NotíciesSuccessos

Cala Canyelles, la gran oblidada per les autoritats durant el temporal, que ocasiona greus i perilloses conseqüències

Aline, la primera borrasca de gran impacte de la temporada 2023-24 ha sacsejat el litoral català des de la seva arribada el passat dijous 19 d’octubre i que no ha parat des de llavors amb forts vents i brusc onatge. Avui dissabte serà “un dia de treva”, amb una estabilització parcial i relativa del temps, però ‘Aline’ deixa fortes conseqüències a Lloret de Mar. Davant d’aquesta borrasca, l’ajuntament de la població avisava ahir divendres en un comunicat que tancaria tots els accessos a totes les platges de Lloret, però segons manifesten diversos empresaris de la zona de Cala Canyelles no ha estat així.

“Cala Canyelles ha estat la gran oblidada d’aquest temporal”, manifesten els licitadors dels negocis implantats a la sorra (serveis, hamaques i guingueta) de la paradisíaca cala que en les últimes hores s’ha convertit en un complet malson per a aquests treballadors.

Sense previ avís ni ajuda per part de les autoritats, els treballadors dels serveis de la Cala, van començar a veure com el mar s’enduia la seva font d’ingressos, esperant una alerta i que alguna patrulla anés a vigilar, controlar i socórrer, però a Canyelles, no va acudir ningú durant els dos dies de temporal.

Des de Kikker’s Beach, relaten l’odissea que han patit per poder salvar part del negoci “Hem estat gairebé 36 hores al lloc, gairebé sense dormir, retirant fustes, mobiliari, mercaderia i tot el que podíem; la imponent pérgola, per exemple, no la vam poder salvar, se la va endur el mar juntament amb fustes i qui sap què més… esperant poder fer una valoració i inventari. No ha aparegut ningú! Ni policies, ni protecció civil, ni una trista trucada… han estat hores molt dures.”

Continuen explicant amb pena des de la gerència del conegut establiment “El més indignant és que podria haver passat una desgràcia, a més de nosaltres, una desena de turistes estaven banyant-se, fent-se fotos… potser no saben del perill, però tots sabem a Lloret com pot ser de mortal un temporal d’aquestes característiques, hem hagut de fer de socorristes també.”

Turistes durant el temporal a Cala Canyelles

Ara els establiments afectats esperen estar acompanyats per l’ajuntament per a subsanar els danys. Cal recordar que aquests negocis són licitacions de l’ajuntament, i la data que els licitadors, en el cas del més afectat (Kikker’s Beach) tenen obligació de retirar les instal·lacions el 30 de novembre, estant a 40 dies de haver de tancar i que lamentablement serà pràcticament impossible poder treballar aquests últims dies de temporada.

Segons diversos testimonis, a redacció de Lloret Gaceta som conscients que les autoritats han estat a totes les platges de Lloret durant el dia d’ahir, assegurant les zones, precintant, ajudant a qui ho necessités i avisant sobretot als banyistes de la perillositat d’estar al lloc, que, tot i que sempre hi ha gent irresponsable, com a mínim han estat avisats.

Però Cala Canyelles i les persones que li donen vida han estat els grans oblidats d’aquest temporal que ha danyat la part material i la moral.


La guingueta setmanes abans del temporal:

4 Comentaris

 1. El problema d´aquest kiosk-bar de Canyelles ès que on està possat ara està mol mal ubicat. Els meus pares i jo mateix varem estar 30 anys, fins a la temporada del 2000 inclosa, portant la concessió. De fet, varem ser dels primers a la platja de Canyelles, Lloret, Fenals… en començar a vendre gelats, quan vendre gelats a la platja estava fins i tot mal vist -era cosa de gitanos- cosa impensable avui dia. Finalment varem tenir que deixar la concessió del bar a Canyelles pel constant increment de preu per part de l´Ajuntament. I quan dic que està mal ubicat vull dir que està massa a prop de la linea de trencament de les onades. Parlo per experiència propia. Hem passat molts temporals a Canyelles i em conec molt bé la zona i el moviment del mar en aquesta platja. Em vaig criar allà.

 2. Se m´ha oblidat de dir que a partir d´octubre estar allà ès una loteria en quant als temporals. Per això, nosaltres sempre desmontaven el bar a partir de la la primera setmana d´octubre.

 3. Realmente esta muy descuidada la cala, aparte de pensar en los temporales y todo lo que comporta, tambien debería el ajuntament arreglar el parking, asfaltarlo, señalizarlo ya que bien cobran por ser zona azul.
  Cada vez los de la cala, me refiero a los residentes nos van reduciendo el espacio en la arena (hamacas y parasoles, zona de los esplais de verano con todo el material que utilizan).

 4. Antes de nada mi solidaridad con los gerentes de la concesion y los daños recibidos.
  Tres dias antes todas las previsiones daban fuerte temporal de sur con olas hasta 4 metros. Me resulta alucinante que este chiringuito cuando el mar esta tranquilo, se situa a menos de 5mts de la linea de rompiente, los responsables no pudieran pensar en estas lamentables consecuencias.
  Suerte tuvieron que el temporal contrariamente a las previsiones, el viernes noche se calmo, si no ahora no quedaria nada.
  En referencia a los bañistas, creo que vivimos en una sociedad excesivamente paternalista. Ante estas condiciones, si algun idiota se baña, sera un buen ejemplo de “seleccion natural”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button