòmetre. Amb aquesta activitat, la població té com a objectiu visibilitzar els esportistes i la imatge del Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre.

Calella: la població celebrarà dues marxes a peu. Ambdues, que comptaran amb el suport de l’associació Calella Marxa, tindran el punt de partida a la Plaça de l’Ajuntament, on 25-30 veïns i veïnes recorreran 18 i 15 quilòmetres respectivament.

Girona: ho farà a través del Trofeu Sant Narcís 2021 de natació, una competició que es disputa anualment i que està englobada dins el calendari de la Federació Catalana de Natació. Aquest any, a més de ser un trofeu, també és prova de Lliga Infantil i Presa de Temps. Els quilòmetres es nedaran a una piscina de 50 metres i 8 carrils.

L’Hospitalet de Llobregat: entrenament de natació que es farà continuant amb els objectius de la temporada. Hi participaran els grups absolut/junior amb un nombre aproximat de 15 esportistes i 4,8km cada esportista, i l’infantil/aleví amb una estimació de 20 esportistes i 3,5km per esportista. Al finalitzar cada entrenament es fotografiaran els grups amb el quilometratge obtingut i l’objectiu assolit.

Santa Susanna: farà una sortida en BTT amb el suport del club ciclista del municipi. El punt de partida serà a la Plaça Catalunya de Santa Susanna i anirà fins a Lloret de Mar per camí de muntanya.

Catalunya compta amb 11 municipis certificats com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE) per l’Agència Catalana de Turisme: L’Ametlla de Mar, Amposta, Sort, Salou, Cambrils, Lloret de Mar, Girona, Calella, Castelldefels, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Susanna. Aquesta distinció s’atorga a aquells municipis que ofereixen recursos, serveis i instal·lacions d’alta qualitat tant als esportistes d’elit i professionals com als turistes aficionats i amants de l’esport que vulguin practicar activitats esportives o assistir a diferents competicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button