NotíciesSalut

Brot al sociosanitari de Lloret amb nou afectats

Actualitzem les dades d’afectació Covid que ens fa arribar la Corporació de Salut del Maresme i la Selva:


El nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació és de 85 persones, 15 més que el dijous 16 de desembre. Actualment hi ha 47 pacients ingressats a l’Hospital de Calella, entre els quals estan contemplats també els pacients d’hospitalització sociosanitària, 30 a l’Hospital de Blanes i 8 a l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar.

En aquest últim cas, dir que s’han cancel·lat les visites als pacients de l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar després que el passat divendres es va procedir a cribrar una de les plantes del centre després que dos pacients presentessin simptomatologia compatible amb la Covid-19 i donessin positiu en la prova diagnòstica. En total són 9 els positius diagnosticats fins ara, un dels quals ha estat traslladat en un altre centre sanitari. En els pròxims dies es continuaran fent més proves de seguiment. També s’ha procedit a cribrar els professionals que han estat treballant en aquesta planta i a l’espera dels resultats. Cal dir que per ara a l’Asil Nicolau Font continua el règim establert de visites als pacients, ja que en aquest cas, de moment, no hi ha afectació. 

Des de la direcció del centre s’estan seguint els protocols dictats pel Departament de Salut i s’està fent un seguiment acurat dels casos positius i vigilant de prop l’evolució de totes les persones hospitalitzades.

Tenint en compte l’últim recompte (16/12), a l’Hospital de Calella s’han registrat 18 nous ingressos, 5 altes, una de les quals és un un pacient que ja ha negativitzat però continua ingressat al centre, i 5 defuncions.

A l‘Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (16/12), s’han comptabilitzat 8 nous ingressos i s’han registrat 7 altes, 4 de les quals són pacients que ja s’han negativitzat però continuen ingressats al centre, i 2 defuncions.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 1.394 punts i l’RT és de l’1,47. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és de 1.312 punts i l’RT és de l’1,43. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 1.359 punts i l’RT és de l’1,47.

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, actualment hi ha 32 professionals positius i en aïllament per la Covid-19. 

Insistim en la importància de mantenir les mesures d’higiene bàsiques: mascareta en interiors i també en exteriors quan no es pugui mantenir la distància de seguretat pertinent entre persones, rentat de mans freqüent, distància i ventilació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button